kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۶۳۴۱
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۰
طحان‌نظیف: 

 دشمنی استکبار با اهداف و ارزش‌های مندرج در قانون اساسی است

 
 
 
سخنگوی شورای نگهبان گفت: دلیل اینکه برخی دست از دشمنی با نظام جمهوری اسلامی برنمی‌دارند، این است که با وجود نظام جمهوری اسلامی ایران، کلیت وجودی خود را در خطر می‌بینند؛ بنابراین دشمنی با نظام جمهوری اسلامی یک دشمنی ماهیتی و هویتی است و به تعبیر رهبر انقلاب، این‌گونه دشمنی در صدر اسلام و نسبت به پیامبر اکرم(ص) نیز وجود داشت.
هادی طحان‌نظیف، عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در همایش توجیهی - بصیرتی جهاد تبیین که از سوی دفتر نظارت شمال‌شرق تهران در مسجد جواد الائمه‌(ع) تهرانپارس برگزار شد، اظهار داشت: در یک سال گذشته ۵ انتخابات شامل مراحل اول و دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، مراحل اول و دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری و انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری برگزار شد.
وی که در جمع ناظران انتخاباتی سخن می‌گفت، عنوان کرد: بدون شک اگر تلاش‌ها و فعالیت‌های شما نبود، این انتخابات‌ها به خوبی برگزار نمی‌شد.
سخنگوی شورای نگهبان درباره برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست‌جمهوری بیان داشت: شهادت رئیس‌جمهور سابق کشورمان آیت‌الله رئیسی حادثه‌ای تلخ بود، اما قانون اساسی حتی برای چنین موقعیت‌های حساسی پیش‌بینی لازم را انجام داده است. برهمین اساس طبق قانون اساسی، انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری در کمتر از ۵۰ روز برگزار و رئیس‌جمهور جدید انتخاب شد. البته نباید فراموش کرد که هدایت‌های رهبر معظم انقلاب در کنار راه‌حل پیش‌بینی شده از سوی قانون اساسی بسیار اثرگذار بود.
چرا دشمنی استکبار تمامی ندارد؟
این استاد دانشگاه و عضو حقوقدان شورای نگهبان در بخش اصلی صحبت‌هایش که درباره انقلاب اسلامی و دشمنانش بود، عنوان کرد: اگر از نگاه یک ناظر خارجی به انقلاب اسلامی نگاه کنیم، این رویداد در ابتدا یک اتفاق سیاسی تلقی می‌شود؛ مبنی بر اینکه یک نظام سیاسی ساقط شده و نظام سیاسی دیگری جایگزین شده است؛ بنابراین طبیعی است که برخی کشورها و دولت‌ها که در گذشته منافعی در ایران داشتند، از روی کارآمدن نظام سیاسی جدید ناراحت شوند و دشمنی‌هایی داشته باشند.
طحان‌نظیف‌، اما گفت: این دشمنی‌ها باید حدی داشته باشد و بالاخره پس از مدتی و در یک جایی متوقف گردد؛ چراکه دشمنی نیز هزینه‌هایی دارد و بیش از مقداری مقرون به صرفه نیست. اما چرا دشمنی‌های استکبار با جمهوری اسلامی ایران تمامی ندارد و بلکه 
روز به روز بر آن افزوده می‌شود.
وی پاسخ سؤال فوق را این‌گونه بیان کرد: دلیل اینکه برخی دست از دشمنی با نظام جمهوری اسلامی برنمی‌دارند، این است که با وجود نظام جمهوری اسلامی ایران، کلیت وجودی خود را در خطر می‌بینند؛ بنابراین دشمنی با نظام جمهوری اسلامی یک دشمنی ماهیتی و هویتی است و به تعبیر رهبر انقلاب، این‌گونه دشمنی در صدر اسلام و نسبت به پیامبر اکرم (ص) نیز 
وجود داشت.
ضرورت جهاد تبیین
سخنگوی شورای نگهبان در بخش پایانی صحبت‌هایش به سخنان روزهای گذشته رهبر معظم انقلاب که شامل فرامینی در رابطه با جهاد تبیین بود، اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در روزهای اخیر برای چندمین بار درباره جهاد تبیین و ضرورت مقابله با تهدید نرم‌افزاری دشمن نکاتی بیان فرمودند. طحان نظیف اضافه کرد: اگر کسی خودش را مخاطب فرمان رهبر معظم انقلاب ندیده است، انقلابی نیست. هر آن کس هم که خود را مخاطب دیده، اما عمل نکرده است، تکلیف بر زمین مانده دارد. هرکس باید به تکلیفش در این رابطه عمل کند. البته لازم است افراد با انقلاب اسلامی، تاریخچه آن، قانون اساسی و بیانیه گام دوم آشنا شوند.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان در پایان این دو نکته را هم بیان داشت که مشارکت برای شورای نگهبان مهم است و این نهاد یار کمکی هیچ فرد یا جناح سیاسی نیست.