kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۸۶۲۳
تاریخ انتشار : ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۵

«تقسیم اوکراین بین زلنسکی و پوتین» تازه‌ترین راه‌حل آمریکا برای پایان جنگ اوکراین!

 
 
دولت ترامپ در تازه‌ترین راه‌حل خود برای حل‌و‌فصل جنگ اوکراین پیشنهاد داده است اوکراین دو تکه شود! آمریکا، راه‌حل بحران غزه را هم، کوچاندن یا قتل‌عام ساکنان آن عنوان کرده بود.
 ترکیب قدرت، ثروت و بیماری خودشیفتگی از ترامپ هیولایی ساخته است که تنها‌و‌تنها به فکر پیشبرد منافع خودش است، حتی اگر شده مردم خود آمریکا و متحدین واشنگتن قربانی شوند. تلاش برای تصاحب کانادا، ‌گرین‌لند و پاناما، رها‌کردن متحدان آسیایی و اروپایی‌، اعلام جنگ تعرفه‌ای علیه 180 کشور جهان‌، توهین و تحقیر زلنسکی و اخراج وی از کاخ‌سفید و در جدیدترین مورد پیشنهاد تقسیم اوکراین بین روسیه و آمریکا نشان می‌دهد که برای ترامپ فقط خودش مهم است و مثل آب‌خوردن او همه را اعم از دوست و دشمن قربانی می‌کند.
آمریکا که در دوره بایدن وعده داده بود تا هر زمانی که جنگ طول بکشد از اوکراین مقابل روسیه حمایت خواهد کرد در دوره ترامپ نه‌تنها کیف را رها کرد و زلنسکی را از کاخ‌سفید اخراج کرد بلکه در پیشنهادی جدید، تقسیم اوکراین به سبک پس از جنگ جهانی دوم به عنوان بخشی از یک توافق صلح را مطرح کرد. ​«نیروهای انگلیسی و فرانسوی می‌توانند به‌ عنوان بخشی از یک نیروی اطمینان‌بخش، مناطق تحت کنترل در غرب اوکراین ایجاد کنند، در‌حالی که ارتش روسیه کنترل شرق را برعهده داشته باشد» این اظهاراتی است که نماینده ویژه ترامپ در امور اوکراین و روسیه در مصاحبه اختصاصی با روزنامه انگلیس‌تایمز مطرح کرده که است که روز جمعه منتشر شد. به گزارش فارس ژنرال «کیت کلوگ» این رویکرد را مشابه تقسیم برلین بعد از جنگ دوم خواند و افزود «بین این دو، نیروهای اوکراینی قرار خواهند داشت و یک منطقه غیرنظامی‌ ایجاد می‌شود». وی در گفت‌و‌گو با روزنامه تایمز افزود: این طرح برخلاف الگوی اشغال آلمان پس از ۱۹۴۵ خواهد بود چرا که هیچ نیروی آمریکایی در اوکراین مستقر نمی‌شود و حضور نیروهای اروپایی نیز به هیچ‌وجه برای کرملین تحریک‌آمیز نخواهد بود. بر اساس گزارش تایمز این اظهارات در ادامه تغییر رویکرد آمریکا در حمایت از اوکراین بعد از ورود ترامپ به کاخ‌سفید مطرح شده که در جدیدترین تحول، آمریکا از ریاست گروه حمایت از اوکراین کناره‌گیری کرد و آن را به کشورهای اروپایی سپرد. «کلوگ» همچنین در واکنش به موضع روسیه که گفته نیروهای ناتو را در هیچ ظرفیت و تحت هیچ پرچمی در اوکراین نمی‌پذیرد، مدعی شد که نیروهای تحت هدایت انگلیس و فرانسه در غرب رودخانه دنیپر به هیچ‌وجه برای روسیه تحریک‌آمیز نخواهند بود و «اوکراین به اندازه کافی بزرگ است که بتواند چند ارتش را برای اجرای آتش‌بس، در خود جای دهد».
واگذاری نصف اوکراین به روسیه
اظهارات نماینده ویژه ترامپ در امور روسیه و اوکراین همزمان شده است با سفر «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه «دونالد ترامپ» به روسیه و دیدار وی با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه. گزارش‌ها نشان می‌دهد که وی در دیدار با پوتین درباره مدل واگذاری بخشی از خاک اوکراین به روسیه با وی به توافق رسیده است.
