kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۹۱۸۲
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۴

تظاهرات سراسری در 700 نقطه آمریکا علیه دولت پلیسی ترامپ

 
 
سرویس خارجی-
ده‌ها هزار تن از مردم آمریکا در 700 نقطه از این کشور بار دیگر علیه دولت پلیسی و استبدادی ترامپ به خیابان‌ها آمدند.
سیاست‌های ترامپ در حوزهای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی مثل جنگ تعرفه‌ای علیه 180 کشور جهان‌، آغاز طرح اخراج بیش از یک میلیون مهاجر، اخراج و تعدیل ده‌ها هزار تن از کارمندان دولت فدرال، اخراج دانشجویان به بهانه حمایت از فلسطین، تداوم کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی، دور زدن قوانین‌، زیر پاگذاشتن قانون اساسی آمریکا و سیاست‌های استبدای بسیاری را در داخل و خارج آمریکا عاصی کرده است. بسیاری از جمهوری‌خواهان نیز زبان به اعتراض گشوده و بر این باور هستند که ترامپ با این سیاست‌ها پایگاه حزب جمهوری‌خواه را تضعیف می‌کند. این روزها خیابان‌های شهرهای مختلف آمریکا نیز صحنه اعتراضات گسترده ضد‌سیاست‌های ترامپ شده است. روز شنبه نیز ده‌ها هزار تن از مردم آمریکا در 700 نقطه از این کشور به خیابان‌ها ریختند و شعار دادند «ما شاه نمی‌خواهیم» و  خواستار «مقاومت در برابر استبداد» ترامپ شدند. معترضان همچنین به اخراج مهاجران بدون مدرک توسط ترامپ اعتراض کرده و شعار می‌دادند: «اینجا از مهاجران استقبال می‌شود». دولت ترامپ با استفاده از ارتش موج گسترده اخراج مهاجران را کلید زده است که به گفته منتقدین بسیاری از قوانین داخلی آمریکا را با این اقدام زیر پاگذاشته است. معترضان در شهر واشنگتن نیز نسبت به عملکرد ترامپ که آن را تهدیدی علیه قانون اساسی آمریکا می‌دانند، تظاهرات کردند. یکی از معترضان که در تجمع مقابل کاخ‌سفید حاضر شده بود، گفت که دولت ترامپ «مستقیما به حاکمیت قانون و لزوم خودداری دولت از سوءاستفاده از ساکنان آمریکا حمله می‌کند» این معترض چفیه پوشیده و پلاکاردی در دست داشت که خواستار آزادی «محمود خلیل» دانشجوی حامی فلسطین شده بود. خلیل به دلیل شرکت در تظاهرات ضداسرائیل در آستانه اخراج از آمریکا قرار گرفته است. یک معترض در نیویورک با بیان اینکه «ما در خطر بزرگی قرار داریم» گفت: ترامپ بسیار احمق‌تر از هیتلر و بقیه فاشیست‌هاست. معترضان در سان‌فرانسیسکو نیز خواستار استیضاح و برکناری ترامپ شدند. دو هفته پیش نیز صد‌ها هزار آمریکایی در 50 ایالت این کشور علیه علیه سیاست‌های ترامپ تظاهرات کردند.
انتقاد کم‌سابقه رؤسای‌جمهور آمریکا از ترامپ
همزمان با تظاهرات سراسری در آمریکا علیه سیاست‌های ترامپ سه رئیس‌جمهور پیشین آمریکا نیز‌، در اقدامی نادر، با هشدار نسبت به رویکردهای دونالد ترامپ اعلام کردند که هنجارهای دموکراتیک در آمریکا در خطر قرار گرفته و شهروندان باید برای دفاع از ارزش‌های بنیادین وارد عمل شوند. «واشنگتن پست» در گزارش خود با اشاره به انتقادهای علنی سه رئیس‌جمهور پیشین آمریکا علیه «دونالد ترامپ»، این اقدام را بی‌سابقه و نشان‌دهنده عمق خطری دانست که این رهبران پیشین آمریکا احساس می‌کنند. به گزارش ایرنا به نقل از «واشنگتن پست»، در یک دوره کم‌سابقه در کمتر از سه هفته، سه رئیس‌جمهور پیشین آمریکا به صحنه عمومی آمدند تا درباره اقدامات ترامپ هشدار دهند؛ اقدامی که خلاف سنت دیرینه‌ رؤسای‌جمهور آمریکا است. در آمریکا، رؤسای‌جمهور پیشین معمولا از انتقاد علنی از جانشینان خود خودداری می‌کنند.
 بر اساس این گزارش «باراک اوباما» مردم آمریکا را به ایستادگی در برابر زورگویی ترامپ فراخواند. «جو بایدن» هشدار داد که ترامپ در حال نابودی «وعده مقدس» تأمین اجتماعی است و «بیل کلینتون» نیز بر خطر تمرکز بر کینه‌توزی و سلطه‌جویی‌های ترامپ تأکید کرد. واشنگتن پست می‌افزاید: اگرچه این سه دموکرات نام ترامپ را مستقیماً نبردند، اما پیامشان آشکار بود: این دوران برای دموکراسی آمریکا غیرعادی است، هنجارها نادیده گرفته شده‌اند و اقدامات فوق‌العاده‌ای لازم است. تنها رئیس‌جمهور زنده‌ای که از زمان آغاز دوره ترامپ سکوت کرده، 
