کد خبر: ۳۱۰۰۷۶
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۵

افزایش ۲۸ درصدی تعرفه آب برای بدمصرف‌ها

 
 
وزارت نیرو تعرفه جدید مشترکان آب شرب و بهداشتی را ابلاغ کرد که بر اساس آن، تعرفه آب برای بدمصرف‌ها
۲۸ درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بر این اساس، بهای آب شرب در سال 1404 به گونه‌ای تعیین شده است که محاسبه آب‌بهای مشترکان تحت پوشش کمیته امداد امام و سازمان بهزیستی کشور تا سقف الگوی مصرف، رایگان است.
مشترکان دیگر هم تا سقف الگوی مصرف به صورت یارانه‌ای و مشترکان پرمصرف تا دو برابر الگوی مصرف با یارانه کم‌تر و در نهایت مشترکان بدمصرف به صورت غیریارانه‌ای و بر اساس الگوی افزایش پلکانی انجام شود. با توجه به شرایط خشک‌سالی، محدودیت منابع آبی کشور و لزوم مدیریت مصرف و صرفه‌جویی، بهای آب مصرفی مشترکان نسبت به دوره قبل به طور متوسط 28 درصد رشد داشته است. اما با توجه به تمهیدات اتخاذ شده و به منظور حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و تشویق شهروندان خوش‌مصرف، مشترکان در صورت کاهش مصرف می‌توانند از افزایش قبوض آب‌بهای خود جلوگیری کنند.
 به گونه‌ای که مشترکان بالای الگوی مصرف تنها با 20 درصد صرفه‌جویی در مصرف آب بیش از 20 درصد کاهش مبلغ قبض خواهند داشت.
 کاهش ۳۳ درصدی بارش‌ها
گفتنی است وضعیت ذخایر آبی کشور با شرایط مطلوب فاصله دارد به طوری که مخازن هفت سد کشور در وضعیت بحرانی قرار دارند.
به‌ گزارش ایسنا، میزان ورودی مخازن کل کشور از ابتدای سال آبی (ابتدای مهرماه) تا ۱۳ اردیبهشت ماه معادل 18 میلیارد متر مکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل 
29 میلیارد مترمکعب بوده ۳۷ درصد کاهش داشته است.
همچنین میزان کل خروجی سدهای کشور نیز نسبت به سال قبل با ۱۵ درصد کاهش مواجه بوده است.
حجم آب موجود مخازن اکنون 27 و دو دهم میلیارد مترمکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل حدود 33 میلیارد مترمکعب بوده و ۱۷ درصد کاهش یافته است. همچنین حجم پرشدگی سدهای کشور نیز تا این تاریخ ۵۲ درصد است.
وضعیت برخی از سدهای مهم کشور بیانگر این است که در هفت سد درصد پرشدگی کمتر از ۱۰ درصد است.
به‌طوری‌ که سد لار استان تهران شش درصد، سد دوستی خراسان رضوی ۹ درصد، سد‌های استقلال، شمیل و نیان استان هرمزگان به ترتیب شش و یک درصد، سد تنگوئه سیرجان استان کرمان هشت درصد، سد رودبال داراب استان فارس دو درصد و سد ساوه استان مرکزی ۹ درصد آب دارند.
همچنین ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل 136 و شش دهم میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (218 و شش دهم میلیمتر) ۳۸ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۲۰۳ میلیمتر) ۳۳ درصد کاهش را نشان می‌دهد.