کد خبر: ۳۱۰۹۳۰
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۸

ترامپ برنامه پهپادی ایران را ستود


رئیس‌جمهور آمریکا در جریان یک نشست در دوحه قطر، از پهپادهای ساخت ایران و قدرت آنها تعریف و تمجید کرد.
دونالد ترامپ‌، رئیس‌جمهور آمریکا در نشستی با حضور مدیران شرکت‌های بزرگ آمریکایی در پایتخت قطر، ضمن صحبت درباره مذاکرات هسته‌ای واشنگتن با تهران، برنامه پهپادی ایران را ستایش کرد. ترامپ در این زمینه، گفت: «من به یکی از شرکت‌های (آمریکایی) گفتم که پهپادهای زیادی می‌خواهم. در ایران آنها پهپادهای خوبی می‌سازند و با ۳۵ هزار 
تا ۴۰ هزار دلار پهپاد می‌سازند. آن شرکت دو هفته بعد سراغم آمد و پهپادی آورد که هزینه‌اش ۴۱ میلیون دلار است. من به آنها گفتم منظورم این نبود. منظور من پهپادی بود که نهایت ۳۵ هزار
تا ۴۰ هزار دلار باشد...(این پهپادها) خیلی خوب، سریع و مرگبار و وحشتناک هستند.»
زیاده‌گویی جدید ترامپ
رئیس‌جمهور آمریکا به انتقاد شدید از مواضع دولت دموکرات جو بایدن در قبال کشورهای منطقه غرب آسیا پرداخت و مجددا کشورمان را به راهکار خشونت‌آمیز در قبال ایران تهدید کرد.
او گفت: «ما داشتیم خاورمیانه را از دست می‌دادیم به خاطر اینکه دولت قبلی روابطمان را با منطقه درست مدیریت نکرده بود و به (مقامات کشورهای عربی) احترامی که آنها سزاوارش بودند، نشان نمی‌داد و من احترام زیادی قائلم و بسیار به آنها علاقه‌مندم.»
ترامپ با اشاره به سفر خود به عربستان سعودی و قطر ادامه داد: «من به شاهزاده ولیعهد (محمد بن سلمان) خیلی علاقه دارم و مدت زیادی است که او را می‌شناسم. امیر (قطر) فوق‌العاده است. ما قرار است کمی بعدتر به یک کشور دیگر برویم امارات متحده عربی که یک رهبر و مرد فوق‌العاده دارد. آنها رهبرانی عالی و با استعداد در این بخش از جهان دارند.»
رئیس‌جمهور آمریکا سپس مدعی شد: «شما شاید امروز این داستان را شنیده باشید که آنها به نحوی با شرایط (مورد نظر برای توافق با آمریکا) موافقت کرده‌اند.» او توضیحی درباره اینکه منظورش از «داستان» چه بوده است، نداد.
ترامپ ادعا کرد: «من به نحوی دوستانه می‌گویم که آنها قرار نیست زباله اتمی در ایران بسازند. ما خیلی مقتدر بوده‌ایم من می‌خواهم که آنها (ایران) موفق باشند و صادقانه بگویم در نهایت یک کشور بزرگ باشند اما آنها نمی‌توانند سلاح اتمی داشته باشند. موضوع خیلی ساده است و این‌طور نیست که من به شما ۳۰ صفحه جزئیات بدهم و فقط یک موضوع است: آنها نمی‌توانند سلاح اتمی داشته باشند.» رئیس‌جمهور آمریکا با تهدید دوباره ایران به اقدام نظامی مدعی شد: «من فکر می‌کنم که ما داریم نزدیک می‌شویم که شاید یک توافق داشته باشیم بدون اینکه (به راهکار دیگر متوسل شویم). ببینید دو راه وجود دارد: یک راه بسیار بسیار خوب و یک راه خشونت‌آمیز، خشونتی که مردم تا حالا اصلا ندیده‌اند. من امیدوارم که ما مجبور به مسیر دوم نباشیم و من نمی‌خواهم مسیر دوم را انجام دهم. برخی‌ها این کار را دوست دارند خیلی‌ها این کار را دوست دارند (ولی) من نمی‌خواهم این کار را بکنم. در نتیجه ما خواهیم دید چه اتفاقی خواهد افتاد. ما در یک مذاکرات بسیار جدی با ایران برای صلح طولانی مدت قرار داریم و اگر ما چنین کاری بکنیم، اقدامی عالی خواهد بود و برای این کشور (قطر) به طور خاص که دقیقا در همسایگی ایران هستید، عالی خواهد بود.»
