کد خبر: ۳۱۱۶۱۲
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۷

نگرانی آمریکا از برتری نظامی چین به روایت روزنامه تلگراف

 
 
سرویس خارجی-
‌ روزنامه انگلیسی «تلگراف» با اشاره به «افزایش نگرانی‌ها در آمریکا درباره رشد توان نظامی چین» نوشته است: «ارتش چین با سرعتی چشمگیر در حال پیشی‌گرفتن
 از آمریکا در برخی حوزه‌های فناوری نظامی است.»
در آمریکا طی سال‌های اخیر ادبیات علمی گسترده‌ای درباره خطرات رشد چین برای نظم لیبرال آمریکایی منتشر شده است. این ادبیات و اظهارات مقامات آمریکایی به‌خوبی نشان می‌دهد که در این کشور نوعی اجماع وجود دارد که چین «خطرناک‌ترین و مهم‌ترین تهدید خارجی» برای آمریکا در دهه‌های آینده خواهد بود. نگرانی‌ها در آمریکا بی‌دلیل نیست چرا‌که چین نشان داده است که، تمامی ظرفیت‌ها و ابزارهای لازم را برای تبدیل شدن به یک قدرت هژمون جهانی دارا است: سرزمین وسیع، جمعیت زیاد، تاریخ چند هزار ساله، قدرت نظامی که به‌سرعت در ابعاد راهبردی در حال رشد است و صد‌البته اقتصاد قدرتمند. همه این مولفه‌ها به چین این امکان و قابلیت را می‌دهد که گوشه‌چشمی به جایگاه رأس هرم توزیع قدرت جهانی داشته باشند و البته این منطق قدرت است که میل به گسترش و تحمیل اراده خود دارد و زمانی که چین در هرم توزیع قدرت جهانی جای آمریکا را بگیرد-‌ به گفته رئالیست‌ها- نظم مورد دلخواه خود را مستقر کرده و تمامی نهادها و رژیم‌های لیبرال کنونی را در راستای منافع خود تغییر خواهد داد. 
نگرانی شدید غرب
در همین رابطه روزنامه انگلیسی «تلگراف» طی گزارشی، ضمن اشاره به توانایی‌های فزاینده ارتش چین، نوشت: «‌رشد ارتش آزادی‌بخش خلق چین موجب بروز نگرانی شدیدی در میان کشورهای غربی شده است. زمانی که یکی از جنگنده‌های چینیِ ارتش پاکستان موشکی بر‌فراز کوه‌های کشمیر شلیک کرد و یک جنگنده رافائل فرانسوی متعلق به هند را سرنگون ساخت، زنگ‌های خطر در غرب به صدا در آمد؛ زیرا این نخستین‌بار بود که غرب شاهد به‌کارگیری عملیاتی جنگنده چینی JC-۱۰ و موشک‌های PL-۱۵ در میدان نبرد بود. از آن زمان، مقامات غربی با دقت جزئیات این درگیری را بررسی کرده‌اند تا دریابند این مسئله چه معنایی درباره توانمندی‌های نظامی چین دارد و آیا چین به رهبری «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین، سرانجام به سطح قدرت‌های غربی رسیده است یا خیر...».
در ادامه این گزارش می‌خوانیم: «ارتش چین در ۲۵ سال گذشته از نیرویی کوچک که برای تأمین مالی خود، کشاورزی می‌کرد، به یکی از بزرگ‌ترین و قدرتمندترین ارتش‌های جهان بدل شده است.» «داگ ویکرت» فرمانده پایگاه آزمایش نیروی هوائی آمریکا هم به تلگراف گفت: «چین اکنون در قوی‌ترین وضعیت تاریخی خود قرار دارد. آنها با سرعت بالا نیرویی عظیم ساخته‌اند که مشخصاً برای مقابله با نقاط قوت ما طراحی شده است.» امروز نیروی نظامی ارتش چین یک میلیون نفر بیشتر از آمریکا است و بیش از هزار ‌تانک بیشتر نیز در اختیار دارد. نیروی دریایی آن با حدود ۴۰۰ ناو جنگی، بزرگ‌ترین نیروی دریایی جهان به‌شمار می‌رود و نیروی هوایی‌اش نزدیک به ۲۰۰۰ جنگنده را در خود جای داده است. بر‌اساس این گزارش پکن همچنین به‌شدت توانایی‌های اطلاعاتی خود را گسترش داده است؛ تا آنجا که «مایکل الیس» معاون رئیس سازمان سیا اخیراً اعلام کرد چین اکنون «تهدیدی وجودی» برای امنیت آمریکا است، تهدیدی که آمریکا هرگز پیش از این با آن مواجه نبوده است. به گزارش ایسنا تلگراف می‌افزاید نیروی دریایی چین در حال توسعه یک ابر‌ناو‌ هواپیمابر جدید مشابه «یواس‌اس جرالد فورد» آمریکا است؛ ناوی که از تمامی شناورهای فعلی ناوگان دریایی چین بزرگ‌تر خواهد بود. همچنین گفته می‌شود ارتش چین در حال ساخت ‌تانک سبک نسل چهارم جدیدی است که قادر به شلیک چند نوع مهمات مختلف خواهد بود. در مورد تسلیحات هسته‌ای نیز در این گزارش آمده است: آنچه بیش از همه واشنگتن را نگران کرده، پیشرفت سریع پکن در زمینه تسلیحات هسته‌ای است.