kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۸۳۷۱
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۳
پزشکیان در جلسه پیگیری تسریع در احداث نیروگاه‌های خورشیدی:

حمایت از فعالان حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر باید در صدر اولویت‌ها قرار گیرد

 
 
 
رئیس‌جمهور با اشاره به افزایش 70درصدی تقاضا برای سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر طی 6 ماه گذشته تاکید کرد: در راستای تحقق شعار سال و مردمی‌سازی اقتصاد، دولت بسته‌های تشویقی جذابی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه طراحی و ارائه کرده و از این سرمایه‌گذاری‌ها به‌صورت ویژه حمایت خواهد کرد.
جلسه پیگیری روند تسریع در احداث نیروگاه‌های برق خورشیدی به ریاست مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور و با حضور جمعی از اعضای هیئت دولت و فعالان بخش خصوصی برگزار شد.
در این جلسه، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزرای نیرو و صنعت، معدن و تجارت، رئیس کل بانک مرکزی و جمعی از سرمایه‌گذاران دولتی و خصوصی، گزارشی تفصیلی از آخرین اقدامات انجام شده در حوزه مکان‌یابی، تأمین مالی، انعقاد قرارداد با پیمانکاران و تأمین پنل‌های خورشیدی ارائه کردند.
رئیس‌جمهور در این نشست ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته با توجه به نو بودن ابعاد پروژه، تصریح کرد: آنچه برای ما اهمیت دارد، اجرای پروژه در زمان مقرر و به‌ویژه پیش از آغاز دوره اوج مصرف برق در فصل گرما است.
پزشکیان با تأکید بر لزوم تدوین فوری جدول زمان‌بندی احداث نیروگاه‌ها، افزود: برنامه اجرائی نصب پنل‌ها و اتصال آن به شبکه توزیع باید هر چه سریع‌تر مشخص شود، دولت نیز در مسیر اجرای آن، نقش حمایتی و پشتیبانی خود را با تمام توان ایفا خواهد کرد.
وی با اشاره به ضرورت توسعه زیرساخت‌ها برای پیشبرد اهداف صنعتی و اقتصادی کشور، گفت: اگر صنعت توسعه یابد، اما برق در دسترس نباشد، تولیدی شکل نخواهد گرفت و صنعت تعطیل خواهد شد. بنابراین اولویت ما باید تأمین زیرساخت‌های حیاتی، به‌ویژه از طریق بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر باشد، چرا که این منابع، علاوه‌بر مزایای زیست‌محیطی، از سرعت بالاتری در احداث نیروگاه نسبت به نیروگاه‌های فسیلی برخوردارند.
رئیس‌جمهور همچنین با تأکید بر ضرورت تسریع در فرآیند احداث نیروگاه‌ها و اصلاح رویه‌های زمان‌بر، به وزرای نیرو و صمت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس کل بانک مرکزی دستور داد تا تسهیل سرمایه‌گذاری و حمایت از فعالان حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر را در صدر اولویت‌های کاری خود قرار دهند.
پزشکیان تصریح کرد: برنامه‌ریزی بلندمدت دولت معطوف به جایگزینی انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر با سوخت‌های فسیلی در تمامی شئون زندگی مردم از جمله حمل‌ونقل، صنعت و سیستم‌های سرمایش و گرمایش متمرکز شده و مقدمات این تغییر در حال انجام است.
وی همچنین با اشاره به افزایش 70 درصدی تقاضا برای سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر طی 6 ماه گذشته تاکید کرد: در راستای تحقق شعار سال و مردمی‌سازی اقتصاد، دولت بسته‌های تشویقی جذابی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه طراحی و ارائه کرده و از این سرمایه‌گذاری‌ها به‌صورت ویژه حمایت خواهد کرد.
مدیریت نیمه‌مستقل و تقویت تجاری‌سازی
دو ضرورت راهبردی ارتقای جایگاه منطقه‌ای 
و بین‌المللی مؤسسه رازی
همچنین جلسه هیئت امنای مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد.
پزشکیان در این نشست، با اشاره به جایگاه راهبردی مؤسسه رازی به‌عنوان یکی از دو قطب اصلی تولید واکسن‌های استراتژیک کشور، بر لزوم بازنگری بنیادین در نگرش مدیریتی و راهبردی این نهاد علمی تأکید کرد و اظهار داشت: برای ارتقای جایگاه مؤسسه در تراز منطقه‌ای و بین‌المللی، ضروری است کارگروهی تخصصی، ضمن بررسی دقیق سازوکارهای موجود، شیوه مدیریتی فعلی را بازتعریف کرده و مدل اداره نیمه مستقل را برای تصویب و اجرا به هیئت امنا ارائه کند.
وی با ابراز تأسف از اشکالات انباشته در نظام پرداخت‌ها طی سال‌های گذشته، به‌ویژه در زمینه تعیین سقف حقوق و دستمزد، تصریح کرد: متأسفانه این کاستی‌ها موجب تضییع حقوق نخبگان و متخصصان در مراکز علمی دولتی شده است. در شرایطی که محصولات تولیدی موسسه‌ای حیاتی همچون رازی با قیمتی معادل یک‌هفتم نرخ تولیدات بخش خصوصی خریداری می‌شود، در واقع این نخبگان ما هستند که به دولت یارانه 
می‌دهند.
وی افزود: اصلاح این رویه‌های ناعادلانه که منجر به بی‌انگیزگی نیروهای نخبه شده، مستلزم تحول در ساختار مدیریت، به‌ویژه اعطای اختیارات بیشتر در زمینه درآمدزایی و تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان است. رئیس‌جمهور همچنین با تأکید بر اهمیت تجمیع فضاهای تحقیقاتی و آزمایشگاهی مؤسسه رازی در قالب یک مجموعه جامع و به‌روز، گفت: این اقدام باید با رعایت اصول پدافند غیرعامل و اصلاح کاربری بخشی از اراضی 94 هکتاری مؤسسه انجام پذیرد. کلیات این طرح پیش‌تر در هیئت دولت به تصویب رسیده و ضروری است کارگروهی ویژه، طراحی ساختار، ساختمان و زیرساخت‌های فنی آن را مطابق با الگوهای بین‌المللی و الزامات مهندسی بر عهده بگیرد.
پزشکیان در ادامه خواستار بازنگری در سازوکار جذب نیروی انسانی در مؤسسه رازی شد و خاطرنشان کرد: جذب منابع انسانی باید بر اساس شایستگی‌ها و با تعیین شاخص‌های روشن انجام و همچنین زمینه بازگشت نخبگان ایرانی تحصیل‌کرده در خارج از کشور برای فعالیت در این مؤسسات فراهم 
شود.
در این جلسه، ضمن قرائت گزارشی از عملکرد، دستاوردها و چالش‌های پیش‌روی مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی در حضور رئیس‌جمهور، چند آیین‌نامه اجرائی نیز به تصویب اعضای هیئت امنا رسید.