کد خبر: ۳۱۲۰۳۹
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۰
معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد

رشد ۱۴۳ درصدی صادرات پسته در سال گذشته

 
 
 
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سال گذشته ۳۰۰ هزار تن پسته در کشور تولید شد و صادرات این محصول با افزایش ۱۴۳ درصدی همراه بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، «محمدمهدی برومندی» با بیان این که پسته به عنوان مهم‌ترین محصول باغبانی ایران با سطح زیر کشت 650 هزار هکتار شناخته می‌شود و استان کرمان مرکز تولید این محصول است، اظهار داشت: براساس برآوردها، تولید پسته (پسته خشک و پسته تازه‌خوری) در سال 1403 حدود 300 هزار تن بود و سطح زیر کشت این محصول از سال 1392 تا 1403 با رشد 83 درصدی همراه بوده است.
به گفته معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، تغییرات اقلیمی و افت کمی و کیفی آب از جمله چالش‌های مهم پیش روی 
تولید پسته در کشور است.
برومندی با تاکید بر نقش صنعت پسته در اشتغال‌زایی و ارزآوری گفت: این صنعت به طور مستقیم برای 350 هزار نفر و به طور غیرمستقیم برای 700 هزار نفر شغل ایجاد کرده است و سالانه حدود یک و نیم میلیارد دلار درآمد ارزی را نصیب کشور می‌کند.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: ایران با دارا بودن رتبه نخست سطح زیر کشت پسته در دنیا، این محصول را به 67 کشور صادر می‌کند و صادرات پسته در سال 1403 با رشد 143 درصدی همراه بوده است.
گفتنی است اخیرا هم «جلیل کاربخش راوری» نایب‌رئیس هیئت امنای انجمن ملی پسته ایران دلیل اصلی افزایش صادرات پسته کشور را کاهش تولید و صادرات پسته آمریکایی در بازارهای جهانی و واقعی‌سازی نرخ ارزش صادراتی پسته و مشتقات آن دانست و اظهار داشت: تولید و صادرات پسته کشور آمریکا در سال ۲۰۲۵- ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۴- ۲۰۲۳ روند کاهشی پیدا کرد. بنابراین تقاضای بالای جهانی به دلیل کمبود محصول آمریکایی، بازار را به سمت ایران سوق داد.
کاربخش، تصریح کرد: اگر چه در اروپا محدودیت‌‌های قبلی کاهش یافت اما رشد صادرات بیشتر، مرهون بازارهای دیگری مانند چین، هند و امارات بوده است. در حال حاضر پسته ایران در ۲۷ استان کشور به صورت پراکنده در حال تولید است اما تمرکز تولید این محصول همچنان مربوط به استان‌های کرمان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، سمنان و یزد است، با این حال همچنان میزان عملکرد برداشت ما در هکتار نسبت به آمریکا پایین است.