سازمان غذا و دارو:
عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید
رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو گفت: روش تهیه عرقیات از گیاه بر سطح متانول نهائی موجود در آن تأثیرگذار است؛ به همین دلیل توصیه میشود از خرید عرقیات فاقد مجوز بهداشتی و نامعتبر خودداری شود.
به گزارش سازمان غذا و دارو، رؤیا امیری اظهار داشت: در گیاهان ترکیب سمی به نام متانول وجود دارد که بسته به نوع گیاه، شرایط رشد و تنشهای وارده، میزان آن متفاوت است. امیری با اشاره به تأثیر فرآیند تولید بر میزان متانول موجود در عرقیات افزود: روش تهیه عرقیات از گیاه بر سطح متانول نهائی تأثیرگذار است. به همین دلیل توصیه میشود از خرید عرقیات فاقد مجوز بهداشتی و نامعتبر خودداری شود. وی ادامه داد: برخی افراد علاقهمند به تولید گلاب و عرقیات گیاهی در منزل هستند که در این صورت رعایت چند نکته ضروری است. رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو توصیه کرد پیش از آغاز فرآیند، گیاهان به دقت پاکسازی شده و در مواردی که امکان دارد از ساقه و شاخههای کمتر استفاده شود. همچنین مدت زمان خیساندن گیاه در آب و زمان جوش و تقطیر باید تا حد امکان کوتاه شود. بخار حاصل از جوشاندن گیاهان در طی فرآیند عرقگیری تا زمان سرد شدن، بهتر است در ظرف درباز ریخته شود؛ زیرا باز بودن درب ظرف به تبخیر متانول کمک میکند. امیری گفت: برخی گیاهان مانند خارشتر، شنبلیله و کاسنی به طور طبیعی متانول بیشتری دارند. بنابراین بهتر است عرقیات گیاهی از این دسته گیاهان، در حجم بالا و به طور مداوم مصرف نشود تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود.