kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۹۲۰۳
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۲
آیت‌الله جوادی آملی:

در گفت‌وگو با بیگانگان اصل عزت باید رعایت شود هیچ فشاری را نمی‌پذیریم

 
 
 
مفسر قرآن کریم تاکید کرد: در گفت‌وگو با بیگانگان اصل عزت باید رعایت شود؛ ما از موضع برابر گفت‌وگو می‌کنیم و هیچ فشاری را نمی‌پذیریم.
آیت‌الله جوادی آملی در جلسه هفتگی درس اخلاق خود که در مسجد اعظم قم به‌صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد، با اشاره به کلمات نورانی حضرت امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) در نهج‌البلاغه، بر جایگاه والای «آبروی مؤمن» تأکید کرد و آن را امانت الهی دانست.
وی در شرح حکمت ۱۵۹ نهج‌البلاغه که حضرت می‌فرمایند: «مَنْ وَضَعَ نَفْسَهُ مَوَاضِعَ التُّهَمَةِ، فَلَا يَلُومَنَّ مَنْ أَسَاءَ بِهِ الظَّنَ»، بیان داشت: فرد حق ندارد کاری بکند که آبرویش از بین برود، جامعه هم حق ندارد کاری بکند که آبروی امت اسلامی از بین برود. لذا فرمود اگر انسان کاری بکند که مورد تهمت واقع شود، نباید دیگران را ملامت کند.
این مرجع تقلید اظهار داشت: انسان، امین‌الله است؛ آبروی مؤمن، امانت الهی است؛ همان‌طور که دیگری حق ندارد هتک حیثیت کند، خود او نیز حق ندارد آبرویش را ببرد؛ این آبروی شما برای شما نیست لذا فرد حق ندارد هر حرفی بزند، هر جایی برود، هر غذایی بخورد، هر لباسی بپوشد؛ اگر چیزی به حیثیت او برمی‌خورد و سبب تهمت و خدشه به آبرویش می‌شود، جایز نیست انجام دهد.
مفسر قرآن کریم تاکید کرد: انسان در اصل وجود، بنده‌ خداست و در تمام شئون زندگی نیز باید چنین باشد. هیچ بخشی از حیات انسان نیست که در آن مستقل از شریعت باشد. حتی آبرو و مال انسان نیز امانت الهی است. بر همین اساس، هیچ‌کس حق ندارد به بدن خود، مال خود یا حیثیت خود آسیبی وارد کند، حتی اگر به نظرش برای خودش ضرری ندارد؛ انسان نباید بگوید من آزاد هستم و هر کاری می‌توانم انجام دهم! انسان همان‌طور که در اصل هویتش بنده خداست، در تمام شئون نیز بنده خداست.
به گزارش رسا، وی در ادامه بیانات اخلاقی خود با تأکید بر جایگاه والای مؤمن در پیشگاه خداوند متعال، گفت: شأن مؤمن، عزت است؛ وَلِلَّهِ الْعِزَّةُ وَلِرَسُولِهِ وَلِلْمُؤْمِنِينَ و کسی حق ندارد کاری کند که عزتش خدشه‌دار شود.
آیت‌الله جوادی آملی با اشاره به اینکه حفظ عزت، وظیفه دینی ما در همه عرصه‌هاست، افزود: در گفت‌وگو با بیگانگان نیز همین اصل عزت باید رعایت شود؛ ما از موضع برابر گفت‌‌وگو می‌کنیم و هیچ فشاری را نمی‌پذیریم؛ انسان عزیزانه گفت‌وگو می‌کند، عزیزانه سخن می‌گوید، و عزیزانه عمل می‌کند تا عزتش 
محفوظ بماند.
حفظ وحدت ملی پشتوانه عزت خارجی ماست
حجت‌الاسلام سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی با حضور در بیت آیت‌الله جوادی آملی با وی دیدار و گفت‌وگو کرد.
آیت‌الله جوادی آملی در این دیدار ضمن قدردانی از تلاش‌های خدمت‌گزاران حج، با تأکید بر ابعاد معنوی و اجتماعی حج، این فریضه الهی را ظرفیتی بزرگ برای تحقق توحید و وحدت اسلامی دانست.
این مرجع تقلید گفت: رابطه حاجیان با خدا، جلوه‌ای از توحید و ارتباط آنان با یکدیگر، نشانه‌ای از وحدت است؛ وحدتی که ریشه در همان توحید دارد؛ اگر امت اسلامی این دو رکن اساسی توحید و وحدت را حفظ کند، مسیر تعالی و پیشرفت هموار خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت حفظ وحدت و اصالت درونی کشور، بیان کرد: ایران کشوری بزرگ است که هم جغرافیا دارد و هم تاریخ، هر نقطه از آن گواهی بر تمدن، علم و فرهنگ است؛ اگر ما اصالت خود را حفظ کنیم، در مذاکرات و مسائل خارجی دچار ضعف نخواهیم شد، حفظ وحدت ملی پشتوانه‌ای برای عزت خارجی ماست.
به گزارش فارس، آیت‌الله جوادی آملی با تمجید از شخصیت جعفر بن ابی‌طالب، اظهار کرد: زمانی که جعفر طیار وارد مدینه شد، همزمان شده بود با فتح خیبر و پیامبر اسلام می‌فرماید که من نمی‌دانم که از برگشتن جعفر خوشحال باشم یا از فتح خیبر؛ یعنی یک عالم دینی آن‌قدر می‌تواند با اخلاق، ادب، فهم، مدیریت و درایت خود خدمات بزرگی را انجام دهد که به اندازه یک پیروزی نظامی در اسلام اثرگذار باشد و اینچنین پیامبر گرامی اسلام(ص) را 
خوشحال کند.
وی با اشاره به اهمیت همدلی در جامعه اسلامی عنوان کرد: ما باید مشترکات خود را حفظ کنیم؛ در دنیایی که دشمنان درصدد ضربه زدن هستند، اتحاد و شناخت سرمایه‌های فرهنگی، عقل، فهم و مدیریت، راه برون‌رفت از
 بحران‌هاست.