آقای ترامپ، تهدید به خشونت، بازی با آتش است
آتشی که اگر برافروخته شود، نه مهار می‌شود، نه محدود، و نه قابل پیش‌بینی
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بار دیگر در قامت «کاسبِ تهدید»، از «گزینه نظامی» علیه ایران سخن گفته و با ژستی ساختگی هشدار داده که در صورت عدم توافق، ممکن است ناگزیر به «خشونتی بی‌سابقه» متوسل شود. این‌طور به نظر می‌رسد که ترامپ، هنوز از آن جنس سیاستمدارانی است که گمان می‌کند می‌تواند با ترساندن ایران، امتیاز بگیرد. اما واقعیت میدان، نه در اتاق‌های فکر آمریکا، که در میدان‌های عملیات شکل می‌گیرد؛ و آن‌چه تاکنون رخ داده، برای هر ناظر منصفی کافی است تا بداند تهدید نظامی علیه ایران، نه تنها کارساز نیست، بلکه می‌تواند آغازگر زلزله‌ای در منطقه باشد که دامن خود آمریکا را نیز خواهد گرفت.
آمریکا به‌خوبی می‌داند که قدرت نظامی ایران، یک قدرت تزئینی نیست؛ ابزار بازدارندگی نیست که فقط در مراسم‌ها به نمایش گذاشته شود. قدرت نظامی جمهوری اسلامی، قدرتی واقعی، آماده، و ضربه‌زننده است. اگر تردیدی در این مسئله بود، پس از پاسخ مستقیم ایران به پایگاه آمریکایی عین‌الاسد، ارتش آمریکا مجبور نمی‌شد ده‌ها ساعت در پناهگاه‌ها مخفی شود و رسانه‌هایش مجبور به اعتراف به «شدیدترین حمله به یک پایگاه آمریکایی در تاریخ پس از جنگ جهانی دوم» نمی‌شدند.
تهدید به «خشونت بی‌سابقه» در حالی بیان می‌شود که کارشناسان نظامی خودِ آمریکا بارها هشدار داده‌اند، در هر درگیری مستقیم با ایران، واشنگتن باید آماده پذیرش تلفات گسترده، فروریزی پایگاه‌های منطقه‌ای، نابودی شناورهای جنگی، و بی‌ثباتی امنیتی جبران‌ناپذیر در منطقه باشد. در گزارش‌های پنتاگون و سرویس‌های اطلاعاتی غربی، از توان موشکی و پهپادی ایران با عنوان «عامل ویرانگر برتری نظامی آمریکا در خاورمیانه» یاد شده است.
واقعیت این است که اگر آمریکا توان و جرأت اقدام نظامی علیه ایران را داشت، سال‌ها پیش آن را انجام داده بود. اما مانع این اقدام، نه اخلاق و انسان‌دوستی مقامات آمریکایی، بلکه صرفاً هزینه‌های غیرقابل پیش‌بینی این ماجراجویی است. مقامات اطلاعاتی اسرائیل صراحتاً اعلام کرده‌اند در صورت شروع جنگ با ایران، هیچ نقطه‌ای در سرزمین‌های اشغالی از خطر در امان نخواهد بود. مقامات پنتاگون هشدار داده‌اند که یک درگیری با ایران، پایان کار آمریکا در منطقه خواهد بود. آیا ترامپ این هشدارها را نشنیده یا عمداً خود را به نشنیدن زده است؟
رئیس‌جمهور آمریکا باید این واقعیت را بپذیرد که تهدید علیه ایران، بیش از آن‌که قدرت او را نشان دهد، ناتوانی‌اش را فریاد می‌زند. تهدید از سر استیصال است، نه اقتدار. ایران را نمی‌توان با سایه جنگ ترساند. ایران، کشوری است که دشمن، پیش از هر اقدام علیه آن، باید به استقبال پیامدهای آن برود. پس آقای ترامپ! این را خوب بدانید: ایران، میدان آزمایش قدرت نیست. تهدید به خشونت، بازی با آتش است؛ آتشی که اگر برافروخته شود، نه مهار می‌شود، نه محدود، و نه قابل پیش‌بینی. ما را از جنگ نترسان، ما فرزندان همان ملتی هستیم که وقتی جنگ بر او تحمیل شد، خاکریزهایش را تا کیلومترها آن‌سوتر برد. امروز، قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران، آن‌چنان است که حتی ژنرال‌های آمریکایی هم آن را «نابودگر ساختارهای ارتش آمریکا در منطقه» توصیف کرده‌اند. با ایران، یا با احترام سخن بگو یا سکوت کن؛ راه سومی باقی نمانده است.
ادعای ترامپ درباره ارائه پیشنهاد به ایران
دونالد ترامپ همچنین روز جمعه در هواپیمای یک نیروی هوائی (هواپیمای رئیس‌جمهور آمریکا) مدعی شد که ایالات متحده پیشنهادی برای توافق هسته‌ای به ایران ارائه کرده است.
او با تأکید بر فوریت موضوع گفت: «آن‌ها پیشنهادی دارند، اما مهم‌تر اینکه می‌دانند باید سریع عمل کنند، وگرنه اتفاق بدی رخ خواهد داد.» این اظهارات در حالی مطرح شد که مذاکرات غیرمستقیم بین تهران و واشنگتن در عمان ادامه دارد.