گامی برای تأمین مالی غیرتورمی مردم و بنگاهها
رونمایی از کارت رفاهی متصل به اوراق «گام» برای خانوارها
بانک مرکزی از کارت رفاهی متصل به اوراق گواهی اعتبار مولد رونمایی کرد.
«محمدرضا فرزین» در مراسم رونمایی از کارت رفاهی متصل به اوراق گام اظهار داشت: تامین مالی موضوع بسیار وسیعی است که بخش عمدهای از آن به نظام بانکی محول شده است؛ سهم تامین مالی برای رشد و برای خانوار به نظام بانکی محول شده است.
وی ضمن اشاره به اینکه باید درباره تامین مالی بلندمدت و توسعهای برنامه داشته باشیم، گفت: درخصوص تامین مالی خرد و خانوارها نیز پیشرفت خوبی داشتیم به طوری که سهم تامین مالی خرد از 12-13 درصد به بالای 22-23 درصد رسیده است.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تامین مالی خانوار از طریق وام فرزند و ازدواج گفت: اوراق گواهی سپرده خاص را امسال با 250 همت آغاز کردهایم. از این میزان برنامه داریم 200 همت برای صنعت و 50 همت برای کشاورزی محقق شود تا فعالیتهای تولیدی کشور دچار انسداد مالی نشود. 1150 همت نیز برای تامین مالی امسال اختصاص دادیم و بخشی را برعهده اوراق گام گذاشتیم.
فرزین ادامه داد: در دو سه ماه اخیر پیشرفت خوبی در اوراق گام داشتیم و تا 100 همت را برای این موضوع برنامهریزی کردیم. این ابزاری زنجیرهای است که آثار منفی کمتری در تامین مالی دارد.
وی تأکید کرد: کارت رفاهی متصل به اوراق گام که در گام نخست با عاملیت بانک رفاه کارگران اجرائی میشود. این کارتها سقف اعتبار 300 میلیون تومان با بازپرداخت 24 ماهه و کارمزد شش و دو دهم درصد است که اگر بشود کمتر کنیم و به چهار درصد برسانیم برای مردم ارزانتر تمام میشود. انشالله بتوانیم در شب عید شرایط بهتری برای مردم فراهمکنیم.
محمد شیریجیان؛ معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی هم در رابطه با کارت رفاهی متصل به اوراق گام، اظهار کرد: همیشه این سؤال مطرح بوده است که با توجه به منابع محدود، نظام تامین مالی باید تمرکز خود را به کدام یک از ارکان تامین مالی اختصاص دهد؟ سهم مصرفکننده نهائی و خانوار در طی سالهای گذشته افزایش یافته به طوری که در سه سال اخیر سهم خانوار بیش از ۱۱ درصد رشد کرده است. این موضوع بهرهمندی بنگاههای اقتصادی از منابع مالی کشور را محدودتر کرده و آنها را با تنگناهای مالی مواجه کرده است. از طرف دیگر تامین مالی دولت بر شدت این موضوع اضافه کرده است. در این باید نگاه به تامین مالی را تغییر دهیم تا همزمان بتوانیم هم تامین مالی خانوار را سرعت دهیم و هم اینکه این تامین مالی به بنگاههای اقتصادی کمک کند تا به صورت حداکثری منابع اعتباری کشور در زنجیرههای ارزش به چرخش در بیاید و هم اینکه تامین مالی منجر به افزایش نقدینگی خواهی که در سالهای اخیر منجر به تشدید ناترازی بانکها شده بود، نشود.
وی افزود: این ابزار جدید همه اهداف و برنامههایی که مد نظر ما است را محقق میکند. یعنی از یک طرف به تامین مالی خانوار و مصرفکننده نهائی کمک میکند و هم این که به تامین مالی بنگاهها یاری میرساند.
معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی عنوان کرد: این ابزار منابع اعتباری کشور را به صورت حداکثری در زنجیرههای ارزش به چرخش در میآورد و هم اینکه این تامین مالی که از طرف نظام بانکی کشور انجام میشود، منجر به تشدید ناترازی بانکها نمیشود و بانکها به فعالیتهای سالم خود متمرکز خواهند شد. وی خاطر نشان کرد: این نوع تامین مالی منجر به افزایش حجم نقدینگی خواهی بنگاهها و بانکها نخواهد شد. این موضوع به طور کلی تمرکز سیاستگذار پولی بر توسعه این ابزارها را افزایش خواهد داد.
سامانه خودنویس
به بانک مرکزی دسترسی نمیدهد
به گزارش ایسنا، «محمد شیریجیان» معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی در حاشیه مراسم دیروز، در رابطه با علت عدم انتشار آمارهای مسکن از سوی بانک مرکزی گفت: مشکل اصلی مربوط به سامانه املاک است که در حال حاضر به سامانه خودنویس منتقل شده و سامانه خودنویس تا امروز به بانک مرکزی دسترسی نداده است.
شیریجیان ادامه داد: این موضوع به کارگروه تعاملپذیری دولت رفته و منتظر مصوبه این کارگروه هستیم و به محض اینکه این دسترسی به بانک مرکزی داده شود، گزارشهای مربوط به آمار حوزه مسکن بهروزرسانی میشود. با این حال هنوز به بانک مرکزی در سامانه خودنویس دسترسی داده نشده است.