کد خبر: ۳۰۹۴۹۱
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۸

ضرورت تسریع در پرداخت وام ازدواج

 
 
درحالی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، وام ازدواج را هزینه اضافه برای دولت می‌داند که صف دریافت آن هرروز طولانی‌تر شده و به یکی از دغدغه‌های اصلی جوانان تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجو، مقدار وام ازدواج هر سال افزایش پیدا می‌کرد اما در سال ۱۴۰۴ میزان این وام مانند سال گذشته، یعنی ۳۰۰ میلیون تومان، تعیین و به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد.
به دلیل اهمیت بسزایی که وام ازدواج در سال‌های اخیر پیدا کرده، در قوانین بودجه سال‌های ۱۴۰۲ به بعد، مجموع مقداری که تا پایان آن سال باید توسط شبکه بانکی به مردم پرداخت شود نیز مشخص شده است. این مقدار برای دو سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مبلغ ۲۰۰ هزار میلیارد تومان و برای سال جاری ۲۷۰ هزار میلیارد تومان تعیین شد. در قوانین بودجه این موضوع قید شده است که این میزان مشخص شده، صرفا باید برای وام ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن پرداخت شود؛ بنابراین اگر حتی تا پایان سال میزان تعیین شده به متقاضیان پرداخت نشود به بخش دیگری تخصیص نمی‌یابد و از طرق دیگری به زوج‌ها پرداخت خواهد شد.
به سوی یک ناترازی حیاتی؟!
اما موضوع مورد توجه این است که الیاس حضرتی؛ رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در سال گذشته عنوان کرده بود که وام ازدواج و فرزندآوری در ترویج این دو امر بی‌تاثیر بوده و هزینه اضافی برای دولت تلقی می‌شود.
نکته اول درخصوص صحبت حضرتی این است که این مباحث از حیطه وظایف او خارج است. نکته دوم اینکه هدف و اولویت اصلی وام ازدواج و فرزندآوری، کاهش هزینه‌های جوانان در این دو حوزه است و ترویج این موضوعات جزو اولویت‌های پایین‌تر آن محسوب می‌شود؛ بنابراین طرح این موضع توسط هر شخصی که «دلیل عدم پرداخت وام تکلیفی ازدواج بی‌تاثیر بودن آن در ترویج امر ازدواج است»، بی‌اساس است.نکته سوم این است که صف بلندبالای وام ازدواج، هرروز طولانی‌تر می‌شود و همین موضوع نشان‌دهنده این است که این وام برای متقاضیان خود، کمک هزینه مناسبی محسوب می‌شود. 
گفتنی است، سخنان حضرتی از جنس مواضع امثال عیسی کلانتری و عباس آخوندی است که خودکفایی غذایی و مسکن مهر را مزخرف می‌خواندند. حضور این افراد در ارکان تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در چهار دهه اخیر، عامل اصلی مشکلات کشور است. چنانچه حمایت‌های معیشتی که حداقلی‌ترین کمک دولت در این حوزه به شمار می‌رود حذف یا تضعیف شود اهداف مرتبط با جوانی جمعیت با شکست مواجه شده و ناترازی جمعیتی که بسیار حیاتی است هم به ناترازی‌های دیگر اضافه خواهد شد.