مهار کرونا و ایجاد ۱۷ هزار تخت بیمارستانی از جمله دستاوردهای دولت شهید رئیسی
وزیر بهداشت دولت سیزدهم گفت: مهار کرونا، ایجاد ۱۷ هزار تخت بیمارستانی جدید، تجهیز و بازسازی ۲۹۰ بیمارستان و ساخت ۶۷ مرکز ویژه دندانپزشکی از جمله اقدامات مهم دولت شهید رئیسی در حوزه سلامت است.
به گزارش ایرنا، بهرام عینالهی روز پنجشنبه در همایش شهید رئیسی و حکمرانی سلامت که در مرکز همایشهای صدرا برگزار شد با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در حوزه سلامت، افزود: دولت سیزدهم حدود ۷۰ هزار متر مربع پروژه بهداشتی (ساخت مراکز بهداشتی و درمانی) در مناطق محروم و کمبرخوردار کشور اجرا کرد. استفاده از پرونده الکترونیک سلامت با اتصال به کد ملی، یکی از اقدامات مهم و آیندهنگر در سیاستهای اجرائی بخش بهداشت و سلامت بود، طرحی که با هدف رصد دقیق وضعیت سلامت افراد و توسعه خدمات خودمراقبتی در بستر خانواده در دستورکار قرار گرفت.
عینالهی ادامه داد: در اجرای طرح غربالگری که یکی از بزرگترین برنامههای سلامتمحور کشور محسوب میشود، بیش از ۴۶ میلیون نفر مشارکت کردند که اجرای آن قله کوه یخی از مشکلات مردم در بخش سلامت را نمایان کرد.
وی بیان داشت: بسیاری از شرکتکنندگان این طرح، دچار فشار خون بالا بودند، بیآنکه خود اطلاعی داشته باشند، این آگاهی زمانی حاصل میشود که بیمار دچار سکته قلبی یا مغزی شده و به مراکز درمانی مراجعه میکند.
دستاورد دولت سیزدهم در مهار ویروس کرونا
وزیر بهداشت دولت سیزدهم گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای دولت شهید رئیسی، مهار کرونا را نخستین مطالبه خود عنوان کردند و دولت در دهه فجر همان سال، وعده کنترل کرونا را مطرح کرد. اما براساس اسناد و آمارها و به با همکاری و عزم جمعی دولت، مردم و نهادها، همهگیری بیماری سه ماه پیش از وعده دولت و در آذر ۱۴۰۰ کنترل شد. در آن زمان، کشورهایی مانند آمریکا همچنان با تلفات زیاد و آمارهای سهرقمی مرگومیر روزانه مواجه بودند.
عینالهی افزود: در ماههای ابتدائی دولت سیزدهم، واردات واکسن کرونا تسریع و تولید داخلی نیز تقویت شد و میزان پوشش واکسن کرونا از ۷۵ میلیون دوز فراتر رفت. پوشش مطلوب واکسیناسیون، منحنی مرگومیر در کشور را نزولی کرد. در شروع بهکار دولت سیزدهم، آمار ابتلا روزانه کرونا بیش از ۵۰ هزار نفر بود که این رقم به تدریج و با اجرای سیاستهای کنترلی، کاهش چشمگیری یافت.
وی بیان داشت: همچنین در پیک اومیکرون، ابتلا در کودکان دو برابر شد که با تجهیز مراکز درمانی و تقویت تختهای بیمارستانی، سطح پاسخگویی نظام سلامت بسیار بهبود یافت. همچنین خدمات بیمه سلامت با پوشش رایگان ۱۲ میلیون نفر از پنج دهک اول درآمدی جامعه، گسترش یافت، بسیاری از این افراد بدون اطلاع قبلی، تحت پوشش قرار گرفتند تا بار مالی بیماری بر خانوادهها کاهش یابد.
رایگان شدن خدمات درمانی
برای کودکان زیر ۷ سال
وزیر بهداشت دولت سیزدهم گفت: یکی از مهمترین تصمیمات دولت در حوزه سلامت، رایگان کردن خدمات درمانی برای کودکان زیر هفت سال است؛ این اقدام نهتنها حرکتی حمایتی بلکه سرمایهگذاری برای آینده سلامت کشور محسوب میشود.
عینالهی افزود: کودک بیمار اگر درمان نشود، ممکن است تا ۷۰ یا ۸۰ سالگی بهعنوان فردی بیمار زندگی کند و این به معنای تحمیل یک بار مزمن به نظام سلامت است، به طور مثال اگر بیماری چشم در کودکی درمان نشود، فرد دچار تنبلی چشم شده و دیگر درمان سهبعدی برای او ممکن نخواهد بود.
توجه ویژه شهید رئیسی به حوزه درمان
وی با اشاره به افتتاح بیمارستانهای مختلف در دوران ریاستجمهوری شهید رئیسی، اظهار داشت: شهید رئیسی در بیشتر آیینهای افتتاح بیمارستانها حضور پیدا میکرد و در تعامل با بیماران بهخصوص کودکان، رفتاری دقیق و پدرانه داشت. آخرین نمونه، سفر ایشان به استان مازندران و افتتاح بیمارستان قائم بود, با وجود محدودیت زمان، آقای رئیسی با پرستاران صحبت کرد که این رفتار الگویی برای حکمرانی دلسوزانه در حوزه سلامت است.
وزیر بهداشت سابق گفت: صندوق حمایت از بیماران صعبالعلاج که در سال ۱۴۰۱ به تصویب مجلس رسید و با اعتباری بالغبر پنج هزار میلیارد تومان کار خود را آغاز کرد، سال ۱۴۰۳ این اعتبار به ۱۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافت و اکنون پوشش درمانی ۱۰۷ نوع بیماری را بهعهده دارد.
عینالهی ادامه داد: تعداد شرکتهای دانشبنیان سلامت در دولت سیزدهم با ۱۰۰ درصد رشد به هزار و 500 مورد افزایش یافت و برای نخستینبار ۱۴ مرکز نوآوری سلامت در کشور ایجاد شد.