هشدار مجلس شورای اسلامی به آژانس:
تعرض به حقوق هستهای ایران بیپاسخ نخواهد ماند
نمایندگان مجلس هشدار دادند که هرگونه جانبداری از منافع دشمنان ملت ایران یا تعرض به حقوق مشروع هستهای کشور، با واکنش قاطع مجلس و ملت ایران مواجه خواهد شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بیانیهای خطاب به رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، با استناد به مفاد NPT و اساسنامه آژانس تأکید کردند که جمهوری اسلامی ایران از حقوق مسلم خود در زمینه تحقیق، توسعه و بهرهبرداری صلحآمیز از انرژی هستهای کوتاه نخواهد آمد و هرگونه جانبداری آژانس از گزارشهای سیاسی و مغرضانه با واکنش قاطع ملت ایران مواجه خواهد شد.
در بخشی از این بیانیه نیز آمده است: یک تحقیق و توسعه، دو تولید و سه بهرهبرداری از انرژی هستهای. این حقوق غیرقابل نقض بوده و تنها مشروط به صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای میباشند. امری که با نظارتهای پادمانی آژانس قابل اطمینان و راستیآزمایی است. بر این اساس جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی در زمینه تحقیق و توسعه در صنعت هستهای ندارد و میتواند در چارچوب نیازهای علمی پزشکی و صنعتی خود اقدام به غنیسازی تا ۹۳ درصد نماید. همچنین حق کامل بهرهبرداری از تولیدات هستهای خود در زمینههای مختلف از جمله تولید برق، پزشکی، صنعت و سایر حوزههای صلحآمیز را داراست.
در بخش دیگر نیز آمده است: ما نمایندگان ملت ایران در مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر پایبندی به اصول و تعهدات بینالمللی، هشدار میدهیم که در صورت هرگونه تعرض به حقوق مسلم و مشروع ملت ایران در گزارش آتی آژانس و همسویی با منافع دشمنان این ملت، با واکنش قاطع ملت ایران و نمایندگان آنها در مجلس مواجه خواهید شد.
رسایی: افزایش قیمت آب و برق
در شرایط فشار اقتصادی قابل قبول نیست
حجتالاسلام حمید رسایی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی ۲۴ اردیبهشتماه مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی، گفت: وزیر نیرو اعلام کرده که دولت قصد دارد قیمت برق و آب را افزایش دهد. در شرایطی که مردم تحت فشار اقتصادی هستند، چرا باید این تصمیم اتخاذ شود؟
وی بیان کرد: در پاسخ به این انتقاد، آقایان میگویند این موضوع طبق قانون است و انرژی باید برای مصرفکنندگان پرمصرف گرانتر شود، اما واقعیت این است که حتی اگر یک لامپ پرمصرف روشن باشد، گفته میشود که شما از محدوده صرفهجویی خارج شدهاید و باید هزینههای انرژی را بیشتر پرداخت کنید که این رویکرد منطقی نیست.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به قانون نحوه انتصاب افراد در مشاغل حساس اشاره کرد و افزود: چرا افرادی که شرایط لازم برای تصدی مسئولیتها را ندارند، همچنان در مسئولیتهای خود باقی ماندهاند؟ من درخواست ماده ۲۳۴ را ارائه کردهام تا این قانون به طور جدی اجرا شود، همانطور که در مورد محمدجواد ظریف انجام شد. چرا هیئترئیسه مانع اجرای ماده ۲۳۴ میشود و شفافسازی نمیکند؟ اگر ما خودمان به قوانین احترام نمیگذاریم، چگونه از دیگران انتظار داریم؟
رسایی با بیان اینکه این تناقضات باعث سردرگمی مردم شده است، گفت: بانک مرکزی نامهای مبنی بر غیرقانونی بودن یک بانک خاص منتشر میکند، اما در عین ناباوری، تلویزیون و شهرداری همان بانک را تبلیغ میکنند. مردم تصور میکنند که همه بانکهای خصوصی از جمله بانک آینده، دچار مشکل هستند.
صمصامی: قاچاق کالا بهشدت افزایش یافته است
حسین صمصامی، نماینده مردم تهران نیز در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی، با اشاره به افزایش ورود کالاهای قاچاق به کشور، اظهار کرد: این کالاها شامل انواع محصولات مصرفی، غذای سگ و گربه، لوازم خانگی، پوشاک و کفش میشود. سؤال این است که این لوازم خانگی، از جمله یخچالهای ساید و دیگر اقلام، از کجا به کشور وارد میشوند؟ منابع ارزی تأمینکننده این واردات کداماند؟ آیا این منابع غیر از صادرات غیرنفتی تأمین میشوند؟
وی ادامه داد: بر اساس آمار، از مجموع ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی کشور در سال گذشته، ۲۰ میلیارد دلار آن به کشور بازنگشته است. در این راستا، چه نظارتی بر مبادی ورودی کالاهای قاچاق وجود دارد؟
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رئیسجمهور مسئول ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است. سؤال آن است که چه برنامهها و تدابیری برای مقابله با قاچاق در نظر گرفتهاید؟ نیاز است که با جدیت بیشتری وارد عمل شویم.
صمصامی در پایان خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی، دستگاههای نظارتی و تمامی نهادهای مرتبط با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید با قاطعیت بیشتری عمل کنند، چرا که قاچاق بهشدت به تولید آسیب رسانده و همچنین قاچاق سوخت نیز به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
عبداللهی: دولت کمکهزینه نانوایان را قطع کرده است
بیتالله عبداللهی، نماینده مردم اهر و هریس در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی گفت: در گذشته دولت ۴۰ درصد کمک هزینه به نانواییها پرداخت میکرد که این میزان از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ به ۲۰ درصد کاهش یافت.
وی توضیح داد: از دوم اردیبهشت امسال، دولت دیگر این کمک هزینه را به نانوایان پرداخت نمیکند که باعث بروز مشکلاتی برای آنان شده است. نانوایان قشر آسیبپذیر جامعه هستند و درآمد زیادی ندارند و با افزایش اجارهها، مشکلاتشان بیشتر شده است. دولت به این موضوع ورود کند.
نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از سوی دیگر، تا اسفند سال ۱۴۰۱، مبلغ بیمه کارگران نانوایی یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان
بود، اما اکنون به ۵ میلیون تومان افزایش یافته است.
عبداللهی اظهار کرد: اگر بخواهیم بیمه کارگران نانوایی را افزایش دهیم، باید فکری برای قیمت نان کنیم. در این شرایط، بهترین راهکار افزایش کمکهای دولتی به نانوایان است تا تمام فشار بر دوش آنها نباشد، در غیر این صورت، کیفیت نان کاهش مییابد. نفع مردم در عدم افزایش قیمت نان و نفع نانوایان در پرداخت کمکهای دولتی است.