کد خبر: ۳۱۰۰۹۹
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۶
رسانه‌های عبری: گودالی به عمق ۲۵ متر در کف فرودگاه ایجاد شده است

مقاومت یمن با‌ هایپرسونیک «بن گوریونِ» تل‌آویو را شخم زد

 
 
 
سرویس خارجی-
نیروهای یمنی زیر فشار حملات هوائی آمریکا باز هم کمر خم نکردند و شاهکاری خلق کردند. مقاومت یمن، در حمله‌ای دقیق با موشک بالستیک، فرودگاه بن‌گوریون در تل‌آویو را سوراخ کرد، آن هم- بنا بر اعلام رسانه‌های عبری- به عمق 25 متر!
فرودگاه‌ها معمولاً نشانه ثبات‌اند؛ اما وقتی فرودگاهی مثل بن‌گوریون، شریان اصلی تنفس هوائی رژیم اسرائیل، با یک موشک از هزاران کیلومتر آن‌سوتر هدف گرفته می‌شود، آنچه از میان می‌رود فقط آسایش سفر نیست، بلکه تصویر ذهنیِ «دست‌نیافتنی بودن» است. در این صحنه، یمن دیگر فقط یک کشور فقیر و محاصره‌شده نیست؛ بلکه بازیگری است که دستش به مرکز فرماندهی دشمن می‌رسد، حتی اگر خودش زیر آتش باشد. قدرت، دیگر به تعداد جنگنده و پایگاه نظامی هم خلاصه نمی‌شود؛ بلکه به این برمی‌گردد که چه کسی می‌تواند ضربه‌ای بزند که جهان آن را نادیده نگیرد؛ حتی اگر سیاستمداران ترجیح دهند حرفش را نزنند. حمله دیروز به فرودگاه بن‌گوریون، شاید یک موشک بود، اما بیشتر از آن، یک نشانه بود؛ نشانه اینکه توازن منطقه‌ای دیگر به شکل سابق ادامه نمی‌یابد. یمن از 15 مارس (25 اسفند) که حملات آمریکا به این کشور شدت گرفت و در فاز جدیدی آغاز شد، همچنان به حملات خود به اراضی اشغالی و اهداف دریایی ادامه داده است و زیر بار حملات سنگین آمریکا پرچم حمایت از مردم غزه را بر زمین نگذاشته است. رسانه‌های یمن گزارش دادند که هواپیماهای جنگی آمریکا بامداد یکشنبه ۲۶ حمله به یمن انجام دادند و استان‌های صعده، الحدیده و مأرب را هدف قرار دادند. اما همزمان زیر بار این حملات سنگین، مقاومت یمن شاهکاری کرد که بار دیگر ثابت می‌کند حملات آمریکا هرچه داشته، بازدارندگی نداشته است. ماجرا از آنجا شروع شد که ارتش رژیم صهیونیستی، یکشنبه، از شلیک یک موشک از یمن به سوی سرزمین‌های اشغالی خبر داد که تا زمان تنظیم گزارش حدأقل هشت زخمی داشته است. البته این آماری است که صهیونیست‌ها داده‌اند...!
شکست تاد آمریکا و پیکان-3 اسرائیل
ارتش رژیم صهیونیستی ابتدا اعلام کرد که یک موشک بالستیک از خاک یمن به سوی سرزمین‌های اشغالی شلیک شده و سامانه‌های پدافندی در حال تلاش برای رهگیری آن هستند. سپس «رادیو ارتش» به نقل از یک منبع نظامی گزارش داد: «سامانه‌های تاد آمریکایی و پیکان۳ اسرائیلی تلاش کردند موشک یمنی را رهگیری کنند اما شکست خوردند.» در پی این شکست، کانال «۱۲» رژیم اسرائیل به نقل از «یسرائیل کاتس»، وزیر جنگ این رژیم، نوشت: «هر کسی که به ما حمله کند، 7 برابر به آن ضربه خواهیم زد.» کاتس همچنین تقصیر را متوجه ایران دانست! که همه اینها نشان می‌دهد حمله چقدر سنگین بوده است. صهیونیست‌ها حالا در سودای حمله گسترده به یمن هستند. به هر حال طبیعی است که این‌قدر عصبانی باشند، موشک با بُرد ۲۰۰۰ کیلومتر در ۱۱ دقیقه مسیر را طی کرده و قلب اسرائیل را سوراخ کرده است!
«اسرائیل هیوم» نیز در این‌باره نوشت: «میلیون‌ها اسرائیلی پس از شلیک موشک از یمن به پناهگاه‌ها‌ گریختند.» طبق گزارش رسانه‌های صهیونیستی، صدای آژیرهای هشدار حمله هوائی در مناطق مرکزی از جمله قدس اشغالی، تل‌آویو و حومه آن به صدا درآمده و ساکنان را به پناهگاه‌ها هدایت کرده است. سپس برخی منابع از شنیده‌شدن صدای چند انفجار در اطراف فرودگاه «بن‌گوریون» تل‌آویو خبر دادند. طبق اعلام این منابع، پروازهای فرودگاه بن‌گوریون در پی این حمله به طور کامل متوقف شده است. پلیس رژیم صهیونیستی اعلام کرده: «سفر به سمت فرودگاه بن‌گوریون ممنوع است.»
قدرت تخریب به روایت صهیونیست‌ها
