kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۵۸۷۰
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۷
در جریان سفر رئیس دستگاه قضا به شهر مقدس قم و دیدار با علما صورت گرفت

تقدیر مراجع تقلید از اقدامات قوه قضائیه

 
 
 
رئیس قوه قضائیه به شهر مقدس قم سفر کرد و پس از سخنرانی در همایش دکترین مهدویت به دیدار حضرات آیات مکارم شیرازی، سبحانی، جوادی آملی و نوری همدانی رفت.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در سفر خود به شهر قم به دیدار مراجع تقلید رفت.
به گزارش رسا، در این دیدارها مراجع و علما توصیه‌های مهمی خطاب به رئیس دستگاه قضا بیان کرده ضمن تقدیر از اقدامات و بر تلاش همه‌جانبه برای حل مشکلات مردم تاکید کردند.
تقدیر آیت‌الله مکارم شیرازی از شخصیت حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای 
آیت‌الله مکارم شیرازی در این دیدار طی سخنانی حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای را فردی شجاع، پاک، فعال، موفق و دارای تجربه و حُسن‌نیت توصیف کرد.
این مرجع تقلید با اشاره به ضرورت مبارزه با اطاله دادرسی تصریح کرد: گاهی یک دلیل کوچک باعث تعویق در اجرای حکم می‌شود که باید برای این قبیل موارد، تدبیری اتخاذ شود.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، آیت‌الله مکارم شیرازی ضمن اشاره به ضرورت انجام اصلاحات و پالایش‌هایی در حوزه وکلا، گفت: قوه قضائیه می‌تواند در مسائل اقتصادی، عملکرد تاثیرگذارتری داشته باشد. وی همچنین د‌ر این دیدار به بیان نکات و رهنمود‌هایی در رابطه با موضوعات و مشکلات مهریه، ازدواج و مسکن جوانان، حوزه علمیه قم و فرودگاه این شهر پرداخت.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای نیز در جریان این دیدار، با اشاره به وظایف و مسئولیت‌های قوه قضائیه وفق قانون اساسی اظهار داشت: در اصل ۱۵۶ قانون اساسی وظایف و مسئولیت‌های مشخص و خطیری بر عهده قوه قضائیه گذاشته شده است. حُسن اجرای این وظایف و مسئولیت‌های خطیر همکاری و همراهی همه قوا را می‌طلبد. فی‌المثل در امر پیشگیری از وقوع جرم، نظر افکندن به مسائل اقتصادی بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که افزایش مشکلات اقتصادی و معیشتی از زمینه‌های وقوع جرم است؛ این در حالی است که قوه قضائیه مسئولیت مستقیمی در باب ارتقاء وضعیت اقتصادی کشور ندارد؛ اما ما خود را مسئول می‌دانیم و به همین جهت نیز تمامی مساعی خود را معطوف کرده‌ایم که به دولت در امر بهبود وضعیت اقتصادی کمک و مساعدت برسانیم. رئیس قوه قضائیه بیان داشت: ما در قوه قضائیه و به طور کلی در نظام حکمرانی کشور، همواره خود را نیازمند ارشادات و رهنمود‌های مراجع عظام تقلید می‌دانیم و نسبت به رفع دغدغه‌های این اعاظم، حساسیت و پیگیری داریم. مراجع عظام تقلید نیز پیوسته و مکرراً بر رفع مسائل و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم تاکید دارند؛ فلذا ما نیز تجمیع قوا در این حوزه را یک ضرورت می‌دانیم.
رئیس دستگاه قضا گفت: علاوه‌بر ضرورت رفع دغدغه‌های مراجع عظام تقلید ناظر بر رسیدگی به مسائل و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، ما خود را مکلف می‌دانیم که نسبت به دغدغه‌های فرهنگی مراجع عظام تقلید نیز حساسیت داشته باشیم و در جهت کاهش و به حداقل رساندن ناهنجاری‌های اجتماعی در سطح جامعه، گام‌های بلندتری را برداریم.
