اعتراف رژیم جولانی به کشتار وحشیانه علویان سوری
سرویس خارجی-
هیئت تروریستی «تحریرالشام» که با کمک ترکیه، آمریکا و رژیم صهیونیستی بر سوریه مسلط شده است در واکنش به گزارش سازمان عفو بینالملل درخصوص کشتار هزاران شهروند سوری در شهرهای ساحلی این کشور اعلام کرد: «درباره نقضها تحقیقاتی را انجام خواهیم داد.» یعنی قرار است تحقیقات درباره جنایات صورت گرفته، توسط خود جنایتکار انجام شود.
در منطقه ساحل سوریه، که از مراکز اصلی حضور شیعیان و علویان به شمار میرود، پس از سیطره گروههای تروریستی مورد حمایت خارجی، بهویژه ترکیه، موجی از جنایات سازمانیافته علیه این اقلیتها آغاز شد. این جنایات شامل کشتار دستهجمعی، آزار سیستماتیک، تهدید، تخریب خانهها و آوارگی گسترده بود که با سکوت و حتی همدستی برخی دولتهای منطقهای و غربی همراه شد. تروریستها تحت عنوان «تعقیب بازماندگان رژیم پیشین»، عملاً به پاکسازی فرقهای دست زدند و کل جامعه علوی و شیعی منطقه را بهصورت عامالبلوی در معرض اتهام قرار دادند. در این میان، ترکیه با اعزام گروههای مسلح به ساحل و ادغام آنان در ساختارهایی چون «ارتش ملی سوریه»، نقش فعالی در هدایت این سرکوبها ایفا کرد و رسانههای عربی حاشیه خلیجفارس نیز با وارونهسازی حقیقت، قربانیان را به جای جنایتکاران معرفی کردند؛ سناریویی از پیش طراحیشده برای تثبیت نظم جدید و حذف صدای مقاومت در یکی از مهمترین سنگرهای آن. کار به جایی رسید که، دولت موقتِ تروریستها در سوریه، که تحت رهبری «ابومحمد الجولانی» و گروه «هیئت تحریرالشام» شکل گرفته، فصلی تازهای از وحشت و بربریت را در تاریخ این کشور رقم زده است. از قتلعامهای سیستماتیک شیعیان و علویان در «ادلب» گرفته تا سرکوب وحشیانه اقلیتهای مذهبی و اجرای قوانین قرونوسطایی بر مردم بیدفاع، این رژیمِ خونریز نهتنها مرزهای خشونت را جابهجا کرده، بلکه به یک ماشین سرکوب تمامعیار تبدیل شده است. گزارشهای متعددی از «سازمان ملل»، «عفو بینالملل» و «دیدهبان حقوق بشر» پرده از شکنجههای هولناک، بازداشتهای خودسرانه، قطع اعضای بدن مخالفان و حتی سنگسار زنان در مناطق تحت اشغال این گروه برداشتهاند. شمار کشتهها در جریان این جنایات از 740 نفر تا 10 هزار نفر اعلام شده است.
حالا خبر میرسد، کابینه الجولانی وابسته به تحریرالشام در واکنش به گزارش سازمان عفو بینالملل درخصوص رخدادهای شهرهای ساحلی سوریه در ماه مارس گذشته(اسفند 1403) تأکید کرد که در گزارشهای منتشر شده پیرامون این رخداد برخی مسائل مانند چارچوب کلی حوادث صورت گرفته در شهرهای ساحلی سوریه مورد بیتوجهی قرار گرفته که بر نتایج تاثیر گذاشته است. بر اساس گزارش «ایسنا» به نقل از شبکه خبری «الجزیره»، کابینه وابسته به الجولانی در بیانیه خود مدعی شد که حامی تمام شهروندان این کشور است و این رژیم صرفنظر از وابستگیهای شهروندان سوریه، به محافظت از آنها و تضمین آینده مردم این کشور بر اساس حقوق مساوی پایبند است. در بیانیه مذکور همچنین آمده است، کمیته مستقل حقیقتیاب ملی در سوریه ماموریت ارزیابی و کشف وقایع و تحقیق درخصوص این رخدادها را بر اساس اختیارات و مستقل بودن گسترده خود برعهده خواهد گرفت و این کمیته قرار است طی ۳۰ روز نتایج تحقیقات خود را در این خصوص منتشر کند. کابینه الجولانی که در ژست حقوق بشری گرفته به همان اندازه افراطی عمل میکند که در کنشهای تروریستی خود، همچنین اعلام کرد که روشهای غیر دقیقی در برخی از گزارشهای حقوقی وجود داشته و ساختار کلی رخدادها در این گزارشها نادیده گرفته شده یا از اهمیت آنها کاسته شده است که بر درستی نتایج تاثیر میگذارد.
تنش میان تلآویو و آنکارا
خبر دیگر آنکه در پی حملات شدید رژیم صهیونیستی به سوریه طی روزهای گذشته، منابع مطلع از هدف قرار گرفتن چند پایگاه مورد بازدید مقامات آنکارا در این حملات و احتمال شکلگیری تنش میان ترکیه و تلآویو در صحنه سوریه پرده برداشتند. این 2 نقش اساسی در سقوط دولت پیشین و برآمدن تروریستها داشتند و، علیرغم جملات وزیر امور خارجه ترکیه، حالا این 2 کشور تضاد منافع در این خاکِ تحت اشغال مستقیم و غیرمستقیم خود دارند. در حالیکه ترکیه در حال بررسی تأسیس پایگاههای نظامی جدید در خاک سوریه در چارچوب یک توافق دفاعی احتمالی بود، جنگندههای رژیم صهیونیستی با انجام حملاتی به سه پایگاه مورد بازدید ترکیه، بر پیچیدگی وضعیت امنیتی در سوریه افزودند. این حملات بار دیگر احتمال رویارویی آنها را در صحنه سوریه مطرح کرده است. گفتنی است، «هاکان فیدان»، وزیر امور خارجه ترکیه، روز جمعه اعلام کرد که کشورش بهدنبال رویارویی با رژیم صهیونیستی در سوریه نیست. در مقابل، یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی نیز اظهار داشت که تلآویو قصدی برای درگیری با ترکیه ندارد، اما از استقرار نظامی این کشور در نزدیکی مرزهای سرزمینهای اشغالی نیز خشنود نیست.