کد خبر: ۳۱۳۳۷۳
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۴

اعتصاب سراسری در بلژیک حمل‌ونقل زمینی و هوائی را مختل کرد

اعتصاب سراسری در بلژیک در اعتراض به سیاست‌های ریاضتی دولت، ده‌ها هزار تن را به خیابان‌ها کشانده و حمل‌ونقل زمینی و هوائی را در این کشور مختل کرده است.
آن‌طور که یورونیوز نوشته، موج پنجم اعتصاب عمومی در بلژیک که در اعتراض به اصلاحات پیشنهادی دولت فدرال درخصوص اصلاح قانون بازنشستگی و میزان مستمری بازنشستگان آغاز شده، ده‌ها هزار معترض را به خیابان کشانده و پروازها در دو فرودگاه اصلی پایتخت را به حال تعلیق درآورده است. بر اساس این گزارش خدمات حمل‌ونقل در بلژیک روز پنجشنبه‌ای که گذشت، به دلیل اعتصاب سراسری در این کشور و در مخالفت با اصلاحات پیشنهادی برای نظام بازنشستگی به‌شدت مختل شد. این اصلاحات در نهایت به کاهش حقوق مستمری‌بگیران منجر می‌شود.
یورونیوز در گزارش خود می‌افزاید: «بسیاری از پروازهای خروجی در فرودگاه زاونتم بروکسل، به دلیل کمبود نیروهای امنیتی و کارمندان فرودگاه لغو شد و تنها ۱۰۳ پرواز ورودی از مجموع ۲۶۱ پرواز برنامه‌ریزی‌شده به زمین نشست. در جنوب بروکسل نیز فرودگاه «شارلروا» که یکی از قطب‌های اصلی شرکت‌های هواپیمایی ارزان‌قیمت مانند رایان‌ایر است، پیشاپیش تمامی پروازهای خود را به دلیل کمبود نیرو لغو کرد و هیچ پروازی در این روز انجام نشد.»
در بخش دیگری از این گزارش می‌خوانیم: «این پنجمین اعتصاب بزرگ سال جاری برای مخالفت با اصلاحات پیشنهادی دولت در قانون بازنشستگی است؛ اصلاحاتی که معترضان آن را غیرقابل قبول» می‌دانند. دولت فدرال قصد دارد یک طرح ویژه بازنشستگی را حذف کرده و سن بازنشستگی همه کارمندان دولت را به ۶۶ سال یکسان‌سازی کند تا با بخش خصوصی هماهنگ شود. این پیشنهاد بسیاری از کارگران و اتحادیه‌ها را خشمگین کرده و باعث برگزاری همزمان چندین تظاهرات بزرگ سراسری شده است.» یکی از اعضای اتحادیه کارگری مسیحی می‌گوید: «احساس بدی دارم که در میانه دوران کاری‌مان، می‌خواهند حقوق بازنشستگی ما را اصلاح و کاهش دهند. احتمالاً با این پول تانک و تجهیزات جنگی می‌خرند.»
به نوشته یورونیوز دولت بلژیک معتقد است که اصلاحات بازنشستگی ضروری است، زیرا افزایش امید به زندگی باعث بالا رفتن سرسام‌آور هزینه‌ها در کشوری شده که برخلاف قوانین اتحادیه اروپا از پیش با کسری بودجه قابل‌توجهی دست‌وپنجه نرم می‌کند. علاوه‌بر این، بروکسل متعهد شده است که تا سال ۲۰۳۵ هزینه‌های دفاعی را به ۵درصد تولید ناخالص داخلی برساند؛ هدفی که در نشست اخیر ناتو در لاهه تصویب شد. طی سال‌های اخیر اصلاحات بازنشستگی در کشور فرانسه نیز آشوب‌های بسیار بزرگی را در این کشور به راه انداخته بود.