کد خبر: ۳۱۳۶۰
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۱
صالح‌آبادی اعلام کرد

بررسی اطلاعات 3 هزار شرکت در بورس

رئيس سازمان بورس از بررسی و انتشار اطلاعات 3 هزار شرکت در بورس تهران خبر داد.


علی صالح‌آبادی در همایش روز حسابدار با اشاره به اینکه توسعه حرفه حسابداری در کشور ارتباط مستقیمی با افزایش کارایی اطلاعاتی بازار سرمایه دارد، گفت: امروز به هفتادمین سالگرد ورود صنعت حسابداری و حسابرسی به ایران رسیده‌ایم که این صنعت طی سال‌های گذشته کمک‌های شایانی به بازار سرمایه کرده است.
رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: مهم‌ترین اطلاعاتی که تصمیم‌گیران و تحلیل‌گران فعال در بازار سرمایه از آن استفاده می‌کنند صورت‌های مالی و اطلاعات حسابداری و حسابرسی است، در این بین هرچه حرفه حسابداری توسعه یابد، کارایی اطلاعاتی در بورس ارتقا می‌یابد.
صالح‌آبادی با بیان اینکه پیشرفت بازار سرمایه بدون توسعه صنعت حسابداری امکان‌پذیر نیست، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 700 شرکت سهامی عام (مشمول ثبت) در بورس تهران به ثبت رسیده‌اند که با در نظر گرفتن شرکت‌های تابعه، اطلاعات حدود 3 هزار شرکت از طریق بازار سرمایه منتشر می‌شود که این موارد بدون کمک و حمایت حسابداران میسر نیست.
وی با اشاره به اینکه امروز جایگاه بازار سرمایه از جهت شفافیت اطلاعاتی قابل قیاس با چند سال قبل نیست، تاکید کرد: هر ارتقا و پیشرفتی که در صنعت حسابداری و حسابرسی اتفاق بیفتد، بورس هم به تبع آن با رشد و بالندگی مواجه می‌‌شود.
رئيس سازمان بورس تصریح کرد: ذینفعان ما در بورس، سرمایه‌گذاران و طیف وسیعی از مردم هستند که از مجموعه بازار سرمایه تقاضای انتشار به موقع اطلاعات و شفافیت داده‌ها را دارند به این ترتیب نقش حسابداران و حسابرسان در ارتباط با مردم نیز قابل اهمیت بوده و هیچ‌یک از اطلاعات بورسی بدون توسعه این حرفه اجرایی نمی‌شود.
صالح‌‌آبادی با اشاره به اینکه سازمان بورس از سال گذشته با همکاری سازمان حسابرسی درصدد پیاده‌سازی استانداردهای بین‌المللی در بازار سرمایه است، افزود: برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی و بین‌المللی شدن بورس، باید همکاری دو جانبه بازار سرمایه و صنعت حسابداری تقویت شود تا به استانداردهای لازم دست یابیم.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز گفت: جایگاه حسابداران در افزایش کارایی اقتصادی در بخش‌های دولتی و خصوصی بی‌بدیل است به طوری که فعالان این حرفه در ارتباط اطلاعاتی میان دولت و مردم نقش بسزایی دارند.
شاپور محمدی افزود: دولت برای تنظیم رابطه خود با فعالان اقتصادی نیازمند ارتباط با حسابداران حرفه‌ای است تا بتواند اطلاعات کاملی از آمارهای اقتصادی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور ما حسابداری نقدی حاکم است و باید به سمت حسابداری تعهدی حرکت کنیم، تصریح کرد: براساس مکتب اتریش در حسابداری تعهدی می‌توان گردش اطلاعات و بدهی‌های موجود در بدنه دولت را به خوبی شناسایی کرد به این ترتیب باید زمینه‌های رسیدن به شفافیت آمارهای اقتصادی از طریق حسابداری تعهدی را فراهم کرد. معاون وزیر اقتصاد گفت: هم‌اکنون مقدمات کار برای حرکت از حسابداری نقدی به تعهدی درحال انجام است که در صورت اجرای کامل آن، امکان مدیریت بهتر، افزایش کنترل داخلی و رشد تامین مالی فراهم می‌شود.