kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۸۸۲۷
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۹
اوپک:

تولید ماهانه نفت ایران افزایش یافت

 
 
 
جدیدترین گزارش ماهانه اوپک نشان داد تولید نفت خام ایران در ماه مارس (اسفند) افزایش یافت، اما قیمت نفت سنگین ایران، همسو با سبد نفتی اوپک و‌گریدهای نفتی زیر مجموعه آن، برای دومین ماه متوالی کاهش یافت.
به گزارش ایسنا، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گزارش ماهانه خود از بازار نفت که روز دوشنبه منتشر شد، اعلام کرد قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران در مارس، به ۷۴ دلار و ۷۶ سنت رسید که دو دلار و ۶۵ سنت معادل سه و چهار دهم درصد در مقایسه با قیمت
۷۷ دلار و ۴۱ سنت در فوریه، کاهش داشت.
میانگین قیمت نفت سنگین ایران هم از ابتدای سال ۲۰۲۵ تاکنون، به ۷۷ دلار و ۳۱ سنت در مقایسه با ۸۱ دلار و ۷۷ سنت در مدت مشابه سال ۲۰۲۴ رسید.
ارزش سبد نفتی اوپک در مارس، دو دلار و ۸۱ سنت معادل حدود چهار درصد کاهش یافت و به ۷۴ دلار در هر بشکه رسید. 
میانگین ارزش سبد نفتی اوپک در سال ۲۰۲۵ تاکنون، به ۷۶ دلار و ۷۷ سنت در هر بشکه رسید که پنج دلار معادل شش و یک دهم درصد در مقایسه با ۸۱ دلار و ۷۷ سنت در سال ۲۰۲۴، کمتر بود.
طبق آمار منابع ثانویه اوپک، تولید نفت اوپک که متشکل از ۱۲ کشور است، در مارس، به 26 میلیون و 776 هزار بشکه در روز رسید که ۷۸ هزار بشکه در روز بر مبنای ماه به ماه، کاهش داشت. تولید نفت ایران، ۱۲ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به سه میلیون و 335 هزار بشکه در روز رسید.
همزمان، مجموع تولید نفت ۱۰ کشور متحد اوپک در گروه اوپک پلاس، در مارس، به 14 میلیون و 244 هزار بشکه در روز رسید که بر مبنای ماه به ماه، ۴۱ هزار بشکه در روز افزایش داشت.
همچنین اوپک در گزارش ماهانه خود از بازار نفت، پیش‌بینی خود از رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۵ را با اشاره به داده‌هایی که در سه ماهه اول سال، دریافت کرده است و با توجه به تعرفه‌های تجاری آمریکا، کاهش داد. این سازمان همچنین، برآورد خود از رشد اقتصادی در سال جاری و آینده را بازنگری کرد و کاهش داد.
اوپک اکنون انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۵، به میزان یک میلیون و 300 هزار بشکه در روز افزایش یابد که ۱۵۰ هزار بشکه در روز کمتر از برآورد ماه قبل این گروه است.
 برآورد اوپک همچنان بالاتر از نهادهای دیگری مانند آژانس بین‌المللی انرژی است که انتظار دارد رشد تقاضا برای نفت در دهه جاری به اوج خود برسد.
 چشم‌انداز افزایش قیمت نفت
از سوی دیگر قیمت نفت در معاملات روز سه‌شنبه بازار آسیا، تحت تاثیر احتمال اعمال معافیت جدید از تعرفه‌های آمریکا و بهبود واردات نفت به چین، اندکی افزایش یافت.
بهای معاملات آتی نفت برنت با ۱۲ سنت افزایش، به ۶۵ دلار در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم 
با ۱۳ سنت افزایش، به ۶۱ دلار و ۶۶ سنت در هر بشکه رسید.
«تینا تِنگ»، تحلیلگر مستقل بازار گفت: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای تعرفه‌های الکترونیکی معافیت‌هایی اعطا کرد و به کاهش تعرفه خودرو اشاره کرد که هر دو به‌ عنوان عقب‌نشینی از عوارض واردات اعلام‌ شده قبلی تلقی می‌شوند. بنابراین، دارایی‌های پرریسک از جمله نفت تا حدودی تسکین یافتند. با این حال، افزایش قیمت سهام و کالاها بدبینانه است، زیرا سیاست ترامپ غیرقابل پیش‌بینی است.
در جدیدترین تحول در جنگ تجاری، ترامپ گفت: در حال بررسی تعرفه‌های ۲۵ درصدی اعمال شده بر واردات قطعات خودرو و خودروهای خارجی از مکزیک، کانادا و سایر نقاط است.
نوسانات سیاست تجاری آمریکا، باعث ایجاد ابهام در بازارهای جهانی نفت شده و باعث شد اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود، برآورد کمتری از رشد تقاضای جهانی برای نفت داشته باشد.
دولت ترامپ روز جمعه اعلام کرده بود که گوشی‌های هوشمند، رایانه‌ها و برخی دیگر از کالاهای الکترونیکی که بیشتر آنها از چین وارد می‌شوند، از تعرفه‌های گمرکی معاف می‌شوند. این امر باعث شد هر دو شاخص نفت در معاملات روز دوشنبه، اندکی رشد کنند.
ترامپ روز یکشنبه، گفت که نرخ تعرفه بر نیمه‌رساناهای وارداتی را در هفته آینده اعلام خواهد کرد و روز دوشنبه، اسناد منتشره در ژورنال رسمی دولت فدرال آمریکا، نشان داد که دولت تحقیقات در مورد واردات نیمه‌رساناها را در اول‌آوریل(فروردین ماه) آغاز کرده است.
همچنین عاملی که از رشد قیمت نفت حمایت کرد، داده‌های روز دوشنبه بود که نشان ‌داد واردات نفت خام چین در مارس، به دلیل واردات بالاتر از ایران، تقریبا پنج درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.