kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۸۴۲۵
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۸
سخنگوی صنعت آب:

طرح انتقال آب از طالقان و لار به تهران در حال اجراست

 
 
 
سخنگوی صنعت آب گفت: هیچ برنامه انتقال آب از دریای خزر و دریای عمان به تهران وجود ندارد اما طرح انتقال آب از طالقان و لار در حال اجراست.
عیسی بزرگ‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت طرح‌های انتقال آب به تهران، اظهار کرد: از گذشته طرح‌های انتقال آب از طالقان و نشتی لار برای تشکیل پروژه‌های انتقال آب به تهران طراحی شد و اکنون هر دو این طرح‌ها در حال اجراست. طبق برآوردهای صورت گرفته طرح طالقان امسال به نتیجه می‌رسد و فاز اول این طرح انتهای بهار و فاز دوم آن در تابستان به نتیجه خواهد رسید.
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه برای اجرای این طرح پنج هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده و تامین مالی آن در این لحظه خوب است و پیش‌بینی می‌شود که مطابق برنامه‌ریزی این طرح اجرائی شود، افزود: پروژه سد لار نیز به شرط تامین مالی به نتیجه خواهد رسید.
بزرگ‌زاده با تاکید بر اینکه هیچ طرحی برای انتقال آب از دریای خزر به تهران وجود ندارد، تصریح کرد: برای انتقال آب از دریای عمان به تهران نیز طرحی تعریف نشده است و چنین برنامه‌ای در دستور کار نیست.
  نیاز به همبستگی برای رفع خاموشی‌ها
همچنین اردشیر مذکوری؛ مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: به دلیل کاهش بارش‌ها ۴۲ درصد کاهش را در متوسط ورودی کل نیروگاه‌های بزرگ برق آبی کشور شاهدیم و ذخیره مفید در سدها و نیروگاه‌های برق آبی کل کشور نیز ۴۷ درصد کاهش پیدا کرده است.
او ادامه داد: برآورد وضعیت دمایی در نیمه اول سال ۱۴۰۴ نشان می‌دهد تابستان امسال نسبت به سال گذشته بین یک تا دو درجه در کل کشور گرم‌تر باشد و شواهد این امر از ابتدای سال جاری نیز پیداست.
این گزارش حاکی است، توان تولید برق نیروگاه‌های برق‌آبی در دوره اوج بار، به طور کامل به تراز و ذخیره آب پشت سد این نیروگاه‌ها وابسته است و میزان نیاز مصرف شبکه برق کشور در ایام گرم سال تابعی از وضعیت دمایی، اگرچه توان قابل تولید نیروگاه‌های حرارتی نیز تحت تأثیر افزایش دما کاهش می‌یابد.
گفتنی است، درصد بسیار کمی از تولید برق کشور، از نیروگاه‌های آبی است. اگر ظرفیت تولید نیروگاه‌های حرارتی و سیکل ترکیبی که در برخی موارد 40 درصد ظرفیت اسمی است افزایش یابد و هدررفت برق در محل تولید و شبکه انتقال به حداقل برسد و مردم، مصارف غیر ضروری را کاهش دهند و در ساعات اوج مصرف، به صفر برسانند؛ با توان مهندسی بی‌نظیر صنعت برق ایران در منطقه بسیار گرم خاورمیانه، می‌توان بدون قطع برق خانگی و صنایع از تابستان 1404 عبور کرد.