«جرج بوش» پسر است که جمهوری‌خواه است، اما خصومت او با ترامپ نیز بر کسی پوشیده نیست.طی روزهای گسترده سران حزب جمهوری‌خواه نیز با ابراز نگرانی از سیاست‌های دولت ترامپ اعلام کردند ممکن است جنگ تعرفه‌ای ترامپ به شکست جمهوری‌خواهان در انتخابات آتی کنگره منجر شود، نگرانی که البته از سوی استراتژیست‌های حزب جمهوری‌خواه نیز طی روزهای گذشته بیان شده است.
ناامنی غذایی گسترده در آمریکا
گزارش‌ها همچنین از ناامنی غذایی گسترده در آمریکا حکایت دارد یک رسانه آمریکایی در این زمینه نوشته است: بانک‌های غذا در این کشور با بحران قریب‌الوقوع در سایه طرح‌های دونالد ترامپ برای تغییر در مزایای برنامه کمک غذایی مکمل (SNAP) مواجه هستند. به گزارش ایرنا نیوزویک با انتشار این خبر نوشته است: به دلیل همه‌گیری کرونا، بانک‌های غذایی تاکنون با افزایش تقاضا به دلیل افزایش هزینه‌های معاش مواجه بوده‌اند. به‌رغم پایین بودن میزان اشتغال، تورم از افزایش دستمزدها پیشی گرفته و قیمت مواد غذایی طی پنج سال تقریباً ۲۸ درصد افزایش یافته و به بودجه خانوارها فشار وارد کرده است.
این گزارش می‌افزاید: بانک‌های غذا در آمریکا که در سال ۲۰۲۳ میلادی به تقریبا ۵۰ میلیون نفر کمک کرد، اکنون با چالش جدیدی مواجه هستند. برنامه کمک غذایی مکمل یا (SNAP) با تغییراتی در دولت کنونی آمریکا مواجه است 
که شامل محدودیت در خرید با استفاده از مزایای ضد‌فقر و کاهش قریب‌الوقوع بودجه به دستور کنگره است که همچنین می‌تواند تعداد افرادی را که برای تغذیه خود و خانواده‌شان به کمک‌های خیریه متکی هستند، افزایش دهد.
نیوزویک می‌افزاید: (SNAP)که با نام «کوپن غذا» نیز شناخته می‌شود، در سراسر آمریکا برای حمایت از خرید خواربار توسط خانواده‌های کم‌درآمد و بدون درآمد ارائه می‌شود. در سال ۲۰۲۳، این برنامه به طور متوسط به ۴۲.۱ میلیون نفر در ماه یا حدود ۱۲.۶ درصد از جمعیت کمک کرد. انتظار می‌رود که برای سال مالی ۲۰۲۵، دریافت‌کنندگان (SNAP) به طور متوسط ۱۸۷ دلار در ماه به ازای هر نفر دریافت کنند که معادل ۶.۱۶ دلار در روز است.طرح جدید جمهوری‌خواهان برای کاهش بودجه به طور مستقیم به برنامه (SNAP) اشاره ندارد اما به کمیته کشاورزی مجلس نمایندگان آمریکا که نظارت بر این برنامه را برعهده ‌دارد دستور می‌دهد ۲۳۰ میلیارد دلار از بودجه خود را در یک دهه آینده کاهش دهد که انتظار می‌رود بخش عمده آن از بخش برنامه (SNAP) باشد.
 نیوزویک در پایان گزارش خود آورده است: بانک‌های غذایی در شرایطی که گرسنگی در سراسر آمریکا در سطحی نگران‌کننده است، زنگ هشدار را به صدا در آورده‌اند. بر اساس آمار مرکز «تحقیقات غذا و اقدام» حدود ۴۷.۴ میلیون نفر از خانوارهای آمریکایی در سال گذشته (۲۰۲۴) با ناامنی غذا مواجه بودند که در مقایسه با سال ۲۰۲۲ میلادی ۳.۲ میلیون نفر و در مقایسه با سال ۲۰۲۱ میلادی ۱۳.۵ میلیون نفر افزایش نشان می‌داد. به نوشته پولیتیکو آمار سال ۲۰۲۴ در دسترس نیست.
بوئینگ زمینگیر شد
خبر دیگر این که در حالی که بوئینگ تلاش می‌کند از زیر سایه بحران‌های فنی و توقف طولانی‌مدت صادرات هواپیماهای ۷۳۷ مکس بیرون برود، موج جدید تعرفه‌ها و تنش‌های تجاری باعث شد نتواند هواپیمایش را به شرکت چینی تحویل دهد.
 به گزارش فارس به نقل از رسانه‌های آمریکایی پرفروش‌ترین مدل هواپیمای شرکت آمریکایی بوئینگ یعنی جت ۷۳۷‌مکس که قرار بود به شرکت هواپیمایی شیامن چین تحویل داده شود، قربانی جنگ تعرفه‌ای دولت کشورش شد و بعد از ترک چین، در فرودگاه بوئینگ در سیاتل به زمین نشست. این جت، یکی از چند جت ۷۳۷‌مکس بود که در مرکز تکمیل بوئینگ در ژوشان چین، منتظر کار نهائی و تحویل به شرکت هواپیمایی چینی بود. تحلیل‌گران می‌گویند سردرگمی در مورد تعرفه‌ها ممکن است باعث شود که بسیاری از تحویل‌های بوئینگ در حالت بلاتکلیفی باقی بمانند و برخی از مدیران شرکت‌های هواپیمایی گفته‌اند که ترجیح می‌دهند دریافت هواپیماها را به تعویق بیندازند تا اینکه هزینه‌های گمرکی سرسام‌آور بپردازند.