کد خبر: ۳۱۰۲۰۸
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۴

«فردریش مرتس» صدر اعظم آلمان شد

 
 
«فردریش مرتس» که در رأی‌گیری صبح دیروز در پارلمان آلمان موفق به کسب آرای لازم برای صدراعظمی آلمان نشده بود، در نشست عصر و در دومین رأی‌گیری، آرای لازم را به دست آورد.
«فردریش مرتس» دیروز عصر و در دور دوم رأی‌گیری در پارلمان آلمان به عنوان صدراعظم جدید این کشور انتخاب شد. صبح دیروز در اولین دور رأی‌گیری- به نوشته رسانه‌های غربی- در پارلمان آلمان یک شکست خجالت‌بار متحمل شده بود. رهبر حزب دموکرات مسیحی در دور اول رأی‌گیری برای تصدی مقام صدراعظمی آلمان، نتوانسته بود اکثریت آرا را به دست آورد. «مرتس» که از زمان پیروزی حزبش در انتخابات، بخت اصلی برای تصدی مقام صدراعظمی بود، در دور اول ۳۱۰ رأی کسب کرد و 6 رأی برای کسب اکثریت موردنیاز در بوندستاگ کم آورد. او در دومین تلاش خود از ۳۱۶ رأی موردنیاز، ۳۲۵ رأی از نمایندگان پارلمان آلمان را به دست آورد.
رئیس دولت تازه کار آلمان در حالی صدارت خود را امروز آغاز می‌کند که به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز ضمن افت محبوبیت با چالش‌هایی «بی‌سابقه» در سیاست داخلی و خارجی رو‌به‌رو است. به گزارش ایرنا، نیویورک‌تایمز نوشت که فردریش مرتس در حالی دهمین صدراعظم آلمان خواهد شد که هیچ تجربه اجرائی در دولت نداشته و در پرچالش‌ترین برهه از زمان اتحاد آلمان شرقی و غربی در ۳۵ سال پیش، کار خود را آغاز خواهد کرد.