رسانه‌های عبری همچنین گفته‌اند: «موشک یمنی از چهار لایه پدافند هوائی عبور کرد و در قلب فرودگاه فرود آمد و گودالی به عمق ۲۵ متر ایجاد کرد.» همچنین «معاریو» نوشت: «حادثه فرودگاه بن‌گوریون یک درام در مقیاس جهانی است.» در برخی از فیلم‌های منتشرشده صدای 2 انفجار شنیده می‌شود. طبق اعلام رسانه‌های صهیونیستی، ترافیک هوائی فرودگاه بن‌گوریون به حالت تعلیق درآمده است و تردد قطارها در این منطقه نیز متوقف شده است. در پی این شاهکار نظامی، شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی از جمله آلمان، اتریش، سوئیس و استرالیا تصمیم به لغو پروازهای خود به مقصد سرزمین‌های اشغالی گرفته‌اند. همچنین شبکه «۱۳» رژیم صهیونیستی به نقل از منابعی گزارش داد که برخی از این شرکت‌ها خواستار توضیح فوری از مقامات رژیم صهیونیستی درباره شرایط امنیتی فرودگاه شده‌اند.
اینجا نیایید، امن نیست...
سرتیپ «یحیی سریع»، سخنگوی نیروهای مسلح، یمن روز یکشنبه و پس از این شلیک با صدور بیانیه‌ای، اعلام کرد: «در پاسخ به تداوم حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و در حمایت از ملت فلسطین، یک فروند موشک بالستیک فراصوت به ‌سوی فرودگاه بن‌گوریون در منطقه اشغالی یافا (تل‌آویو) شلیک شد. موشک با موفقیت به هدف اصابت کرده و موجب توقف کامل فعالیت‌های فرودگاه برای بیش از یک ساعت شده است. سامانه‌های پدافندی اسرائیل و آمریکا موفق به رهگیری این موشک نشده‌اند و بیش از 3میلیون نفر از ساکنان اسرائیل به پناهگاه‌ها ‌گریخته‌اند. این فرودگاه دیگر برای پروازهای غیرنظامی ایمن نیست.» وی ادامه داد که همچنین در عملیات جداگانه‌ای که شامگاه گذشته صورت گرفت، یک هدف حیاتی رژیم صهیونیستی در منطقه عسقلان با پهپاد تهاجمی نوع «یافا» هدف قرار گرفت. در پایان این بیانیه تأکید شده است که یمن، در راستای وظیفه انسانی و دینی خود، به مقاومت در برابر تجاوز و حمایت از مردم غزه تا زمان توقف کامل حملات و رفع محاصره ادامه خواهد داد.
این دلیلی بر قدرت ما است
«محمد البخیتی»، یکی از رهبران مقاومت یمن، نیز در مورد این حمله مهم به تلویزیون «العربی» گفت: «حمله به فرودگاه بن‌گوریون در اراضی اشغالی دلیلی بر قدرت ما برای هدف قرار دادن پایگاه‌های محافظت‌شده در داخل اراضی اشغالی است. ما قدرت خود را برای هدف قرار دادن قدرت نظامی آمریکا، انگلیس و اسرائیل ثابت کردیم. خطوط قرمزی در مقابله با رژیم صهیونیستی و آمریکا و انگلیس نداریم.» البته در تکمیل سخنان البخیتی باید گفت همین که زیر بار این حملات مقاومت یمن این‌گونه ایستاده، خود دلیل خیلی چیزهاست. پیش‌تر نیز «خزام الاسد»، عضو ارشد مقاومت یمن گفته بود: «ادامه محاصره غزه و گرسنگی مردم آن و کشتار مردم و کودکان آن از طریق سیاست گرسنگی، امنیت سفر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به منطقه را فراهم نخواهد کرد. مواضع انصارالله در مورد غزه قاطع و مترقی است. ما آرام نخواهیم نشست و عملیات نظامی ما تا زمانی که تجاوز ادامه دارد و محاصره بر مردم ما در غزه تحمیل می‌شود، متوقف نخواهد شد.» این حمله امضای این سخنان است.
قدردانی حماس
جنبش حماس از حملات جنبش انصارالله و ارتش یمن به عمق رژیم صهیونیستی قدردانی کرد. این جنبش در بیانیه‌ای اعلام کرد: حمله موشکی نیروهای مسلح یمن به فرودگاه بن‌گوریون در مرکز تل‌آویو، بیانگر پایبندی مستحکم یمن به مسئله فلسطین و حمایت از ملت آن است. یمن در حالی این حمایت را انجام می‌دهد که در معرض حملات هدفمند و مستمر آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار دارد. حماس از دولت و ملت یمن بابت ادامه حمایت از مردم غزه قدردانی کرد که همچنان در معرض نسل‌کُشی قرار دارند و بار دیگر بر همبستگی کامل خود با یمن در مقابله با حملات ظالمانه آمریکا و رژیم صهیونیستی تأکید کرد.
در پایان گفتنی است، یمن پیوسته در حال تغییر شکل خود از یک بازیگر منطقه‌ای به عنصری تعیین‌کننده در بازتعریف امنیت غرب آسیاست. واکنش‌های بین‌المللی، لغو پروازها، و تردید شرکت‌های هواپیمایی در ارسال هواپیما به تل‌آویو، تنها گوشه‌ای از اثر موجی این حمله است. اگرچه برخی آن را یک اقدام محدود تلقی خواهند کرد، واقعیت این است که در جهانِ امروز، حتی یک حمله دقیق می‌تواند پایه‌های اعتماد به امنیت را در مناطق کلیدی متزلزل کند. و همین تزلزل، آغاز تحولات بزرگ‌تری خواهد بود که احتمالاً در ماه‌ها و سال‌های آینده، ساختار نظم امنیتی منطقه را دگرگون می‌سازد.