با وجود تحریمها صورت گرفت
صادرات ۲ میلیارد دلاری ایران به کشورهای اوراسیا
صادرات ایران به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا با افزایش ۲۰ درصدی به بیش از دو میلیارد دلار رسید.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ توسعه تجارت ایران با کشورهای همسایه و عضویت در سازمانهای منطقهای از سیاستهای دولت است. این در حالی است که آمریکا برخلاف قواعد جهانی با تحریمهای یکطرفه میخواهد در مسیر تجارت ایران سنگاندازی کند، با این حال در سال گذشته حجم تجارت ایران و اتحادیه اوراسیا از دو میلیارد دلار هم گذشت.
بر اساس آمار گمرک ایران، میزان وزنی صادرات ایران به کشورهای اوراسیا پنج میلیون و ۵۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱ درصد افزایش نشان میدهد.
بر اساس این گزارش، در این مدت یک میلیارد و ۱۲۱ میلیون دلار کالا به فدراسیون روسیه، ۵۰۵ میلیون دلار به ارمنستان،
۲۷۸ میلیون دلار قزاقستان، ۱۱۱ میلیون دلار به قرقیزستان
و ۲۱ میلیون دلار به بلاروس صادر شده است.
این گزارش حاکی است، در این مدت همچنین دو میلیون و ۱۷۴ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۵۱۰ میلیون دلار از مبداء کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا وارد کشور شده است.
این میزان کالای وارداتی از کشورهای اوراسیا در سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن ۳۹ و از حیث ارزش ۲۰ درصد کاهش نشان میدهد.
به گزارش ایرنا، «محمدعلی دهقان دهنوی» معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران هم به تازگی اعلام کرد که توافقنامه تجارت ایران با پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا از ۲۵ اردیبهشتماه اجرائی میشود.
وی افزود: این پنج کشور شامل روسیه، قزاقستان، ارمنستان، قرقیزستان و بلاروس هستند.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، توافقنامه تجارت ایران با این کشورها، پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی، به تأیید شورای نگهبان رسیده و توسط دولت ابلاغ شده است.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: در چارچوب این توافقنامه، تعرفه تجارت بین ایران و کشورهای اوراسیا صفر خواهد شد و هیچ تعرفه گمرکی بر این مبادلات اعمال نمیشود.
دهقان دهنوی افزود: این اقدام در راستای تحقق تجارت آزاد انجام شده و زمینهساز ایجاد بازارهای جدید برای تولیدکنندگان ایرانی خواهد بود که به توسعه تجارت ایران با کشورهای اوراسیا منجر میشود.
وی تصریح کرد: ۸۷ درصد از کالاهای مشمول این توافقنامه، شامل کالاهای اساسی کشورهای عضو است و ۱۳ درصد باقیمانده، اقلامی هستند که در داخل کشور تولید یا مصرف نمیشوند.