kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۶۴۹۰
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۸
سرلشکر رشید در جمع فرماندهان رزمایش مشترک ذوالفقار ارتش:

هر گونه تهدید رژیم صهیونیستی با اقدام قاطع نیروهای مسلح پاسخ داده می‌شود

 
 
 
فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم‌الانبیاء(ص) گفت: هرگونه تهدید رژیم صهیونیستی علیه منافع ملت ایران بر اساس حمایت کامل آمریکا از اسرائیل ارزیابی می‌شود و از سوی نیروهای مسلح اقدام قاطع صورت خواهد گرفت.
سرلشکر غلامعلی رشید، فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم‌الانبیاء(ص) در جمع فرماندهان رزمایش مشترک ذوالفقار ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه سوم نیروی دریایی ارتش در کنارک بیان داشت: رزمایش‌های سالیانه سازمان‌ها و نیروهای مسلح با رویکردهای تحولی و منطبق بر تدابیر فرمانده معظم کل قوا طرح‌ریزی و تصویب می‌شود و هر سال به طور متوسط ۳۰ رزمایش بزرگ و ده‌ها تمرین تخصصی از سوی ستاد کل و قرارگاه هدف‌گذاری و به سازمان‌ها ابلاغ می‌شود.
وی ادامه داد: در سال جاری نیز عمدتاً در نیمه دوم سال تاکنون ۲۷ رزمایش بزرگ در قالب نیرویی و مشترک نیروهای ارتش و سپاه اجرا شده است حتماً برخی از آنها رسانه‌ای نشده و نخواهد شد؛ در متن رزمایش‌ها نیز تأکید قرارگاه به فرماندهان استفاده از الگوی کوه یخ است. به این معنی که فرماندهان مجازند بخش‌های کوچکی از قدرت خود را در تمام رسته‌ها و سلاح‌های قدرتمند را رسانه‌ای و در معرض دید همگان قرار بدهند و بخش اعظم رزمایش‌ها از قاعده پنهانکاری تبعیت می‌کند. رزمایش‌ها در حقیقت آزمون میزان آمادگی رزمی نیروهای مسلح است.
فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم‌الانبیاء (ص) گفت: دشمنان ما در طی چهار دهه گذشته به دلیل عدم شناخت از ملت و انسجام و یکپارچگی مردم ما در برابر دشمن برای دفاع از ایران عزیز دچار خطای در محاسبه و توهم هستند.
سرلشکر رشید ادامه داد: اکنون مدت چهار ماه است که رژیم صهیونیستی با روایتی غلط از قدرت ایران سعی در فریب آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها و برخی از کشورهای منطقه دارد؛ رژیم صهیونیستی در طی ۷۰ سال حیات ننگین و تجاوزکارانه‌اش همواره تصویری که از قدرت خود در رسانه‌ها ترسیم می‌کند، هرگز با تصویر واقعی‌اش در فلسطین اشغالی انطباق ندارد و به همین دلیل دائماً با احساس تهدید موجودیتی در هراس از جبهه مقاومت و شکنندگی دائمی به سر می‌برد، این هزینه دروغ‌هایی است که می‌پردازد. وی اظهار داشت: ما به رژیم صهیونیستی و آمریکا به دلیل حمایت‌های همه‌جانبه‌اش از اسرائیل هشدار می‌دهیم، هرگونه تهدید رژیم صهیونیستی علیه منافع ملت ایران بر اساس حمایت کامل آمریکا از اسرائیل ارزیابی می‌شود و از سوی نیروهای مسلح اقدام قاطع صورت خواهد گرفت و مبدأ تجاوز و امکانات و پایگاه‌های کمکی به اسرائیل را در مسیر و فضای مورد استفاده هدف قرار خواهند داد.
