kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۸۵۲۰
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۱

حشدالشعبی ضمن الحاق به نیروی نظامی عراق دانشکده نظامی تشکیل می‌دهد

 
 
رئیس حشد‌الشعبی تأکید کرد این نیرو‌ها با قانونی که دولت عراق تصویب کرده به نیرو‌های نظامی رسمی این کشور ملحق خواهند شد. او افزود که «این نیروها دانشکده نظامی خود را (هم) تشکیل می‌دهند.»
حشد‌الشعبی (بسیج مردمی عراق) در سال ۲۰۱۴ و در پی فتوای تاریخی آیت‌الله «سید علی سیستانی»، مرجع عالی‌قدر شیعیان عراق، برای مقابله با تهدید روزافزون گروه تروریستی داعش تشکیل شد. جمهوری اسلامی ایران نیز در همان ابتدای بحران، با اعزام مستشاران نظامی و ارائه کمک‌های تسلیحاتی و آموزشی، نقش مهمی در سازماندهی و تقویت حشد‌الشعبی داشت. این نیرو که متشکل از گروه‌های مختلف مردمی و عمدتاً شیعه بود، توانست در کنار ارتش عراق، نقشی تعیین‌کننده در بازپس‌گیری مناطق اشغالی و شکست داعش ایفا کند. کارنامه درخشان حشد‌الشعبی در آزادسازی شهرهایی چون آمرلی، تکریت، فلوجه و موصل، آن را به یکی از ستون‌های اصلی امنیت و ثبات عراق پس از سقوط داعش تبدیل کرده است.
حالا به نظر می‌رسد که این نیروها با رسمی‌شدن یک قدم دیگر به پیش خواهند رفت. «فالح الفیاض»، رئیس نیرو‌های حشد‌الشعبی، در مراسم تجلیل از افسران دانشکده نظامی عراق اعلام کرده است که نیرو‌های حشد‌الشعبی در کنار سایر بخش‌های نظامی و پیشمرگه در دفاع از این کشور گام‌های بلندی برداشته‌اند. او تأکید کرد که نیرو‌های حشد‌الشعبی در خط مقدم جنگی بودند که در آن عراق در برابر داعش پیروز شد. الفیاض افزود: «امروز ما در مرحله جدیدی از تاریخ حشد‌الشعبی قرار داریم که مرحله ادغام نیرو‌های حشد به عنوان یک نهاد در نیروهای رسمی عراق است. شورای وزیران قانون ادغام نیرو‌های الحشد‌الشعبی را تصویب کرد و اکنون برای تأیید در پارلمان است. این قانون شامل ساخت یک دانشکده نظامی برای نیرو‌های حشد‌الشعبی می‌شود.» رئیس حشد‌الشعبی در ادامه تأکید کرد یکی از ویژگی‌های حشد‌الشعبی این است که رهبران آن شهدای آن هستند و «شهید قاسم سلیمانی از قهرمانان عراق بود که به نیرو‌های الحشد‌الشعبی کمک کرد و روح خود را به آن‌ها تقدیم کرد. همچنین شهید ابومهدی المهندس، مهندس حشد‌الشعبی بود و جان خود را در راه دفاع از کشور فدا کرد.»