عارف در دیدار با خانواده شهید برونسی:
شهید برونسی مایه افتخار و سربلندی کشور است
معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه شهید برونسی مایه افتخار و سربلندی کشور است، اظهار کرد: امیدواریم رهرو خوبی برای آن شهید باشیم.
معاون اول رئیسجمهوری در دومین روز از سفر به مشهد، به دیدار خانواده شهید عبدالحسین برونسی فرمانده تیپ ۱۸ جوادالائمه رفت و از خانواده این شهید تقدیر کرد.
در این دیدار که عصر دیروز انجام شد، استاندار خراسان رضوی و جمعی از مدیران استانی نیز محمدرضا عارف را همراهی کردند.
معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه شهید برونسی مایه افتخار و سربلندی کشور است، اظهار کرد: امیدواریم رهرو خوبی برای آن شهید باشیم.
وی با بیان آنکه مجاهدتهای همسر شهید برونسی و تربیت فرزندان فرهیخته و موفق اجری همچون شهید دارد، درگذشت این بانوی مکرمه را تسلیت گفت.
تولید فولادهای کمیاب و خاص
راهبرد دولت است
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور در مراسم افتتاح مجتمع فولادی «خیام سپهر فولاد نیشابور»، تولید را صرفا یک کلمه پنج حرفی و محدود به نیازهای داخلی کشور ندانست و افزود: برداشت من از منویات مقام معظم رهبری در نامگذاری سال جاری و اعلام چالش در عرصه سرمایهگذاری و تولید کشور، این است که تکلیف ما این است که بازاری با جمعیت ۳۰۰ میلیون نفر را در حوزه تمدنی ایران لحاظ کنیم.
معاون اول رئیسجمهور گفت: جایگاه معدن در عرصه اقتصادی بسیار برجسته است و اگرچه ایران را کشوری نفتخیز میدانند اما واقعیت این است که ارزش حال معادن کشور ما از نفت بیشتر است که البته این امر باید با فرض تولید باشد.
عارف با اشاره به جایگاه دهم ایران در تولید فولاد جهان افزود: امروز ۴۸ میلیون تن تولید فولاد در کشور داریم که قابل توجه است البته محدودیتها و تحریمهای خشن دشمنان نتوانست به راه درست ما خدشه وارد کند اگرچه سرعتمان گرفته شد.
وی ادامه داد: نقش فولاد در توسعه صنعت بینظیر است و خوشبختانه ما در زنجیره تولید فولاد متوقف نشدهایم اما تولید فولادهای خاص با ارزش افزوده بسیار بالا از راهبردهای بخش صنعت ما بوده و هست.
راهبرد دولت گام برداشتن
در مسیر برنامه هفتم توسعه است
همچنین معاون اول رئیسجمهور در نخستین نشست شورای اداری سال ۱۴۰۴ استان خراسان رضوی در مشهد افزود: امسال باید در مسیر برنامه هفتم توسعه و با اولویت اعلام شده از سوی مقام معظم رهبری در زمینه حل و رفع چالشهای سرمایهگذاری و تولید گام برداریم.
عارف اظهار کرد: در کنار خدمات و حمایتها، دو سبد کالای حمایتی را نیز به مناسبت سال جدید در اختیار دهکهای مختلف جامعه قرار دادیم که بار اضافی احتمالی به کالاهای اساسی در این قالب احتمال ایجاد تورم و کمبود کالا را داشت، اما خوشبختانه با هیچکدام از آنها یعنی کمبود کالا و همچنین تورم روبهرو نشدیم.
وی ادامه داد: راهبرد اصلی ما این است که با نخبگان و اندیشمندان جامعه از یک طرف و با کسانی که مسئولیت میدانی دارند، تعامل داشته باشیم که این موضوع موجب رقم خوردن عملکرد قابل قبولی شد.
