kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۵۸۴۱
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۹

گزارش «نشنال‌اینترست» از جولان گرگ‌ها در کاخ دمشق با لباس میش!

 
 
سرویس خارجی-
نشریه آمریکایی «نشنال‌اینترست» به بازخوانی سوابق تروریستی گروه «هیئت تحریر‌الشام» پرداخته و نسبت به عواقب مشروعیت‌بخشی جامعه جهانی به حاکمیت آن ابراز نگرانی کرده است. این نشریه آمریکایی همچنین اعتراف کرده است که در زیر ظاهر غرب‌پسند و فریبنده این شورشیان، دنیایی از خشونت، جاه‌طلبی و افراط‌گرایی نهفته است!
بارها در این نشریه نوشته شده و خوانده‌اید که از ابتدای بحران سوریه، آمریکا و متحدان غربی‌اش با حمایت‌های مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی از گروه‌های مسلحِ تروریست، نقشی اساسی در تداوم جنگ و بی‌ثباتی این کشور ایفا کرده‌اند که شواهد قراین آن در موقع خودش ذکر شده است. واشنگتن، تحت پوشش «مبارزه با تروریسم»، گروه‌های تکفیری و تجزیه‌طلب در سوریه را تجهیز و حمایت کرد و حتی با ارسال سلاح و آموزش نظامی، زمینه‌ گسترش فعالیت آن‌ها را فراهم ساخت. اسنادی که طی سال‌های اخیر فاش شده، نشان می‌دهد که سازمان‌های اطلاعاتی و... غربی در تسلیح و تقویت گروه‌هایی مانند هیئت تحریر‌الشام (جبهه النصره سابق) و داعش نقش فعالی داشته‌اند و این گروه‌ها را به ابزاری برای پیشبرد اهداف ژئوپلیتیکی خود در منطقه تبدیل کرده‌اند. در کنار این حمایت‌ها، پایگاه‌های نظامی آمریکا در شرق سوریه به پناهگاهی امن برای عناصر تروریستی تبدیل و مانع از بازپس‌گیری کامل این مناطق توسط دولت سوریه شد. این سیاست‌های دوگانه‌ واشنگتن که از یک ‌سو ادعای مبارزه با تروریسم را مطرح می‌کند و از سوی دیگر به تقویت گروه‌های افراطی می‌پرداخت، نشان‌دهنده‌ استراتژی کلان غرب در بی‌ثبات‌سازی سوریه و سقوط دولت دمشق است.
گزارش خواندنی نشریه آمریکایی
حالا نشریه آمریکایی دیگری به نام «نشنال‌اینترست» کم‌وبیش با ما هم‌نوا شده است. این نشریه با بازخوانی سابقه تروریستی گروه هیئت تحریر‌الشام و ابراز نگرانی از عواقب مشروعیت‌بخشی جامعه جهانی به حاکمیت آن، اعتراف کرد که در زیر ظاهر غرب‌پسند و فریبنده این شورشیان، دنیایی از خشونت، جاه‌طلبی و افراط‌گرایی نهفته است. به‌رغم این که شورشیان «هیئت تحریر‌الشام»، تلاش کرده‌اند تا خود را به عنوان یک گروه میانه‌رو، به دور از سبقه افراط‌گرایی و تروریستی سابق و کنشگری قابل اعتماد در تعاملات جهانی نشان دهند، ذات تروریستی آن‌ها تغییری نکرده و حکمرانی این گروه تهدیدی جدی برای امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد بود.
نکته قابل توجه این که این دگرگونی یک معضل حیاتی برای جامعه بین‌الملل ایجاد می‌کند و آن این که چگونه می‌توان از مردم سوریه حمایت کرد و در عین حال به گروهی که سازمان ملل تا جولای ۲۰۲۴ آن را به عنوان گروه تروریستی در شمال‌غرب سوریه قلمداد می‌کرد، مشروعیتی قائل نشد؟ آن‌طور که «فارس» به نقل از این نشریه نوشته است، ورق‌زدن آلبوم تاریخ حکومت این گروه در ادلب نشان می‌دهد آن چهره منعطفی که این شورشیان تلاش دارند تا خود را توصیف کنند با سیاست‌های سرکوبگرانه سابق آن‌ها در تضادی قابل توجه است. گزارشی از کمیسیون تحقیق سازمان ملل متحد در مورد سوریه، نقض نظام‌مند آزادی‌های مدنی توسط تحریرالشام از جمله دستگیری‌های خودسرانه، شکنجه فعالان، روزنامه‌نگاران و غیرنظامیان، از جمله زنان و کودکانی که با شیوه حکومتی آن‌ها در ادلب ابراز مخالفت می‌کنند، مستند شده است.
