کد خبر: ۳۱۲۸۳۳
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۵
رئیس سازمان غذا و دارو:

تولید دارو و تجهیزات پزشکی بدون تعطیلی ادامه دارد

رئیس سازمان غذا و دارو از استمرار تولید ۲۴ساعته دارو و تجهیزات پزشکی خبر داد و اعلام کرد که فروش دارو به دانشگاه‌ها با شرایط ویژه و به صورت مدت‌دار ادامه می‌یابد تا مشکلات مالی آنها تسهیل شود.
به گزارش وبدا، مهدی پیرصالحی تاکید کرد: شرکت‌های تولیدی دارو و تجهیزات پزشکی با تمام ظرفیت و بدون هیچ تعطیلی در حال فعالیت هستند و تولید سرم و آمپول به صورت ۲۴ساعته ادامه دارد.
پیرصالحی درباره فروش دارو اظهار داشت: فروش نقدی دارو محدود به دانشگاه‌هایی است که بدهی زیادی به شرکت‌های پخش دارند، اما با پیگیری‌های انجام‌شده و دستورهای صادره، فروش نقدی موقتاً متوقف شده و فروش به‌صورت مدت‌دار با مهلت زمانی مناسب انجام خواهد شد. وی افزود: با پیگیری‌های وزیر بهداشت، حدود هشت‌ونیم هزار میلیارد تومان به هدفمندی اختصاص یافته که بخشی از آن برای پرداخت مطالبات داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها به حساب بانک رفاه واریز شده و در روزهای آینده به حساب آنها منتقل خواهد شد.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به حادثه حمله به یکی از کارخانه‌های دارویی گفت: اگرچه این کارخانه خسارت‌هایی مانند شکستن شیشه‌ها و آسیب درها داشت، اما بدون وقفه به تولید ادامه داده است. هماهنگی لازم با وزارت راه صورت گرفته تا مواد اولیه موردنیاز به هر نحو ممکن به دست تولیدکنندگان برسد و نگرانی درباره تولید داخل وجود ندارد.
پیرصالحی با اشاره به کنترل و مدیریت توزیع دارو ادامه داد: جلساتی با تولیدکنندگان و شرکت‌های پخش برگزار شده تا فروش حجمی به داروخانه‌ها متوقف شود و فروش تحت نظارت کامل سازمان غذا و دارو و معاونت دارو انجام گیرد، تا از انبارداری غیرمجاز دارو و شیرخشک جلوگیری شود.
وی تأکید کرد: دانشگاه‌ها باید آمار دقیق موجودی داروها در بیمارستان‌ها و مراکز آموزشی را به سازمان ارائه دهند: در حال حاضر اطلاعات موجودی شرکت‌های تولیدی و توزیعی در دسترس است اما آمار دقیق از موجودی در مراکز دانشگاهی و بیمارستان‌ها موجود نیست که این موضوع مدیریت را دشوار می‌کند.
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین درباره وضعیت داروخانه‌ها گفت: اکثر داروخانه‌ها در تهران باز هستند و فقط تعداد اندکی به دلیل ترس پرسنل تعطیل شده‌اند. با هماهنگی بسیج داروسازی، داروخانه‌های کشیک در تهران و استان‌ها مشخص شده‌اند تا خدمات‌رسانی بدون وقفه ادامه یابد.
پیرصالحی تاکید کرد که دانشگاه‌ها باید در شرایط اضطراری نسبت به باز بودن داروخانه‌های روزانه حتی در ساعات غیرکاری و روزهای تعطیل سخت‌گیری نکنند و اجازه دهند خدمات به مردم ارائه شود.