آیت‌الله جوادی آملی: دستگاه قضائی کشور با مسئولیت خطیر خود در قبال اجرای عدالت باید مسیر درست را برای آیندگان هموار کند
آیت‌الله جوادی آملی نیز در دیدار رئیس قوه قضائیه ضمن قدردانی از گزارش ارائه شده، با بیان اینکه عدالت نه‌تنها در رشد اقتصادی، بلکه در تمامی ابعاد جامعه تأثیرگذار است، تأکید کرد: روایات بسیاری تأکید دارند که اجرای عدالت برکاتی فراتر از چهل شبانه ‌روز باران دارد. شهید بهشتی و دیگر بزرگان نظام قضائی همواره بر لزوم اجرای عدالت برای آبادانی کشور تأکید داشته‌اند. وی بیان داشت: مشکل اساسی جامعه امروز، مسائل اقتصادی است. دو رکن کلیدی اقتصاد که می‌توانند کشور را به سمت پیشرفت سوق دهند، عبارتند از: تولید صحیح و پایدار و کسب و کار سالم و شفاف. اگر جامعه به سمت تولید حرکت کند و از مسیرهای نادرست و غیرشرعی دوری نماید، قطعاً برکات الهی شامل حال آن خواهد شد. دستگاه قضائی در این مسیر وظیفه سنگینی بر دوش دارد و نقش کلیدی در تحقق حکمرانی صحیح و عادلانه ایفا می‌کند. این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: دستگاه قضائی کشور با مسئولیت خطیر خود در قبال اجرای عدالت باید مسیر درست را برای آیندگان هموار کند و از آرمان‌های شهدای گرانقدر حراست نماید.
آیت‌الله سبحانی: اقدامات اخیر قوای سه‌گانه در حمایت از بخش خصوصی 
و برخی واگذاری‌ها که برای اولین بار انجام شده است، در تاریخ ماندگار خواهد بود
همچنین، آیت‌الله سبحانی در این دیدار رهنمود‌هایی را در رابطه با صدور احکام در مراجع قضائی و تغییر در نحوه صدور برخی احکام در پرونده‌های مربوط به مهریه و اختلافات زوجین ارائه داد و خواستار آن شد که این موضوعات در قالب لایحه‌ای مدنظر قرار گیرد تا بتواند منشأ تغییراتی در قانون شود.
این مرجع تقلید بیان داشت: اقدامات اخیر قوای سه‌گانه در حمایت از بخش خصوصی و برخی واگذاری‌ها که برای اولین بار انجام شده است، در تاریخ ماندگار خواهد بود؛ نباید شرایط به نحوی باشد که کار در دست دولت باشد و مردم بیکار بمانند؛ هرگاه کار در دست مردم قرار داشته، خوب جلو رفته است باید کار‌های بسیاری از دستگاه‌ها ‌حتی الامکان به مردم واگذار شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای نیز در جریان این دیدار، با اشاره به مسئولیت‌ها و وظایف خطیر قوه قضائیه اظهار داشت: مسئولیت سنگینی بر دوش قوه قضائیه و ما مسئولان قضائی قرار دارد. ما تمام تلاش خود را معطوف و متمرکز کرده‌ایم که تکریم ارباب رجوع در کلیه مراجع عدلیه مراعات شود و بر حُسن رفتار قضات با مراجعان و طرفین پرونده تاکید داریم.
رئیس قوه قضائیه بیان داشت: ارتقاء سطح دانش و آگاهی قضات و کارکنان قضائی در راستای تسریع و تدقیق در رسیدگی به پرونده‌ها، از دیگر نکات مورد تاکید ما در قوه قضائیه است. در واقع ما تاکید داریم که قضات ما در دو مؤلفه اخلاق و علم، روز به روز ارتقا پیدا کنند.
