کد خبر: ۳۱۱۲۱۹
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۵
پیشنهادی که برای مقابله با گرانی بیش از حد فوتبالیست‌ها مطرح شد

اعلام زمان نقل‌و‌انتقالات تابستانی لیگ برتر ۲۰ بازیکن شاخص فوتبال ایران سرباز هستند!

 
 
 
سرویس ورزشی-
براساس اعلام رسمی، نقل‌و‌انتقالات تابستانی لیگ برتر از ۸ تیر ۱۴۰۴ آغاز می‌شود و تا ۲۹ مرداد ادامه دارد. به این ترتیب بازه ۸۰ روزه در اختیار تیم‌ها خواهد بود.
لیگ بیست‌وچهارم با قهرمانی تراکتور به پایان رسید؛ قهرمانی‌ای که بعد از سال‌ها انتظار بالاخره به تبریزی‌ها رسید و حالا تیم‌ها در تلاش‌اند تا با آماده‌سازی بهتر، فصل آینده را طوفانی آغاز کنند. پرسپولیس تا اینجا فعال‌ترین تیم نقل‌و‌انتقالات بوده و با جذب پنج بازیکن مطرح، نشان داده که می‌خواهد فصل بعد را با قدرت آغاز کند. در چنین شرایطی سازمان لیگ برنامه رسمی و دقیق نقل‌و‌انتقالات تابستانی و زمستانی برای فصل آینده را اعلام کرده تا تیم‌ها با برنامه‌ریزی منظم‌تری وارد بازار شوند.
براساس اعلام رسمی، نقل‌و‌انتقالات تابستانی لیگ برتر از ۸ تیر ۱۴۰۴ آغاز می‌شود و تا ۲۹ مرداد ادامه دارد. به این ترتیب بازه ۸۰ روزه در اختیار تیم‌ها خواهد بود. نقل‌و‌انتقالات نیم‌فصل نیز طبق اعلام سازمان لیگ برای لیگ برتر از ۸ آذر ۱۴۰۴ تا ۵ بهمن ادامه خواهد داشت تا به این ترتیب زمان احتمالی تعطیلات نیم فصل هم اعلام شود.
این در حالی که هنوز مقررات و بودجه این فصل لیگ برتر ایران از سوی سازمان لیگ اعلام نشده است. بر اساس قوانین، هر تیم در بازه نقل‌و‌انتقالات امکان جذب ۷ بازیکن لیگ برتری را خواهد داشت. بعد از پایان پنجره نیز هر تیم می‌تواند سه بازیکن آزاد سهمیه فیفا جذب کند.
۲۰ بازیکن شاخص فوتبال ایران سرباز هستند 
اما در آستانه نقل‌ و انتقالات تابستانی، وضعیت نامشخص خدمت سربازی ۲۰ بازیکن فوتبال ایران، به یکی از معماهای مهم بازار تابستانی تبدیل شده است. در این فهرست، نام لژیونرها و بازیکنان مطرح لیگ برتر دیده می‌شود که باید فصل آینده را در تیم‌های نظامی سپری کنند؛ موضوعی که می‌تواند سرنوشت بسیاری از نقل‌وانتقالات را تغییر دهد.
با پایان لیگ برتر و آغاز گمانه‌زنی‌ها درباره مقصد فصل آینده ستاره‌های فوتبال ایران، یک عامل مهم و تعیین‌کننده در سایه باقی مانده که حالا توجه بیشتری را به خود جلب کرده است: مشمول بودن حدود ۲۰ بازیکن شاخص فوتبال ایران برای خدمت سربازی. در بین این اسامی، تعدادی از لژیونرهای ملی‌پوش نیز حضور دارند که در صورت بازگشت به فوتبال ایران، چاره‌ای جز بازی در تیم‌های نظامی نظیر ملوان بندرانزلی یا فجر سپاسی شیراز ندارند. طبق ضوابط نظام‌وظیفه، بازیکن مشمول تنها می‌تواند در تیم‌های تحت پوشش نیروهای مسلح بازی کند و حضورش در سایر باشگاه‌ها ممنوع است، مگر آن‌که شرایط معافیت داشته باشد.
علاوه‌بر لژیونرها، چند ستاره شناخته‌شده لیگ برتر هم در این فهرست دیده می‌شوند؛ از جمله یک ملی‌پوش تیم تراکتور تبریز و بازیکن سابق تیم ملی و حال حاضر باشگاه استقلال که حالا به‌جای حضور در ترکیب تیم‌های مدعی، باید خود را برای فصل آینده در لباس یک تیم نظامی آماده کنند. با وجود این‌که وضعیت سربازی این بازیکنان هنوز به‌طور رسمی اعلام نشده، اما در هفته‌های اخیر، آن‌ها در مرکز شایعات نقل‌وانتقالاتی قرار داشته‌اند. از پیشنهادهای چند میلیاردی تا حضور در فهرست خرید تیم‌های مدعی قهرمانی.
