kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۴۴۳۷
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۸

تعرض به شیعیان در حمص سوریه با تحقیر، بازداشت و ضرب و شتم مردم

 


سرویس خارجی-
منابع محلی سوریه گزارش دادند عناصر رژیم «جولانی» پس از ورود ناگهانی به برخی مناطق که عمدتاً اقلیت‌های مذهبی به ویژه شیعیان در آنجا سکونت داشته‌اند، شیعیان این مناطق را مورد 
ضرب و جرح قرار داده‌اند و ده‌ها نفر دیگر را نیز بازداشت کرده‌اند.
«اخوانی‌های» تندروی سوری و غیرسوری که در حال حاضر ملغمه‌ای از گرایشات وهابی، اموی و... هستند، از بد حادثه حاکمانِ امروز سوریه‌اند. اگر فرض بگیریم که منطق حاکم بر رهبران آنان منطق قدرت است، نه ایدئولوژی، و اگر فرض بگیریم که بنا بر منطق قدرت از شعارهای تکفیریِ پیشینِ خود به سمت دیگری چرخش پیدا کرده‌اند، نمی‌توانیم این واقعیت مهم را در نظر نگیریم که لزوماً رهبرانِ این سنخ گروه‌ها کنترل تام‌و‌تمام بر اعضای گروه خود ندارند. بسیاری از پیاده‌نظامِ این رهبرانِ داعشی، القاعده‌ای، باورمند به اموی‌گری، شیعه‌ستیزی و... هستند و دل به شعارهای جدید و دموکراتیک رهبران خود نمی‌دهند. 
منابع محلی سوریه، پنجشنبه شب خبر دادند اقدامات عناصر «الجولانیِ» حاکمِ بر سوریه در مناطق‌ شیعه‌نشین استان حمص (مرکز سوریه) تشدید شده و اوضاع امنیتی و بحران حقوق ‌بشری در این مناطق رو به وخامت نهاده است. تروریست‌های حاکم بر سوریه در استان حمص با کشتار، سرکوب و رفتار خشونت‌آمیز علیه مردم محلی باعث ایجاد هرج و مرج در این استان شده‌اند. منابع محلی سوریه می‌گویند اقدامات تروریست‌ها عمدتاً در مناطقی صورت گرفته که اقلیت‌های مذهبی به‌ویژه علوی‌ها، شیعیان و مسیحیان در آنجا سکونت داشته‌اند. روستای «تسنین» در استان حمص که عمدتاً ساکنان آن را علویان تشکیل می‌دهند، از جمله مناطقی بوده که بسیاری از سکنه آن در روزهای اخیر دستگیر شده‌اند. منابع محلی سوریه همچنین خبر دادند شورشیان پس از ورود به مناطق یادشده از شیوه‌های خشونت‌باری مانند 
ضرب و شتم فیزیکی و اهانت‌های لفظی استفاده کرده‌اند و باعث وحشت در میان مردم بخصوص زنان و کودکان شده‌اند. 
بر اساس گزارش دیده‌بان حقوق بشر سوریه، «شورشیان در روستای الکنیسه 5 نفر را دستگیر کرده‌اند و برخی از غیرنظامیان را مورد ضرب و جرح قرار داده‌اند. روستای تارین نیز از جمله مناطقی بوده که 3 نفر از سکنه آن بازداشت شده‌اند و 3 تن دیگر نیز در پی تیراندازی کور شورشیان مجروح شده‌اند.» آن‌طور که فارس نوشته است، دیده‌بان در عین حال خبر داد در روستای «کفر نان» 27 نفر بازداشت شده‌اند و برخی نیز مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند و عده‌ای نیز به دنبال تیراندازی در این منطقه مجروح شده‌اند. روستاهای «الغزیله» و «الحمام» نیز از جمله مناطقی بوده‌اند که روزهای اخیر شاهد تنش بوده‌اند، به‌نحوی که 4 نفر از اهالی این روستا کشته، 10 مجروح و 5 تن دیگر بازداشت شده‌اند. بر اساس این گزارش، در برخی موارد نیز شورشیانِ اشغالگر سوریه با ضرب و شتم غیرنظامیان آن‌ها را وادار کرده‌اند صدای حیوانات را تقلید کنند و سنگ قبرها را از بین ببرند. 