وی گفت: ما در قوه قضائیه در دوره اخیر بر شناسایی و خشکاندن ریشه‌های فساد و همچنین کمک به دولت در جهت رفع مسائل و مشکلات اقتصادی اهتمام داریم؛ چرا که معتقدیم به هر میزان که مسائل و مشکلات اقتصادی در جامعه افزایش یابد، بر حجم پرونده‌های قضائی نیز افزوده می‌شود. قاضی‌القضات تصریح کرد: در امر اقتصاد باید مردمی‌سازی به طور کامل اتفاق بیفتد؛ باید میدان را برای فعالیت فعالان بخش خصوصی فراخ کرد؛ ضروریست دولت تصدی‌گری خود در امر اقتصاد را کاهش دهد و بر نقش نظارتی و هدایتی خود بیفزاید. برای غلبه بر ناترازی‌ها در حوزه‌های مختلف باید بخش خصوصی را به میدان ‌آوریم. وی خاطرنشان کرد: در مقاطع قبل، برخی بنگاه‌ها به بخش خصوصی واگذار شد، اما پس از مدتی، این واگذاری‌ها برگشت داده شد و همین امر سبب بی‌اعتمادی فعالان بخش خصوصی شد؛ در حال تلاش هستیم که این اعتماد بازگردد. بار‌ها تاکید کرده‌ایم که قرارداد‌هایی که مابین دستگاه‌های حکومتی با سایر بخش‌ها از جمله فعالان بخش خصوصی منعقد می‌شود، باید در زمره متقن‌ترین قرارداد‌ها باشد و این‌گونه نباشد که به راحتی ملغی و بی‌اعتبار گردد.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به توطئه و نیرنگ ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا گفت: ترامپ ابتدا تلاش کرد با فریب و نیرنگ در قبال کشور ما رفتار کند؛ این فریبکاری و دسیسه او نیز عده‌ای را به اشتباه انداخت، اما رهبری معظم انقلاب دست شیطان بزرگ را خواندند و اوامر مشخصی را درخصوص مواجهه با رژیم آمریکا بیان فرمودند؛ ترامپ نیز در ادامه مشت خود را باز کرد و توطئه پنهان خود را آشکار ساخت. او حالا بار دیگر راهبرد فشار مضاعف بر مردم ایران را در پیش گرفته است؛ البته این موضوع جدیدی نیست و ما سابقه مواجهه با رویکرد‌های خصمانه رژیم آمریکا و سردمداران این رژیم را داریم. رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: حضور مردم در اقصی نقاط ایران اسلامی در یوم‌الله ۲۲ بهمن بسیار پرشکوه و دشمن‌شکن بود و پیام این حضور به سردمداران رژیم آمریکا و دشمنان ملت ایران رسید.
آیت‌الله نوری همدانی: از کسانی استفاده کنید که با سعه صدر و حوصله و دقت فراوان بتوانند در کمترین زمان ممکن پرونده‌های قضائی را به سرانجام برسانند
آیت‌الله نوری همدانی نیز در دیدار حجت‌الاسلام و المسلمین اژه‌ای با تقدیر از فعالیت‌های رئیس قوه قضائیه گفت: تحول در دستگاه قضا و ارتباط مستقیم با مردم و مسافرت‌های شما به نقاط مختلف کشور برای رسیدگی به مشکلات مردم، بسیار خوب است و شما توانستید تحولی در قوه قضائیه ایجاد کنید. وی در ادامه با اشاره به بخشی از نامه 53 نهج‌البلاغه در مورد انتخاب قضات، افزود: حضرت امیر مؤمنان هنگام فرستادن مالک اشتر به مصر بیان کرد: برای داوری و قضاوت در ميان مردم، بهترین از افراد را انتخاب کن، کسانی که در تشخیص حق خبره و آگاه باشند ابراز و كار دادرسی و قضاوت بر آنان دشوار نباشد و از عهده كار دادرسی و قضاوت بر آمده و بر اساس عدالت حکم کنند. این مرجع تقلید اظهار داشت: آخرین امید مردم در احقاق حقشان و رفع اختلافات قوه قضائیه است، از این رو از کسانی استفاده کنید که با سعه صدر و حوصله و دقت فراوان بتوانند در کمترین زمان ممکن پرونده‌های قضائی را به سرانجام برسانند و بر اساس حق حکم کنند، قوه قضائیه با نظارت بر مسئولان باید در رفع مشکلات مردم ورود پیدا کند. آیت‌الله نوری همدانی در ادامه امیرمؤمنان(ع) را بهترین اسوه و الگو در عدالت و دادرسی بیان کرد و افزود: باید سخنان آن حضرت نصب العین شما در دادرسی و رفع اختلافات بین مردم باشد. شایان ذکر است، در این دیدار حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه گزارشی از عملکرد دستگاه قضا را بیان کرد. رئیس قوه قضائیه همچنین با حضور در حرم مطهر ضمن زیارت مرقد حضرت فاطمه معصومه(س)، با تعدادی از زوار نیز به گفت‌وگو پرداخت و از نزدیک و بدون واسطه مسائل آنها را استماع کرد.