kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۸۴۶۵
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۸
نایب رئیس‌ مجلس شورای اسلامی: 

آمریکا به دلیل سابقه بد تاریخی قابل اعتماد نیست

 
 
 
نایب‌ رئیس ‌مجلس شورای اسلامی گفت: کشورهای منطقه می‌دانند که آمریکا به‌ دلیل سابقه بد تاریخی، قابل اعتماد نیست اما به هر دلیلی مسامحه می‌کنند تا از شر آنها خلاص شوند.
حمیدرضا حاجی‌بابایی، نایب اول رئیس‌ مجلس شورای اسلامی صبح روز گذشته در حاشیه یکصد و پنجاهمین اتحادیه بین مجالس جهانی در شهر تاشکند ازبکستان با علی راشد النعیمی رئیس کمیته دفاع، کشور و امور خارجه شورای ملی فدرال امارات دیدار و گفت‌وگو کرد. 
حاجی‌بابایی در این دیدار با اشاره به اینکه در اجلاس اتحادیه جهانی پارلمان‌ها موضوع مظلومیت مردم غزه مورد توجه تمام کشورها قرار گرفت، گفت: قطعاً پارلمان کشورهای اسلامی باید هماهنگی و تعامل بیشتری داشته باشند. اگر آنها قدرت خودشان را نشان ندهند قطعاً یکجانبه‌گرایی یک کشور همه کشورها را اذیت می‌کند، در شرایط کنونی شاهدیم که آمریکا حتی به کشورهای اروپایی بی‌توجهی می‌کند، مقامات این کشور جز خود به کسی فکر نمی‌کنند. 
نایب رئیس ‌مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آمریکا در منطقه قلدری می‌کند و به دنبال آن است که حاکمیت خود را به دنیا و منطقه تحمیل کند، از طرف دیگر در خصوص مذاکرات هسته‌ای باید بگویم که ما ترسی از مذاکره نداریم اما مذاکره مستقیم به دلیل بدعهدی آمریکایی‌ها و سابقه بد آنها را نپذیرفتیم. 
حاجی‌بابایی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره به دنبال صلح، ثبات، امنیت و توسعه پایدار در منطقه است، البته آنها تهدیداتی می‌کنند اما ما یک ضرب‌المثلی داریم که کسی که می‌خواهد دزدی کند، بوق نمی‌زند بنابراین ما معتقدیم که آمریکا به دنبال جنگ در منطقه نیست و با تبلیغات می‌خواهد برخی کشورها را مرعوب کرده و از برخی کشورها باج بگیرد و عده‌ای را تحت فشار سیاسی و اقتصادی 
قرار دهد. 
وی گفت: کشورهای منطقه می‌دانند که آمریکا به ‌دلیل سابقه بد تاریخی، قابل اعتماد نیست اما به هر دلیلی مسامحه می‌کنند تا از شر آنها خلاص شوند، قطعاً کشورهای منطقه باید یک ید واحده باشند و با وجود اختلاف نظر جزئی در برخی حوزه‌ها، باید یکدیگر را کمک کنند و منافع منطقه را مد نظر قرار دهند.
وی ادامه داد: این نکته بسیار قابل توجه است که همه کشورهای منطقه در یک ظرف و در یک راستا قرار دارند و از یک جوی آب می‌خورند، حال اگر هر آسیبی وارد شود به همه وارد خواهد شد. کشورهای منطقه نباید اجازه دهند که برخی در خانه ما بیایند، جنگ راه انداخته و سپس خانه خود را آباد کند. 
حاجی‌بابایی تصریح کرد: آمریکایی‌ها به تنهائی نمی‌توانند یک قدم در منطقه بردارند، حال اگر آنها بفهمند که در منطقه، هیچ همراهی ندارند، نمی‌توانند در منطقه اقداماتی انجام دهند. البته همکاری‌ها و اتحاد مواضع کشورهای منطقه تا به امروز خوب بوده و این کشورها تلاش می‌کنند که جنگی در منطقه رخ ندهد. این را به صراحتاً می‌گویم که اگر آمریکا دست به شرارتی بزند، آسیب زیادی خواهد دید و شکست خواهد خورد.