تنها بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴، چین ۱۰۰ کلاهک جدید به زرادخانه خود افزود و شمار آن را از ۵۰۰ به ۶۰۰ رساند. پیش‌بینی می‌شود این تعداد تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۱۰۰۰ برسد. بر‌اساس برآورد کارشناسان، دست‌کم ۴۰۰ مورد از این کلاهک‌ها بر روی موشک‌های بالستیک قاره‌پیما نصب خواهند شد که قادرند از خاک چین به ایالات‌متحده برسند، از جمله موشک DF-۴۱ با بردی بین ۱۲ تا ۱۵ هزار کیلومتر.
هشدار فایننشال‌تایمز
روزنامه فایننشال‌تایمز هم با استناد به اظهارات منابع آگاه مدعی شد که چین در حال بهبود توانایی و افزایش قابلیت‌ها نظامی خود در نزدیکی تایوان است تا یک حمله ناگهانی به این جزیره انجام دهد. به گزارش ایرنا، این روزنامه انگلیسی دیروز دوشنبه به نقل از مقام‌ها و کارشناسان تایوانی و آمریکایی نوشت که چین توانایی خود را برای حمله ناگهانی به تایوان با عملیات هوائی و زمینی سریع‌تر، سامانه‌های توپخانه‌ای جدید و واحدهای تهاجمی آبی-خاکی و هوائی هشیارتر افزایش داده است.یک مقام ارشد نظامی تایوانی مدعی شد که نیروی هوائی و واحدهای موشکی چین که در تهاجم احتمالی به تایوان نقش خواهند داشت، به نقطه‌ای رسیده‌اند که می‌توانند در هر زمان «از حالت صلح به عملیات جنگی تغییر وضعیت دهند».
 بر‌اساس این گزارش سایر مقام‌های دفاعی تایوان نیز ادعا می‌کنند که عملیات ارتش چین اکنون شامل آموزش مداوم نیروهای آبی-خاکی در نزدیکی بنادر خروجی برای حمله به تایوان، آمادگی مداوم واحدهای هوانوردی ارتش که از طریق هوا به تایوان فرود می‌آیند و یک سامانه موشکی جدید است که قادر به هدف قرار دادن هر نقطه‌ای در جزیره است. طبق اعلام وزارت دفاع تایوان، هواپیماهای جنگی ارتش چین ماهانه بیش از ۲۴۵ بار وارد منطقه شناسایی دفاع هوائی تایوان می‌شوند، در حالی که هواپیماهای چین پنج سال پیش کمتر از ۱۰ بار در ماه وارد این منطقه می‌شدند. آنها همچنین ماهی ۱۲۰ بار از خط میانی تنگه تایوان عبور می‌کنند. بر‌اساس این گزارش، چین با اتکا به قدرت هوائی قوی، در اکتبر گذشته (مهر- آبان ۱۴۰۳) ۱۵۳ پرواز توسط جنگنده‌های خود در نزدیکی تایوان در یک روز انجام داد.
قدرت‌نمایی در دریای ژاپن
شبکه خبری «ان ‌اچ‌ کی» ژاپن نیز در گزارشی از قدرت‌نمایی چین در جزایر مورد مناقشه با ژاپن خبر داده و نوشته است: در حالی که توکیو در ماه‌های اخیر نسبت به آنچه حضور بی‌سابقه و مستمر کشتی‌های چینی در نزدیکی آب‌های خود عنوان می‌داشت، ابراز نگرانی کرده بود، پکن با قرار دادن ناو هواپیمابر خود در نزدیکی سواحل جزایر مورد مناقشه «سنکاکو» استان «اوکیناوا» واقع در جنوب‌غرب ژاپن، قدرت دریایی و هوائی خود را به ‌رخ توکیو کشید. به گزارش ایرنا، ژاپن طی ماه‌های اخیر نسبت به حضور بی‌سابقه و مداوم کشتی‌های چینی در نزدیکی آب‌های جنوب‌غربی این کشور که قلمرو مورد مناقشه با پکن است، ابراز نگرانی کرده است. گارد ساحلی ژاپن در گزارشی عنوان کرده بود که در سال ۲۰۲۴ میلادی، کشتی‌های چینی در آب‌های این منطقه 
حضور دائمی ۲۱۵ روزه داشته‌اند که این میزان نسبت به سال ۲۰۲۳ میلادی که ۵۸ روز بود، یک امر بی‌سابقه به‌شمار می‌رود.