معاون اول رئیسجمهور گفت: امیدواریم در پایان سال ۱۴۰۴ که با دو جشن بزرگ عید نوروز و عید فطر روبهرو هستیم، جشن توانمندی و حل مشکلات را شاهد باشیم.
عارف اظهار کرد: شعار ما این بوده که مردم از تحریمهای ظالمانه و یکسویه عبور میکنند و خوشبختانه ۶ ماه گذشته بهرغم افزایش فشارها، شاهد بودیم که مردم همکاری داشتند.
معاون اول رئیسجمهور در خصوص تکمیل طرحهای نیمهتمام و درخواستهای موجود در خراسان رضوی اظهار کرد: ارتقای وضعیت آزادراهی خراسان رضوی به عنوان یک استان زائرپذیر ضروری است، ضمن اینکه دو طرح قطار برقی شمال به جنوب و شرق به غرب و نیز قطار سریعالسیر مشهد - تهران به عنوان یک مطالبه بیش از ۱۰ ساله را پیگیری خواهیم کرد.
وی با اشاره به اهمیت وضعیت آبی استان خراسان رضوی، افزود: پنج طرح تامین آب در کشور داریم که یکی از آنها تعامل با یک کشور خارجی است که برای انتقال آب شرب پایدار به شرق کشور، اکنون در دست پیگیری است.
نخبگان و فعالان سیاسی استان خراسان رضوی درک و تحلیل بالایی نسبت به مسائل ملی دارند
عارف همچنین در نشست با نخبگان و فعالان سیاسی خراسان رضوی افزود: آنچه که در عمل دیده و به یقین رسیدهام، این است که نخبگان و فعالان سیاسی استان خراسان رضوی درک و تحلیل بالایی نسبت به مسائل ملی داشته و شجاعت کمنظیری در ارائه نظراتشان دارند.
وی افزود: مقام معظم رهبری در اولین جلسهای که خدمتشان بودیم تربیت ۱۰۰ مدیر جوان را تکلیف کردند که سازمان اداری و استخدامی طرح بزرگ تربیت هزار نیرو را در دستور کار دارد و به شیوههای دیگری هم کادرسازی انجام میشود و از جمله اینکه به وزارت کشور توصیه کردهایم که در انتخاب بخشداران و فرمانداران شهرهای کوچک از نیروهای جوان استفاده
کنند.
تفاهم بین سه قوه در بهترین شرایط است
علاوهبر اینها، معاون اول رئیسجمهور در جلسه با فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه بر اساس ضرورتهای اوایل پیروزی انقلاب اسلامی از یک بخش محدود دولتی کارها و اقدامات را شروع کردیم، افزود: ذات انقلابها و انقلاب اسلامی تمرکز دولتی بود اما در ادامه این تفکر با موانع قانون اساسی روبهرو شدیم که با ابلاغ سیاستهای اصل ۴۴ توسط مقام معظم رهبری و همچنین تصویب سیاستهای کلی در مجلس شورای اسلامی این بنبست رفع و مقدمه حضور بخش خصوصی در اداره اقتصادی کشور فراهم شد.
معاون اول رئیسجمهور اظهار کرد: باید برای اجرای موفقیتآمیز برنامه هفتم توسعه، تجارب سایر کشورها را در چارچوب شعارها اختیارات و قوانین داخلی ترجمه و استفاده کنیم.
عارف با بیان اینکه یکی از چالشهای جدی کشور ورود سرمایه است، ادامه داد: در اوایل تشکیل دولت چهاردهم این چالش را به عنوان یک هشدار اعلام کردیم که باید با میدان دادن به سرمایهگذاران داخلی و در صورت نیاز سرمایه ایرانیان خارج از کشور و سرمایهگذاری خارجی منابع مورد نیاز برای اجرای برنامه هفتم توسعه را تامین کنیم که در دولت به این نتیجه رسیدیم برای رشد ۸ درصد سالیانه تا ۲۰۰ میلیارد دلار به سرمایهگذاری نیاز داریم.