کد خبر: ۳۱۳۸۸۵
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۰
جانشین وزیر صمت در امور بازرگانی تشریح کرد

تجربه جنگ 12 روزه در حوزه تأمین کالا

جانشین وزیر صمت در امور بازرگانی گفت: تزریق مازاد کالا به مراکز عرضه و افزایش حجم تولید در جنگ تحمیلی ۱۲روزه موجب فروکش التهاب بازار شد.
به گزارش وزارت صمت، «محمدصادق مفتح» اظهار داشت: عرضه باید بر اساس نیاز باشد تا بازار به آرامش و ثبات برسد. بنابراین باید از تمام ظرفیت تولیدی کشور بهره گرفت و تسهیلات صادراتی را به‌منظور مدیریت تولید انباشته اجرائی کرد.
به گفته مفتح ارزان‌شدن فزاینده کالا موجب زیان تولیدکننده خواهد بود. لذا کنترل صادرات، واردات و نظارت بر تولید و تأمین نهاده‌های تولیدی باید به جد دنبال شود.
وی افزود: تأمین برق از دغدغه‌های اصلی در حوزه نهاده‌های تولید است که موجب تناسب عرضه و تقاضا خواهد شد.
این مسئول با بیان این که دولت با ابزار واردات و صادرات سعی در توازن عرضه و تقاضا و کنترل قیمت‌ها دارد، گفت: مردم در مواقع بحران دچار نگرانی شده و گاه شاهد ذخیره مازاد کالا هستیم.
مفتح افزود: مجموعه مدیریت کشور در این زمینه به پختگی رسیده و تجربیات خوبی دارد. بنابراین در بحران کنونی هم بازار مدیریت شد و تبِ فزاینده روزهای اول برای خرید را تخفیف داد.
جانشین وزیر صمت تزریق مازاد کالا به مراکز عرضه و افزایش حجم تولید در جنگ تحمیلی 12روزه را موجب فروکش التهاب بازار خواند و تأکید کرد نگرانی مردم با مدیریت صحیح عرضه کاهش یافت. ما نگرانی مردم و خرید مازاد را به رسمیت شناختیم و با افزایش عرضه، نتیجه خوبی به دست آمد.
وی همچنین به مهاجرت‌های چندمیلیونی مردم به دو استان شمالی کشور اشاره کرد که مدیریت عرضه آرد، نان و دیگر اقلام ضروری، جوی آرام را در بازار شهرهای مسافرپذیر رقم زد.
 يادی از سربازان توليد
به گزارش خبرگزاری فارس؛ حمله اسرائیل به ایران اگرچه تنها ۱۲ روز طول کشید، اما از نظر شدت، گستردگی و اهداف راهبردی، تجربه‌ای به‌اندازه سال‌ها جنگ ایجاد کرد.
یکی از اهداف شوم دشمن، نابودی زیرساخت‌های اقتصادی و اختلال در معیشت مردم برای ایجاد نارضایتی و شورش بود؛ نقشه‌ای که با عملکرد کارگران، تولیدکنندگان و وزرای دولت در بحبوحه جنگ خنثی شد.
کارخانه‌ها با سه شیفت فعال ماندند و توزیع کالا پس از دو روز اختلال اندک اولیه، به‌سرعت سامان یافت. بسیاری از وزارتخانه‌های تخصصی دولت با تمرکز بر تامین نیازهای حیاتی مردم، هرگونه مشکلی را به سرعت رفع کردند.
از تامین و‌ توزیع کالا تا سوخت‌رسانی بهنگام و تامین انرژی بخشی از فعالیت‌های این دوره بود. به طور کلی شیفت‌بندی‌های داوطلبانه و روحیه همبستگی، چرخه تولید و توزیع را زنده نگه داشت. 
این نبرد نابرابر، عظمت روحی ایرانیان را آشکار کرد و ثابت نمود تا کارخانه‌ها دود می‌کند و قلب‌ها برای ایران می‌تپد، شکست ناممکن است.
در نهایت باید گفت، همچون تقدیر از نیروهای مسلح، قدردانی از سربازان گمنام تولید و توزیع در روزهای جنگ هم ضروری است.