این ابهام نه‌تنها باعث بلاتکلیفی بازیکنان و مدیران باشگاه‌ها شده، بلکه بر کیفیت تصمیم‌گیری در بازار نقل‌وانتقالات نیز سایه انداخته است. در شرایطی که شایعات درباره پیوستن این بازیکنان به تیم‌های مطرح شکل گرفته، مشخص نیست چه زمانی وضعیت خدمت سربازی این بازیکنان روشن خواهد شد. از سوی دیگر، حضور چند چهره شاخص در جمع مشمولان می‌تواند تیم‌های نظامی را به یکی از بازیگران جدی فصل آینده تبدیل کند. اگر ملوان یا فجر سپاسی بتوانند بخشی از این بازیکنان را به خدمت بگیرند، تغییری معنادار در قدرت این تیم‌ها ایجاد خواهد شد. با توجه به حساسیت موضوع، انتظار می‌رود سازمان لیگ و ستاد کل نیروهای مسلح در هماهنگی با فدراسیون فوتبال، هر چه سریع‌تر وضعیت این بازیکنان را مشخص کنند؛ زیرا ادامه این سردرگمی، می‌تواند هم روند آماده‌سازی تیم‌ها را مختل کند و هم روی کیفیت عملکرد بازیکنان تأثیر منفی بگذارد.
پیشنهادی برای مقابله با گرانی بیش از حد فوتبالیست‌ها
باتوجه ‌به هزینه میلیون دلاری و کلان باشگاه‌های عربستانی، قطری، اماراتی و... شرایط برای رقابت باشگاه‌های ایرانی در لیگ نخبگان و لیگ سطح دو آسیا سخت شده، به همین دلیل به‌احتمال زیاد قانون سقف بودجه برداشته خواهد شد تا توان رقابت‌پذیری باشگاه‌های فوتبال ما بیشتر شود.
مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال روز دوشنبه بعد از جلسه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: «سقف بودجه یکی از بحث‌هایی بود که در جلسه فراکسیون ورزش مطرح شد. برخی از نمایندگان مجلس اعتقاد داشتند سقف بودجه باعث می‌شود قدرت رقابت‌پذیریمان در آسیا کم شود و باشگاه‌ها نتوانند رقابت کنند که حرف درستی است. حرف دیگری نیز در جلسه مطرح شد که جلوی ریخت‌وپاش یا دادن پول به بازیکن خارجی که اصلاً در لیگ بازی نمی‌کند، گرفته شود.»
به‌این‌ترتیب فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ باید دنبال راهی باشند که هم توان رقابت‌پذیری باشگاه‌ها در رقابت‌های بین‌المللی کاهش پیدا نکند و هم با افرادی که بازیکنان بنجل خارجی را می‌فروشند، مقابله کنند.
در همین خصوص باختراز کارشناس حقوقی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس پیشنهادی ارائه کرد و گفت: شاید بتوان به طریقی دستورالعمل ناظر بر قراردادها را بهبود بخشید و به قوانینی قابل اجراتر تبدیل کرد. بهترین روش و دستورالعمل این است که مدیران باشگاه‌هایی که قوانین و دستورالعمل‌ها را رعایت نمی‌کنند از طریق ارکان قضائی فدراسیون فوتبال محکوم و محروم کرد. به طور مثال مدیرعامل متخلف باشگاهی که قوانین ناظر بر قراردادها را به‌درستی اجرا نمی‌کند محرومیت‌های طولانی‌مدت ۳ تا ۵ ساله بدهند و مانع فعالیتش در فوتبال شوند. می‌توان مجامع بالادستی باشگاه‌ها را توجیه کرد که در صورتی که مدیرعامل باشگاهی از دستورالعمل‌ها تخطی کرد و با عقد قرارداد با بازیکنانی به باشگاه ضرر مالی زد از آن مدیر به محاکم قضائی شکایت کنند و از مدیرعامل خاطی درخواست دریافت خسارت کنند. در خارج دنیای فوتبال هم اگر مدیرعاملی تصمیم اشتباهی بگیرد یا خطایی مرتکب شود که به شرکت یا مؤسسه ضرر مالی بزند از طریق طرح دعوا در مراجع قضائی می‌توان اقدام کرد و بر اساس میزان خسارت وارده از مدیر درخواست غرامت و خسارت کرد.