نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
«جریان غربگرا» مأمور چهرهپردازی ترامپ
سرویس سیاسی-
پس از انتشار یادداشت ترامپ با عنوان «یادداشت امنیت ملی ریاست جمهوری» که آشکارا به «فشار حداکثری» اشاره و تاکید داشت؛ طیف غربگرا بیتوجه به ضدیت ترامپ با ایران- ضمن اصرار بر مذاکره- مامور چهرهپردازی ترامپ شدند.
یک روز پس از انتشار یادداشت ضدایرانی ترامپ با عنوان «یادداشت امنیت ملی ریاست جمهوری»، مدعیان اصلاحات ضمن اصرار بر مذاکرات درصدد چهرهپردازی ترامپ برآمدند؛ این درحالی است که برخلاف اظهارات و شانتاژ خبری این طیف، سیاست ترامپ بر همان اصول پیشین استوار بوده و شخصیت وی هنوز قلدرمآب، بدعهد و غیرقابل اعتماد است.
روزنامه زنجیرهای «آرمان ملی» بدون در نظر گرفتن یادداشت ترامپ، مامور به بزک کردن چهره رئیسجمهور آمریکا شد.
در همین راستا، روزنامه زنجیرهای آرمان ملی با تاکید بر اینکه ادبیات ترامپ در نشست خبری مشترک با نخستوزیر رژیم غاصب صهیونیستی نسبت به ایران «نرمتر» از گذشته بوده است ذیل تیتر «پاستور و کاخ سفید در آستانه مذاکره؟» از قول ترامپ نوشت: «در دولت اولم، در همکاری با اسرائیل، خاورمیانهای صلحآمیز داشتیم، داعش را شکست دادیم، از توافق هستهای ایران، یکی از بدترین توافقات تاریخ، خارج شدیم. قویترین تحریمها را علیه ایران اعمال کردیم. ایران منابعی برای تأمین نیروهای نیابتی خود نداشت. حمایت ایران از نیروهای نیابتی خود قطع شده بود. سفارت آمریکا را به بیتالمقدس منتقل کردیم و به پیمان ابراهیم رسیدیم. سیاست فشار حداکثری علیه ایران را نیز بازگرداندهام».
این روزنامه پیش از این نیز با دادن «آدرس غلط» و ارائه تحلیل اشتباه ذیل تیتر «تروئیکای اروپا در نقش میانجی» نوشت: «به نظر میرسد ترامپ با اضافه نکردن تحریم جدید در ابتدای کار، دنبال آن است که از سیاست فشار حداکثری فاصله بگیرد».
این کج فهمی علاوهبر گزارشها در یادداشت و تحلیلها نیز قابل مشاهده بود. به عنوان نمونه، عبدالرضا فرجیراد با هدف نیل به مذاکرات درصدد بزک کردن و چهرهپردازی ترامپ برآمد و در روزنامه آرمان ملی ذیل تیتر «پالس مثبت مذاکرات ایران و غرب» نوشت: «از طرف دیگر ترامپ تازه دو هفته است در کاخ سفید مستقر شده میخواهد یک جمعبندی نهائی داشته باشد. سهشنبه نیز نتانیاهو به آمریکا خواهد رفت و احتمالاً در این سفر یک نشستی با ترامپ و بعضی مقامات دیگر مثل وزیر خارجه، مشاور امنیت ملی، نماینده آمریکا در خاورمیانه خواهند داشت و نظرات خود را میگویند و نظرات نتانیاهو را میشنوند. احتمالا آخر هفته یا هفته آینده آمریکاییها در رابطه با ایران روشنتر صحبت خواهند کرد. مجموع اینها نشان میدهد که نمیخواهند تندروی کنند».
برخلاف آرمان ملی، روزنامه اعتماد در شماره 5963- اول بهمنماه- ذیل تیتر «چهره دوم ترامپ» در تحلیل شخصیت ترامپ نگاهی واقعگرایانه و متکی بر تجربه ارائه داد و نوشت: «با توجه به سنت قوي مداخلهگرايان در كنگره، كاخ سفيد و لابيهاي واشنگتن، احتمال ريلگذاري سياسي جديد ضعيف به نظر ميرسد. احتمالا دولت جديد ترامپ هم مداخلات غيرنظامي بيشتر را از طريق اعمال تحريمها و سياست فشار حداكثري پيش خواهد گرفت، بهويژه كه «بندهاي غروب» برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) نيز نزديك و بعيد است كه دولت جديد آمریکا به راحتي چنين امتيازي را دو دستي تقديم ايران كند، بهويژه كه يكي از دلايل خروج ترامپ از برجام در ۲۰۱۸ همين بندها بود كه آن را امتيازي بيش از اندازه به ايران ميدانست».
به نظر میرسد، ترامپ مجدداً با تکیه بر تکنیک «تهدید و اجبار»؛ سیاست مهار، تضعیف، سرنگونی حکومت و درنهایت تجزیه ایران را دنبال میکند؛ این سیاست ضدایرانی در حالی اجرا میشود که طیف غربگرا آگاهانه یا بدون آگاهی اصرار بر مودت و دوستی با آمریکا بالاخص ترامپ را پیشنهاد میکنند.
علیایحال تطهیر، سپیدشویی، چهرهپردازی و بزک افراد و جریانهای معاند یکی از کارویژههای اصحاب غرب در ایران به حساب میآید که مدتی است شامل حال ترامپ نیز شده است.