در واکنش به همین جنایات است که مردم حمص و ادلب و ... علیه رژیم الجولانی به خیابان ها می‌ریزند و تظاهرات برپا می‌دارند. خبر می‌رسد که معترضین در حمص  تظاهراتی برگذار کرده اند و خواستار توقف این جنایات شده اند.
نگران بازگشت داعش هستیم!
در این اوضاع سوریه عجیب نیست که کشورهای همسایه (البته آن‌هایی که خود در این بلوا عاملیت نداشته‌اند!) نگران وضع خود باشند. وزیر خارجه عراق نسبت به بازگشت داعش بعد از سیطره بر سلاح‌های ارتش سوریه ابراز نگرانی کرد. «فواد حسین»، وزیر خارجه عراق، در مصاحبه با بلومبرگ در همایش جهانی اقتصاد در داووس گفت: «داعش بزرگ‌تر شده است و در دوره اخیر نیروهای بیشتری را جذب کرده و به دلیل فروپاشی ارتش سوریه به سلاح‌های بیشتری دست یافته است.» وی هشدار داد: «باندهای داعش همچنان در عراق هستند و به طور کامل از بین نرفته‌اند.»
انتصاب‌های خانوادگی الجولانی!
از سوریه خبرهای جالب توجه کم نیست! پس از تحولات عمده در سوریه و به ویژه در مناطق تحت کنترل گروه‌های تحت امر ابومحمد الجولانی یکی از مباحث مورد توجه در سیاست داخلی و خارجی این کشور، موضوع ساختار رهبری و نحوه‌ چیدمان مقام‌های عالی‌رتبه حکومت خودخوانده جدید سوریه بوده است. در این میان، انتصاب‌های خانوادگی در رهبری این گروه و نقشی که این انتصابات در تحولات سیاسی سوریه ایفا می‌کنند، توجه ویژه‌ای را به خود جلب کرده است. حالا توجه داشته باشید که یکی از مهم‌ترین نقدها به حکومت «بشار اسد» تمرکز قدرت در دست یک خاندان بود! آن‌طور که تسنیم نوشته است، افراد نزدیک به ابومحمد الجولانی، سرکرده‌ هیئت تحریر الشام، از جمله برادران، دامادها و پسرخاله‌ها، مسئولیت‌های کلیدی در این گروه را بر عهده‌ دارند. این نوع انتصاب‌ها، شباهت زیادی به الگوی حکومتی اسد دارد و نقدهای مشابهی نیز از سوی ناظران سیاسی و افکار عمومی مطرح شده است. واکنش‌های عمومی، به‌ویژه در داخل مناطق تحت کنترل هیئت تحریر الشام، به شکل اعتراضات و نارضایتی‌های عمومی بروز پیدا کرده است. این اعتراضات معمولاً در قالب نارضایتی از فساد در درون گروه، تبعیض در توزیع منابع و موقعیت‌ها، و ناتوانی در ارائه خدمات به مردم ظاهر می‌شود. بسیاری از تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که در آینده، این نارضایتی‌ها به یک جنبش اعتراضی وسیع‌تر تبدیل شود که ممکن است ساختار رهبری هیئت تحریر الشام را به چالش بکشد.
خبرهای دیگر
* سرکرده تحریر الشام گفت که دولت او در حال حاضر قصد جنگ با اسرائیل را ندارند، اما پیشروی ارتش اسرائیل به داخل خاک سوریه را نمی‌پذیرد.
* خبرگزاری تاس روسیه از عدم تعیین تکلیف پایگاه‌های نظامی روسیه در سوریه خبر داد.
* اولین پرواز مستقیم از ترکیه به سوریه بعد از توقف ۱۳ ساله از سرگرفته شد.
* «فیصل بن فرحان»، وزیر خارجه عربستان، دیروز وارد دمشق شد و با احمد الشرع (جولانی) دیدار کرد.