16 اقتصاددان در نامهای به سران قوا:
امیدی به احیای بانک آینده نیست مجوز «گزیر» بدهید
۱۶ اقتصاددان و کارشناس بانکی در نامهای به سران قوا خواستار تعیین تکلیف و گزیر بانک آینده شدند.
به گزارش اقتصاد معاصر، 16 اقتصاددان و کارشناس بانکی در نامهای به سران قوا خواستار تعیین تکلیف و گزیر بانک آینده شدند. در بخشی از این نامه آمده است: رویکرد بانک مرکزی در برخورد با بانکهای ناتراز طی سالهای گذشته نه تنها موجب اصلاح وضعیت آنها نشده، بلکه به تشدید ناترازی و گسترش آثار مخرب آنها انجامیده است.
در نامه اقتصاددانان به سران قوا افزوده شده است: در بانک آینده شاخصهای عملکردی در حال تنزل است؛ زیرا ضعف نظارتی و محدودیتهای قانون پولی و بانکی، فرصتی را برای سهامدار اصلی فراهم آورد تا از منابع بانک در جهت تأمین مالی پروژههای شرکتهای وابسته استفاده کند.
در بخشی از این نامه آمده است: سهم تسهیلات اشخاص مرتبط در بانک آینده به ۹۱ درصد از کل تسهیلات رسیده که ۳,۲۹۵ برابر حد مجاز است و بیش از ۹۵ درصد از این تسهیلات در زمره مطالبات معوق قرار دارد؛ دو بخش اصلی درآمدزایی بانک یعنی «درآمد تسهیلات» و «سرمایهگذاری» به صورت مستمر زیانده هستند.
در نامه اقتصاددانان به سران قوا تاکید شده است: با توجه به عدم امکان احیای این بانک، لازم است شورای سران قوه با اعطای اختیارات تام به بانک مرکزی، زمینه تعیین تکلیف نهائی این بانک را فراهم آورند.
گفتنی است، «گزیر» به معنای «مجموعه اقداماتی است که تحت راهبری بانک مرکزی به منظور صیانت از منافع عموم و حفظ ثبات مالی درخصوص مؤسسات اعتباری که با ناترازی مواجه شده یا در معرض ورشکستگی قرار گرفتهاند، در چهارچوب قانون، اجرا میشود.»