کد خبر: ۳۰۹۵۸۲
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۷
شرکت توانیر خبر داد

اعلام جدول خاموشی در نرم‌افزار برق من

 
 
 
شرکت توانیر طی یک اطلاعیه اعلام کرد مشترکان می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت شرکت‌های توزیع نیروی برق یا سامانه «برق من» و وارد کردن شناسه قبض خود، از برنامه‌های احتمالی محدودیت برق مطلع شوند.
به گزارش خبرگزاری توانیر؛ بر اساس اعلام توانیر، به دلیل افزایش زودهنگام دمای هوا، مصرف برق کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته هشت درصد رشد داشته است. 
با توجه به مصرف غیرمتعارف برق و کاهش ظرفیت تولید نیروگاه‌های برق‌آبی بر اثر خشکسالی، احتمال اعمال محدودیت در مصرف برق وجود دارد.
 مشترکان می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت شرکت‌های توزیع نیروی برق یا سامانه «برق من» و وارد کردن شناسه قبض خود، از برنامه‌های احتمالی محدودیت برق مطلع شوند.
همچنین از همه هموطنان دعوت می‌شود با پیوستن به پویش
25 درجه و رعایت مصرف بهینه برق و کاهش استفاده‌های غیرضروری، در تامین برق پایدار برای همه مشترکان سهیم باشند.
«عبدالامیر یاقوتی» مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر هم درخصوص پیش‌بینی ناترازی برق در اوج بار تابستان امسال، اظهار داشت: با توجه به میزان مصرف کنونی، کاهش بارندگی‌ها و شرایط دمایی، برآورد می‌شود که در دوره اوج بار یک اختلاف ۲۰ درصدی بین تولید و تقاضای برق را شاهد باشیم. البته این بدان معنا نیست که امکان جبران این رقم وجود ندارد.
وی با بیان اینکه برنامه‌های متعددی برای کاهش این اختلاف و جلوگیری از تبعات منفی آن در نظر گرفته شده است، افزود: این برنامه‌ها در قالب ۳۶ بسته تدوین شده که در سه حوزه اجرا خواهند شد. حوزه اول مبتنی بر صرفه‌جویی مصرف است. حوزه دوم مبتنی بر جابه‌جایی بار و حوزه سوم که امیدواریم به آن نیاز نباشد، مدیریت اضطراری بار است.
مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر، خاطرنشان کرد: عمده بسته‌های تهیه شده در حوزه صرفه‌جویی مصرف است که معطوف به جلوگیری از ناهنجاری‌های مصرف در سمت مصرف‌کننده، استفاده از فناوری‌های استفاده‌کننده و امکانات موجود است.
یاقوتی در ادامه تصریح کرد: الگوی مصرف برق در ماه‌های غیرگرم سال در مناطق عادی ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه است که در ماه‌های گرم به ۳۰۰ کیلووات ساعت افزایش می‌یابد.
وی افزود: در حال حاضر، ۷۵ درصد مشترکین خانگی کمتر از الگو مصرف می‌کنند. این مشترکین تنها ۱۵ درصد نرخ تامین برق را می‌پردازند.
مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر یادآور شد: مشترکی که زیر الگو مصرف می‌کند، هزینه برقش در ماه حدود ۲۳ هزار تومان می‌شود. مشترکی که بین الگو تا یک و نیم برابر الگو مصرف برق دارد، هزینه برقی حدود ۴۲ هزار تومان را پرداخت می‌کند. اما مشترکی که پنج برابر الگو مصرف می‌کند، می‌بایست قبض برق دو میلیون 
و ۳۰۰ هزار تومانی را بپردازد.
گفتنی است در اتفاقی کم‌سابقه، برنامه زمان‌بندی خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده خانه‌ها و صنایع در فصل اول بهار مسئله‌ساز شده است به طوری که از چند روز قبل، تهرانی‌ها نیز درگیر این موضوع شده‌اند.
با توجه به اظهارات مسئولان، انواع بهانه‌تراشی‌های دستگاه‌های دولتی که برای خاموشی‌های زمستان سال قبل مطرح می‌شد، دیگر پذیرفتنی نیست و وزارت نیرو باید در برابر وعده‌های خود برای تأمین برق تابستان منازل و صنایع پاسخگو باشد.
در عین حال تحقق مطالبه رهبر انقلاب در توسعه نیروگاه هسته‌ای کوچک‌مقیاس می‌تواند بحران انرژی و آلودگی در ایران را یک‌جا حل کند.
 یک راهکار اساسی برای حل معمای انرژی
به گزارش خبرگزاری فارس؛ بهار ۱۴۰۲، رهبر معظم انقلاب در دیدار کارشناسان صنعت هسته‌ای درخصوص اهمیت و لزوم دستیابی ایران به فناوری نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک مقیاس، اشاراتی داشته و فرمودند: «کشور در بخش‌های مختلف به این‌گونه نیروگاه‌ها نیاز دارد.»
این سخن پاسخی به بحران فزاینده برق و آلودگی هوا محسوب می‌شد، دو مشکلی که سالانه میلیاردها دلار به اقتصاد ایران آسیب می‌زند.
حالا چرا نیروگاه‌های کوچک؟ پاسخ در داده‌ها نهفته است. ایران با وجود ذخایر عظیم نفت و گاز، در سال‌های اخیر با خاموشی‌های گسترده و کاهش راندمان نیروگاه‌های فرسوده مواجه شده است.
 از سوی دیگر، طبق اعلام سازمان انرژی اتمی، هدف‌گذاری اولیه برای تأمین ۱۵ درصد از برق کشور از طریق انرژی هسته‌ای 
به ۲۰ هزار مگاوات افزایش یافته، رقمی که تنها با ساخت ده‌ها نیروگاه بزرگ یا صدها واحد کوچک‌مقیاس محقق می‌شود.
 نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک‌مقیاس مانند لگوهایی هستند که می‌توان آن‌ها را در کارخانه‌ها تولید و در محل نصب کرد. 
برخلاف راکتورهای عظیمی که دهه‌ها زمان و میلیاردها دلار هزینه می‌طلبند، این نیروگاه‌ها با ظرفیت ۳۰۰ مگاوات یا کمتر، انعطاف‌پذیرترند و حتی روی بارج‌های شناور در دریا نیز قابل استقرارند.
این ویژگی برای ایران با جغرافیای متنوع و مناطق دورافتاده امیدبخش است. آمارها نشان می‌دهد ساخت یک نیروگاه کوچک حدود ۱۰ تا ۱۲ ماه زمان می‌برد که، نصف مدت زمان احداث نیروگاه‌های گازی کوچک است. از نظر اقتصادی نیز ساخت خط تولید انبوه این واحدها می‌تواند هزینه‌ها را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.