کد خبر: ۳۱۴۱۴۶
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۸

فارن پالیسی: هم‌پیمانان آمریکا نیز به این کشور اعتماد ندارند

سرویس خارجی-
نشریه آمریکایی با اشاره به سیاست‌های تهاجمی ترامپ علیه دوست و دشمن در طول چند ماه گذشته، نوشته است متحدین و هم‌پیمانان آمریکا هم دیگر به این کشور اعتمادی ندارند.
طی چند ماه گذشته مجموع اقدامات ترامپ در سیاست داخلی و خارجی آمریکا صف طویلی از دشمنان را مقابل او به خط کرده است. ویژگی‌های خاص شخصیتی و خودشیفتگی شدیدش، باعث شده تا وی نتواند کوچک‌ترین انتقاد از سیاست‌هایش را تحمل کند. او به همه اعم از دوست و دشمن به عنوان «ابزاری» می‌نگرد که باید در خدمت منافع او باشند. در این مسیر حتی نزدیک‌ترین متحدانش مثل «ایلان ماسک» که میلیون‌ها دلار برای پیروزی وی در انتخابات خرج کردند نیز کنار گذاشته شدند. 
متحدین سنتی آمریکا در اروپا و آسیا مثل کانادا، انگلیس، اوکراین، کره‌جنوبی و ژاپن نیز سرنوشت مشابهی داشته‌اند. آنها یا باید حرف ترامپ را گوش کنند یا با توهین و تحقیر مواجه شوند. در همین رابطه کافی است نگاهی به برخورد ترامپ با زلنسکی یا نخست‌وزیر کانادا بیندازید. ترامپ طی چند ماه گذشته بارها رؤسای این دو دولت را تحقیر کرده داده است. سؤالی که در این میان مطرح می‌شود این است که، ترامپی که با دوستان آمریکا چنین برخوردی می‌کند با دشمنانش چه معامله‌ای خواهد کرد؟ 
فارن‌پالیسی: هیچ‌کس به آمریکا اعتماد دارد
تارنمای نشریه آمریکایی «فارن‌پالیسی» هم در گزارشی با اشاره به اقدامات ترامپ علیه دوستان و متحدان آمریکا به روایت بی‌اعتمادی به آمریکا حتی نزد هم‌پیمانان اروپایی‌اش پرداخته و نوشته است: «تغییرات ناگهانی در تصمیم‌گیری‌های سیاسی، تردیدها و دخالت‌های پنتاگون در کمک‌های تسلیحاتی، اوکراین و متحدان اروپایی را در وضعیت دشوار و آسیب‌پذیری قرار داده است. این رسانه آمریکایی سپس با اشاره به وعده و خلف وعده‌های چندباره ترامپ برای کمک به اوکراین نوشته است: «آیا اوکراین می‌تواند به این وعده‌ها اعتماد کند؟ طبق گزارش رسانه‌ها، به نظر می‌رسد که ترامپ از تصمیم وزارت دفاع خودش برای توقف کمک‌ها نیز بی‌خبر است. ترامپ دقیقاً به همین منوال سیاست‌های آمریکا درخصوص روسیه و اوکراین را اداره می‌کند... در شرایط فعلی، ایالات‌متحده از هر فرصتی برای نشان دادن قابل‌اعتماد نبودن استفاده می‌کند. وفادارترین شرکای آمریکا از این موضوع درس عبرت گرفته‌اند که وعده‌های آمریکا برای حمایت از آنها مشروط، ناشی از تصمیمات آنی و دمدمی‌مزاجی و در برخی موارد ناپایدار است.»
در ادامه این گزارش می‌خوانیم: «کانادا به عنوان کشور وفادار به آمریکا در ۱۰۰ سال گذشته، در شرایط دفاع از خود با توجه اعلامیه‌های تهاجمی کاخ‌سفید برای سلب موجودیت آن به عنوان یک کشور مستقل است. دانمارک که در به اصطلاح جنگ جهانی علیه تروریسم در کنار آمریکا ایستاد اکنون با رئیس‌جمهوری در آمریکا مواجه است که اشاره کرده ممکن است برای پس گرفتن گرینلند سرباز بفرستد. عضویت در یک ائتلاف دفاعی با کشوری که اشاره کرده ممکن است به شما حمله کند چقدر عجیب است. اروپایی‌ها نیز نمی‌توانند به طور کامل به ایالات‌متحده اعتماد یا تکیه کنند... دشوار می‌توان دولتی را در آمریکا تصور کرد که با کشورهای دوست خود با چنین بی‌احتیاطی و تحقیری مانند دولت ترامپ رفتار کرده باشد.»
افزایش کشته‌های سیل تگزاس
خبر دیگر از آمریکا این که گزارش‌ها حاکی است تلاش‌های امداد و نجات در تگزاس در پنجمین روز از سیل مرگبار در این ایالت همچنان ادامه داد و تعداد کشته‌شدگان به حداقل ۱۱۱ نفر افزایش یافته است. به گزارش ایرنا، مقامات تگزاس روز سه‌شنبه به وقت محلی با اعلام اینکه حداقل ۱۷۲ نفر پس از سیل مرگبار چهارم جولای (13 تیر) همچنان مفقود هستند، وعده دادند که تک‌تک افراد مفقودشده را پیدا کنند. گرگ ابوت فرماندار تگزاش گفت که ۹۴ نفر در اثر سیل فاجعه‌بار در امتداد رودخانه گوادالوپه جمعه گذشته جان باختند و ۱۷ نفر دیگر نیز در سیل در جای دیگری از تگزاس جان باختند و اکنون تعداد کشته‌شدگان به حداقل ۱۱۱ نفر رسیده است.
لری لیثا، کلانتر شهرستان کر نیز در یک کنفرانس مطبوعاتی جداگانه گفت که ۳۰ کودک در میان کشته‌شدگان هستند. مقامات گفتند که پنج دختر و یک مشاور از اردوی دخترانه میستیک همچنان مفقود هستند. صدها امدادگر هنوز در جست‌وجوی اجساد هستند. مقامات ایالتی تاکنون ۴۴۴ نفر را نجات داده‌اند. فرماندار و دیگر مقامات ایالتی روز سه‌شنبه برای بررسی خسارات بر فراز کرویل پرواز کردند. گزارش منابع آمریکایی حاکی است اخراج گسترده کارشناسان هواشناسی و خالی بودن پست‌های اصلی دلیل سوءمدیریت بحران کنونی و افزایش تعداد کشته‌ها بوده است.