 تیراندازی سامانه‌های نیروی زمینی ارتش
 در پشتیبانی نیروی دریایی 
خبر دیگر اینکه، امیر سرتیپ علیرضا شیخ، سخنگوی رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش در تشریح رزمایش اظهار داشت: یگان‌هایی از منطقه جنوب شرق نیروی زمینی ارتش، متشکل از؛ تیپ ۱۸۸ زرهی، تیپ ۲۲۳ واکنش سریع، تیپ ۵۵ هوابرد، گروه ۴۵۵ مهندسی رزمی، گروه ۵۵ توپخانه و گروه ۸۴۰ موشکی در پشتیبانی از نیروی دریایی ارتش نسبت به تیراندازی از انواع سامانه‌های سبک و سنگین اقدام کردند. وی حضور سریع یگان‌ها در مناطق درگیر را از مهم‌ترین راهبردهای ارتش در طراحی و اجرای رزمایش‌ها دانست و تأکید کرد: تیپ ۵۵ هوابرد با همکاری تیپ ۲۲۳ واکنش سریع نیروی زمینی ارتش، پس از فرود در منطقه اجرای رزمایش، به منظور انجام عملیات «پدافند تعجیلی»، پیش از انتقال و اعزام دیگر نیروها به منطقه رزمایش، به صورت واکنش سریع به منطقه، گسیل و با هدف جلوگیری از پراکندگی و پیشروی احتمالی دشمن در عمق خاک خودی، به انجام پدافند زمینی تعجیلی پرداختند.
سخنگوی رزمایش ذوالفقار ادامه داد: از دیگر برجستگی‌های این رزمایش، می‌توان به استفاده از انواع موشک‌های «فتح» با بُرد ۱۲۰ کیلومتر، «فجر» با بُرد ۱۱۰ کیلومتر، پهپاد انهدامی «آرش ۲»، پهپادهای تهاجمی «ابابیل ۴ و ۵» و «مهاجر ۶»، به منظور اجرای عملیات علیه مواضع، عناصر و نیروهای دشمن موسوم به نیروی نارنجی، به منظور عمق دادن به منطقه عملیات و کمک‌رسانی به نیروی دریایی برای نابودی عناصر دشمن در دریا اشاره کرد.
 اولین حضور جنگنده یاک 130 
در رزمایش مشترک ذوالفقار 
امیر سرتیپ شیخ همچنین گفت: در ادامه رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش، برای اولین بار جنگنده یاک در یک عملیات مشترک هوائی شرکت کرد و گوشه‌ای از قابلیت‌های پیشرفته و منحصر به فرد خود را به نمایش گذاشت. به نحوی که طی آن، جنگنده یاک در کنار دو فروند جنگنده میگ ۲۹، در عملیات رهگیری و منهدم کردن پهپاد هدف مشارکت داشت.
وی خاطرنشان کرد: اولین حضور جنگنده یاک۱۳۰ در این رزمایش، نقطه عطفی در نمایش توانمندی‌های نیروی هوائی ارتش محسوب می‌شود. این جنگنده با طراحی مدرن و قابلیت‌های عملیاتی بالا، توانست در اولین حضور خود، عملکردی چشمگیر و قابل توجه از خود نشان دهد.
سخنگوی رزمایش ذوالفقار حضور سریع یگان‌ها در مناطق درگیر را از مهم‌ترین راهبرد‌های ارتش در طراحی و اجرای رزمایش‌ها دانست و تأکید کرد: تیپ ۵۵ هوابرد با همکاری تیپ ۲۲۳ واکنش سریع نیروی زمینی ارتش، پس از فرود در منطقه اجرای رزمایش، به منظور انجام عملیات «پدافند تعجیلی»، پیش از انتقال و اعزام دیگر نیرو‌ها به منطقه رزمایش، به صورت واکنش سریع به منطقه، گسیل و با هدف جلوگیری از پراکندگی و پیشروی احتمالی دشمن در عمق خاک خودی، به انجام پدافند زمینی تعجیلی پرداختند.
گفتنی است، یگان‌های نیروی دریایی ارتش در ادامه مرحله اصلی رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش تمرین دفاع مستحکم از سواحل را اجرا کردند.