انتقاد نمایندگان از وزارت اقتصاد و بانک مرکزی درباره کمتوجهی به تسهیلات ساخت مسکن
نمایندگان مجلس از بیتوجهی بانک مرکزی و وزارت اقتصادی نسبت به تسهیلات ساخت مسکن و کاهش رقم مصوب شورای عالی مسکن آن از 800 به 650 میلیون تومان انتقاد کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس، «مجتبی یوسفی» از دیگر اعضای کمیسیون عمران با انتقاد از بدعهدی بانکها، تصریح کرد: از تسهیلاتی که بانکها دادهاند فقط حدود ۱۸ درصد آن به دست مردم عادی رسیده و مابقی آن در اختیار شرکتها و مجموعهها و افرادی قرار گرفته که مستقیم یا غیرمستقیم با خود بانکها در ارتباط هستند و عمدتا هم ارزشافزودهای برای اقتصاد ندارد و بهجای حوزه تولید در مسیرهای دیگری سرمایهگذاری میشود.
وی افزود: تخلفات بانکها باعث شده حدود ۱۴۵ حرفه که مستقیم و غیرمستقیم با مسکن در ارتباط است؛ دچار اختلال شود. از ابتدای ابلاغ قانون تا به الان بانکها باید بیش از دو هزار هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت میکردند که فقط ۲۱۰ هزار میلیارد تومان
پرداخت شده که ۸۰ هزار میلیارد تومان از منابع سپردههای مردم است.
خلافگویی بانکها
«فرامرز شاهسواری» از اعضای کمیسیون عمران مجلس درباره کاهش وام ساخت مسکن گفت: متاسفانه بانکها و اخیراً بانک مرکزی نسبت به تسهیلات ساخت مسکن کممهری دارند. واقعیت این است که بر اساس مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن، اضافه بار مالی برای بانکها ایجاد نشده و اگر چنین ادعایی وجود دارد کذب است.
حبیب قاسمی؛ نماینده مجلس تصریح کرد: هفته گذشته میزبان وزیر اقتصاد و مدیرعامل بانک رفاه که کوتاهی در زمینه پرداخت تسهیلات ساخت مسکن داشته است بودیم. بنده از وزیر اقتصاد سؤال کردم که آیا اگر امروز مشکلات حل شود و لیست افراد واجد شرایط برای دریافت تسهیلات ساخت مسکن معرفی شود، ۲۰ درصد از تسهیلات بانکها به بخش مسکن اختصاص خواهد یافت و ایشان در جواب گفتند خیر.
او افزود: خطاب به آقای وزیر عنوان کردیم که مگر این موضوع قانون نیست که بانکها ۲۰ درصد از تسهیلات سالانه خود را به بخش مسکن اختصاص دهند و ایشان با بیاعتنایی در جواب گفتند: «خیلی چیزها قانون است که اجرائی نمیشود.»
نماینده مجلس تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد که اساساً بانکها و مسئولان اقتصادی کشور باور به پرداخت تسهیلات ساخت مسکن ندارند و نمیخواهند این کار انجام شود.
درخواستهای مردم از نمایندگان مجلس
همچنین به گزارش خبرگزاری تسنیم، «مصطفی پوردهقان»؛ نماینده مجلس درخصوص تصمیم اخیر شورای عالی مسکن مبنی بر کاهش تسهیلات ساخت مسکن از 800 به 650 میلیون تومان تصریح کرد: توجیه مسئولان اقتصادی کشور در ارتباط با این تصمیم این است که در شرایط تورم در تلاش هستند از افزایش تورم و نقدینگی در کشور جلوگیری کنند.
او افزود: اگر اعتقاد داریم که در شرایط تورمی فعلی که زمین، مصالح ساختمانی و دیگر هزینهها بالاست باید به حمایت از متقاضیان برای ساخت خانه بپردازیم، باید افزایش تسهیلات ساخت مسکن متناسب با تورم مدنظر باشد.
نماینده مجلس تصریح کرد: افرادی که حقوقبگیر هستند روی مصوبات حساب باز میکنند. از آنجاییکه مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن به 800 میلیون تومان حدود شش ماه پیش رسانهای شد مردم بر این اساس برنامهریزی کردند. عقبگرد از مصوبه مورد بحث قطعاً تبعات خوبی به لحاظ اجتماعی
نخواهد داشت.
پوردهقان گفت: مردم در این ارتباط با مشکلات جدی مواجه هستند و درخواستهایشان را به نمایندگانشان در مجلس انتقال میدهند. نامه نمایندگان مجلس به شخص رئیسجمهور برای اجرای مصوبه 800 میلیون تومانی ساخت مسکن نیز در همین راستاست و مجلس با کاهش تسهیلات ساخت مسکن به 650 میلیون تومان به طور کامل مخالف است.