یک مسئول در وزارت اقتصاد:
برخی مدیران نمیخواهند امضای طلایی خود را از دست بدهند
رئیس مرکز ملی مطالعات محیط کسب و کار وزارت اقتصاد گفت: برخی دستگاهها به سامانه صدور مجوز کسب و کار وصل نشدهاند زیرا نمیخواهند امضای طلایی خود را از دست بدهند.
به گزارش ایسنا، علیرضا نظری در یک برنامه تلویزیونی در پاسخ به این سؤال که چه تعداد کسب و کار وجود دارد و چه تعداد به سامانه صدور مجوزها وصل شدهاند؟ گفت: تعداد مجوزهای مصوب و فعال روی درگاه ۴۷۲۱ عنوان و تعداد کسب وکارهای فعال ۴۱۵۴ عنوان است و شاید یک کسب و کار بیش از یک مجوز نیاز داشته باشد.
او تصریح کرد: برخی از دستگاهها، اساساً هنوز وصل نشدهاند زیرا نمیخواهند آن رانت و امضای طلایی که قبل از مجوز دارند و در شفافسازی آن را از دست خواهند داد از دست بدهند.
رئیس مرکز ملی مطالعات محیط کسب و کار وزارت اقتصاد افزود: تاکنون ۶۶ پرونده به مراجع قضائی ارائه شده است. ۵۷ پرونده به قوه قضائیه و ۹ پرونده نیز به شورای رقابت ارجاع شده است. ۲۸ پرونده به نتیجه رسیده و ۳۸ پرونده نیز در دست بررسی است و برای افراد خاطی حکم صادر شده.
نظری ادامه داد: برخی دستگاهها پس از دوسال و ۱۰ ماه هنوز وصل نشدند یا صوری وصل شدند یا اصلاً برخی از مجوزها را اعلام نکردند. عناوین هم شامل معاونت علمی و فناوری، سازمان امور استخدامی، سازمان برنامه و بودجه، سازمان نظام مهندسی ساختمان، سازمان نظام مهندسی معدن، قوه قضائیه در چهار حوزه؛ کانون وکلای دادگستری، شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری، وزارت کشور؛ در سه حوزه دهیاریهای کشور، سازمان شهرداریها و سازمان امور اجتماعی و وزارت صمت؛ معاونت معدن است که یا اساساً اعلام نکردند یا صوری وصل شدند یا اینکه این مجوز را همکاران ما کشف کردند و آنها که چیزی به ما اعلام نکردند.
او افزود: مجازاتهایی که در نظر گرفته شده، بازدارنده نیست. همچنین رسیدگی به این پروندهها آنقدر طولانی است که شاید بازدارندگی از جنبه اینکه در اذهان باقی بماند، نداشته باشد. ولی در دور جدید شورای رقابت، قوه قضائیه، نمایندگان آنها در کمیته حمایت کسب و کار و شورای گفتوگو شرکت میکنند. رئیس هیئت مقررات زدایی، در جلسه اخیر تکلیف کردند که این موارد با شدت زیادی پیگیری شود تا به نتیجه برسد.