نایب ‌رئیس ‌مجلس شورای اسلامی در ادامه این دیدار بر لزوم تقویت فعالیت گروه‌های دوستی پارلمانی ایران و امارات تاکید کرد. 
راشد النعیمی: با اعتماد متقابل و همکاری می‌توان از چالش‌ها و مشکلات عبور کرد
در این دیدار علی راشد النعیمی، رئیس کمیته دفاع، کشور و امور خارجی شورای ملی فدرال امارات با اشاره به اهمیت فعالیت پارلمان‌ها و تقویت دیپلماسی پارلمانی میان دو کشور ایران و امارات، گفت: در خصوص دیپلماسی پارلمانی ۳ موضوع اهمیت دارد که هماهنگی مستقیم از طرف گروه‌های دوستی پارلمانی، فعالیت و تعامل از طریق سازمان‌هایی مانند بریکس و تعامل و مذاکره در اجلاس‌هایی مانند اجلاس بین‌المجالس جهانی این موارد را شامل 
می‌شود. 
النعیمی با بیان اینکه تمام کشورهای منطقه باید همکاری و تعامل کنند تا ثبات منطقه حفظ شود، گفت: منطقه اگر بی‌ثبات شده و شاهد بحران و جنگ باشد قطعاً در این مسیر هیچ کشوری 
سود نمی‌برد. 
وی تصریح کرد: در شرایط کنونی همکاری‌های خوبی میان ایران و امارات در حال انجام است اما چالش‌های فرارو بسیار است و با اعتماد متقابل و همکاری مشترک می‌توان از این چالش‌ها و مشکلات رد شد. 
حجم مبادلات تجاری ایران و تاجیکستان
 به ۳۴۰ میلیون دلار رسیده است
نایب رئیس ‌مجلس شورای اسلامی همچنین با رئیس ‌مجلس نمایندگان تاجیکستان دیدار و گفت‌وگو کرد. 
حاجی‌بابایی در این دیدار با اشاره به رابطه گسترده ایران و تاجیکستان و همچنین فرهنگ، تاریخ و تمدن مشترک بین دو کشور، گفت: قطعاً با تلاش و کمک مجلس و دولت تاجیکستان گسترش این پیوند استراتژیک محقق خواهد شد. 
نایب ‌رئیس‌ مجلس شورای اسلامی با اشاره به حجم مبادلات تجاری بین ایران و ازبکستان افزود: حجم مبادلات تجاری بین دو کشور در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۳۰ میلیون دلار بود اما این میزان در سال ۱۴۰۲ به ۳۴۰ میلیون دلار رسیده است که این نشان می‌دهد که روند همکاری‌های تجاری رو به رشد و مثبت است. از طرفی انعقاد بیش از ۵۰ سند همکاری بین دو کشور نشان‌دهنده عمق ارتباط 
ماست. 
وی ادامه داد: ایران و تاجیکستان ظرفیت‌های بسیاری در حوزه اقتصادی از جمله صدور خدمات فنی مهندسی، سرمایه‌گذاری شرکت‌های ایرانی، ترانزیت، فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و انتقال تجربیات در حوزه تولید دارند. 
حاجی‌بابایی گفت: سیاست جمهوری اسلامی، تعامل با کشورهای مسلمان و سپس تعامل با کشورهای منطقه و تعامل با کشورهای دوست است که خوشبختانه تاجیکستان هر سه این مشخصه را دارا است. 
وی گفت: ما به دنبال صلح و ثبات در منطقه هستیم و علاقه‌مندیم که همه امنیت داشته و همزیستی خوبی داشته باشند اما متأسفانه برخی از کشورهای فرامنطقه‌ای اقداماتی را انجام می‌دهند. 
حاجی‌بابایی یادآور شد: ما در خصوص مذاکرات هسته‌ای آن هم به صورت غیرمستقیم، دیپلماسی پایاپای و عدالت محور را دنبال می‌کنیم از این‌رو باید تحریم‌ها علیه کشورمان برداشته شود.