کد خبر: ۳۱۱۶۴۴
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۷

تقویت برنامه‌های رسانه ملی به لحاظ توجه به زبان فارسی (اخبار ادبی و هنری)

 
 
در چهاردهمین نشست مرکز پاسداشت زبان فارسی رسانه ملی، بر لزوم گسترش همکاری‌های فرهنگی با کشور‌های فارسی‌زبان و تقویت زبان فارسی در فضای رسانه‌ای و مجازی تأکید شد.
علیرضا قزوه رئیس مرکز پاسداشت زبان فارسی رسانه ملی در این نشست بر طراحی و اجرای برنامه‌ای سالانه برای حفظ و تقویت هرچه بیشتر زبان فارسی در برنامه‌های رسانه ملی و همچنین همکاری با کشور‌های فارسی زبان و همسایه تاکید کرد.
وی افزود: این برنامه با همکاری نهاد‌ها و سازمان‌های فرهنگی کشور با هدف برنامه‌ریزی برای تقویت جایگاه زبان فارسی در سطح منطقه‌ای و جهانی برگزار خواهد شد.
قزوه در این نشست با اشاره به وضع زبان فارسی در کشور‌های فارسی‌زبان همچون افغانستان و تاجیکستان، گفت: ایران که خاستگاه زبان فارسی است، باید نقش راهبری در حمایت از این زبان در منطقه ‌ایفا کند؛ به‌ویژه در مناطقی که زبان فارسی با چالش‌ها و هجمه‌های فرهنگی رو‌به‌روست.
وی با تاکید بر رصد دقیق برنامه‌های شبکه‌های پربیننده رسانه ملی گفت: این کار به منظور سنجش میزان انحراف آنها از زبان معیار انجام می‌شود تا جایگاه زبان فارسی در برنامه‌های صداوسیما ارتقا یابد.
رئیس مرکز پاسداشت زبان فارسی صداوسیما گفت: از مجریان و برنامه‌سازانی که در استفاده صحیح از زبان فارسی موفق عمل می‌کنند، قدردانی و با افراد کم‌توجه به زبان فارسی معیار برخورد فرهنگی و آموزشی خواهد شد.
وی با بیان اینکه فصل تابستان و تعطیلی مدارس پیش روست، افزود: ترویج مطالعه آثار بزرگان ادب فارسی از جمله سعدی، حافظ و مولوی در برنامه‌های رسانه ملی و طراحی برنامه‌های ویژه برای نوجوانان و جوانان در دستور کار است. فضای مجازی از عوامل اصلی تضعیف زبان فارسی در میان نسل جدید است؛ از این رو باید محتوای فاخر متناسب با نیاز‌های این نسل تولید شود. تقویت و تداوم برنامه‌های موفقی، چون «مشاعره» در دستور کار است.