چندی پیش، ادلب شاهد اعتراضات گسترده مردم سوریه علیه سیاست‌ها و رهبری تحریرالشام بود. معترضان خشم خود را از بازداشت‌های خودسرانه، اعمال محدودیت‌ها، سلب آزادی‌ها و انحصار تصمیم‌گیری تحت حکومت استبدادی این گروه در این منطقه ابراز کرده و خواستار برکناری «محمد الشرع» (الجولانی) رهبر این گروه شدند. اما نکته جالب آن‌که تحریرالشام در پاسخ به این اعتراضات، به سرکوب‌های بیشتر خشونت‌آمیز متوسل شد که این موضوع انتقادهای بین‌المللی را در پی داشت. در آن زمان سفارت ایالات متحده در دمشق با صدور بیانیه‌ای «ارعاب و وحشی‌گری هیئت تحریرالشام علیه معترضان مسالمت‌آمیز» را محکوم کرده بود.
در واقع می‌توان گفت که آن‌چه می‌باید یک دولت انتقالی در سوریه باشد، یک رژیم تحت سلطه هیئت تحریر‌الشام است که توسط شخصیت‌های وفادار به الشرع کنترل می‌شود. هرچند الشرع برنامه‌های خود را برای برگزاری انتخابات طی چهار سال اعلام کرده، اما به تعویق افتادن نامحدود کنفرانس گفت‌وگوی ملی -که در ابتدا برای ۴ تا ۵ ژانویه ۲۰۲۵ (15 تا 16 دی) برنامه‌ریزی شده بود- گمانه‌زنی‌ها در مورد اهداف واقعی هیئت تحریرالشام را افزایش داده است. اکنون نگرانی‌ها در مورد قصد واقعی این گروه برای تحکیم قدرت خود و به تعویق انداختن هر گونه روند دموکراتیک و ایجاد یک استراتژی گسترده‌تر برای تبدیل سوریه به یک امارت اسلامی تحت حکومت تحریر‌الشام برجسته‌تر شده است.گفتنی است، نشنال‌اینترست (The National Interest) نشریه و تارنمای تحلیلی آمریکایی است که بر سیاست خارجی، امنیت ملی و روابط بین‌الملل تمرکز دارد. این نشریه در سال ۱۹۸۵ توسط «ایروینگ کریستول»، از نظریه‌پردازان نو محافظه‌کار، بنیان‌گذاری شد. نشنال‌اینترست به دلیل انتشار مقالاتی که اغلب دیدگاه‌های واقع‌گرایانه (Realist) در سیاست خارجی را منعکس می‌کنند، شناخته می‌شود. با وجود اینکه نشنال‌اینترست گاهی مواضعی همسو با جریان‌های محافظه‌کار دارد، اما در سال‌های اخیر طیف گسترده‌ای از دیدگاه‌ها، از جمله انتقاد از مداخلات نظامی آمریکا و حمایت از سیاست خارجی محتاطانه‌تر، در آن دیده شده است.
مصادره ۲۰۰۰ خانه!
این تروریست‌های درخشان‌سابقه همچنان مشغول در شیشه‌کردن خون مردم سوریه هستند تا مهر تأیید دیگری بر گزارش‌های پیشین باشد! به گزارش خبرگزاری «مهر» به نقل از «المعلومه»، منابع آگاه اعلام کردند که عناصر خارجی وابسته به رژیم تروریستی ابومحمد الجولانی حاکم بر سوریه تاکنون بیش از ۲ هزار خانه متعلق به شهروندان سوری را در دمشق و حلب مصادره کرده‌اند. آن‌ها اضافه کردند که تروریست‌های تحت امر الجولانی تابعیت ۱۷ کشور را دارند و طی هفته‌های گذشته ۲ هزار خانه را مصادره کرده و ساکنان آن‌ها را به ادلب و دیگر مناطق در پایتخت سوریه منتقل کرده‌اند. این منابع تأکید کردند که عملیات مذکور در راستای تغییر ساختار جمعیتی سوریه صورت می‌گیرد. همچنین تعداد عملیات‌های ترور در سوریه طی هفته‌های گذشته افزایش یافته است. لازم به ذکر است که از زمان سقوط دمشق تاکنون مناطق مختلف سوریه شاهد افزایش جنایات مختلف از جمله ربایش شهروندان و ترور آن‌ها بوده است.
۳ انفجار در فرودگاه نظامی
هرج‌ومرج در سایه حکومت تروریست‌ها در سوریه فراگیر است. خبر دیگر نیز آنکه «المیادین» نوشته است، وقوع سه انفجار در یک فرودگاه نظامی در جنوب سوریه این منطقه را به لرزه درآورد. خبرنگار المیادین گزارش داد که انفجارهای مذکور در فرودگاه نظامی خلخله واقع در شمال السویداء در جنوب سوریه رخ داده است. هنوز (تا زمان تنظیم این گزارش) جزئیات بیشتری از ماهیت این انفجارها منتشر نشده است.