خبرگزاری رویترز در این زمینه نوشته است کمتر از ۴۸ ساعت پس از دیدار پوتین با ویتکاف فرستاده ویژه آمریکا در امورخاورمیانه که رهبری مذاکرات با مسکو را نیز برعهده ‌دارد، وی به سرعت به واشنگتن بازگشت و دیداری با ترامپ در کاخ‌سفید داشت و پیغام‌های واضحی از کرملین به رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرد. دو مقام آمریکایی همراه با پنج منبع آگاه که خواستند نامشان فاش نشود، به رویترز گفتند: این پیام حاکی است که سریع‌ترین راه برای میانجی‌گری میان روسیه و اوکراین و برقراری آتش‌بس، حمایت از راهبردی است که براساس آن روسیه مالکیت چهار منطقه شرق اوکراین را که از زمان آغاز جنگ در سال ۲۰۲۲ به کنترل مسکو درآمده، به کرملین می‌دهد. به گزارش ایرنا این نکته پیش از این نیز در گفت‌وگوی ۲۱ مارس (دوم فروردین ۱۴۰۴) ویتکاف با تاکر کارلسون مجری شناخته شده و محافظه‌کار آمریکایی نیز اعلام شده بود، اما کیف به شدت با آن مخالفت و برخی مقامات آمریکایی و اروپایی نیز آن را به عنوان خواسته حداکثری روسیه رد کردند.
براساس اعلام مقامات آمریکایی و منابع نزدیک به کاخ‌سفید، مقامات دولت ترامپ به طور فزاینده‌ای در مورد چگونگی شکست بن‌بست میان اوکراین و روسیه با یکدیگر اختلاف نظر دارند و ویتکاف و کلاگ که طرفدار حمایت بیشتر از اوکراین است، با یکدیگر اختلاف نظر دارند. مطابق گزارش‌ها، ویتکاف که عامل چرخش ترامپ به سمت کرملین شناخته شده، در تضاد با تمامی رویه‌های معمول امنیتی، «کریل دمیتریف» نماینده روسیه را که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد، پیش از نشست کاخ‌سفید برای صرف شام به اقامتگاه شخصی خود دعوت کرده بود.
به گفته دو منبع آگاه، این اقدام ویتکاف زنگ خطر را در داخل کاخ‌سفید و وزارت امورخارجه به صدا درآورد و مقامات آمریکا از میزبانی مقامات روسیه که دارای قابلیت‌های اطلاعاتی پیشرفته هستند، خودداری کردند. درنهایت این دعوت به سرعت تغییر کرد و مهمانی شام در کاخ‌سفید برگزار شد. همین امر سبب شد برخی جمهوری‌خواهان به دلیل پیشنهادات ویتکاف به عنوان یکی از دوستان قدیمی ترامپ، به شدت خشمگین شوند. به گفته برخی منابع، گروهی از جمهوری‌خواهان کنگره به اندازه‌ای از موضع ویتکاف در برابر روسیه نگران هستند که پس از طرح پیام‌های وی از جانب روسیه مبنی بر واگذاری چهار منطقه شرقی اوکراین به مسکو، به سرعت با مایک والتز مشاور امنیت ملی و مارکو روبیو وزیر امورخارجه تماس گرفته و از این وضعیت شکایت کردند.
دست‌ رد اروپا به اوکراین
گزارش‌ها حاکی است دولت‌های اروپایی نیز از اعزام سرباز به اوکراین برای تضمین آتش‌بس استقبال نکرده‌اند. بر اساس گزارش رسانه فرانسوی در نشست اخیر در بروکسل تنها ۶ کشور غربی قول اعزام سربازان خود به اوکراین را بعد از پایان جنگ این کشور با روسیه داده‌اند و اکثر حامیان کیف به دادن چنین قولی بی‌میل بودند. به گزارش ایسنا، خبرگزاری فرانسه گزارش داد حامیان کیف در قالب گروه جدیدالتاسیس «ائتلاف مشتاقان» که ظاهرا با هدف جذب کشورهای مشارکت‌کننده در طرح اعزام سربازان خارجی به اوکراین تشکیل شد دچار اختلاف بر سر تشکیل این گروه سربازان شده‌اند. این گزارش در پی برگزاری نشست اخیر وزیران دفاع کشورهای عضو به اصطلاح «ائتلاف مشتاقان» در روز پنجشنبه در شهر بروکسل منتشر شد. این ائتلاف که بر اساس گزارش‌ها حدود ۳۰ کشور عمدتا شامل اعضای اتحادیه اروپا و ناتو وارد آن شده‌اند دچار اختلاف بر سر استقرار بالقوه سربازان خود در اوکراین شدند و اعضای آن شروع به زیر سؤال‌بردن اهداف و حکم این ماموریت پیشنهادی شده‌اند.