kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۴۴۳۶
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۸

آتش‌سوزی‌های لس‌آنجلس برگشت ده‌ها کیلومتر به سرعت دود شد

 

سرویس خارجی-
آتش‌سوزی‌های لس‌آنجلس در میانه اقدامات ترامپ برای اخراج مهاجران و کارمندان و مقامات دولت قبلی و خط‌ونشان کشیدن برای دوست و دشمن، دوباره شعله‌ور شده و طبق گزارش‌ها آتش هر ۲ تا ۳ ثانیه مساحتی به اندازه یک زمین فوتبال را در لس‌آنجلس می‌سوزاند. 
آتش‌سوزی‌های مهیب لس‌آنجلس در ایالت کالیفرنیای آمریکا که از دو هفته پیش آغاز شده بود، نه تنها مهار نشده، بلکه موج جدید آن آغاز شده است. در موج اول دست کم 28 نفر کشته و ده‌ها هزار تن نیز آواره شدند. بر اساس گزارش نهادهای اقتصادی دور اول این آتش‌سوزی‌ها دست کم 275میلیارد دلار خسارت وارد کرد. 15 هزار شغل از بین رفت و ۲۰۰۰ شرکت 
بر اثر آتش‌سوزی‌ها خسارات گسترده‌ای متحمل شدند و ده‌ها هزار سازه نیز از بین رفت. 
دور جدید آتش‌سوزی‌ها که از چهارشنبه و از شمال لس‌آنجلس آغاز شد، به سرعت بر اثر بادهای قوی و خشکی به 38 کیلومتر مربع گسترش یافت. این شرایط دستور تخلیه بیش از 31 هزار نفر را در پی داشته است. این آتش‌سوزی با نام «هیوز» در حدود 80 کلیومتری شمال لس‌آنجلس در عرض چند ساعت به دو سوم اندازه یکی از دو آتش جهنمی که منطقه لس‌آنجلس را ویران کرد، رسیده است. به گزارش ایرنا، شبکه‌های تلویزیونی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کردند: هزاران نفر از ساکنان کالیفرنیای جنوبی تحت دستور تخلیه قرار گرفتند، زیرا گروه‌های آتش‌نشانی با آتش‌سوزی غیرقابل کنترل مبارزه می‌کنند. مقام‌های آمریکایی به مردم در منطقه دریاچه کاستئیک شهرستان لس‌آنجلس هشدار دادند که با تهدید فوری جانی رو‌به‌رو هستند؛ در همین حال، بسیاری از مناطق جنوب کالیفرنیا تحت هشدار پرچم قرمز به‌خاطر خطر بالای آتش‌سوزی به دلیل بادهای قوی و خشک قرار دارند. در پی موج جدید آتش‌سوزی‌ها، آسمان برخی نواحی نزدیک به شهر لس‌آنجلس در ایالت کالیفرنیا در آمریکا به رنگ «نارنجی» درآمد. بر اساس گزارش‌ها برخی مناطق شهر به‌طور کامل تبدیل به خاکستر شده‌اند. به گفته اداره آتش‌نشانی لس‌آنجلس، آتش در دو ساعت به بیش از پنج هزار هکتار گسترش یافت و ساکنان نزدیک دریاچه کاستئیک تحت تخلیه اجباری هستند. طبق گفته خدمات ملی آب و هوای آمریکا با این سرعت، آتش هر ۲ تا ۳ ثانیه مساحتی به اندازه یک زمین فوتبال را می‌سوزاند. 
دستگیری و اخراج مهاجران به کمک ارتش!
اما این روزها خبرهای آتش‌سوزی لس‌آنجلس در حاشیه اقدامات ترامپ در روزهای اول ریاست جمهوری دور دوم وی قرار دارد. گزارش‌ها حاکی است که اخراج گسترده مهاجران غیرقانونی در آمریکا به کمک ارتش آغاز شده است. ترامپ که پیش از رسیدن به ریاست جمهوری گفته بود که «دیکتاتور نخواهد بود» اما در اولین روز حضور در کاخ سفید اخراج دسته‌جمعی مهاجران را در اولویت نخست خود قرار داده است. انتصاب «تام هومان» ملقب به «تزار مرزی» به عنوان رئیس اداره مهاجرت نیز در راستای عزم ترامپ برای اعمال سیاست‌های سختگیرانه‌تر است.
 «کارولین لویت» سخنگوی کاخ سفید درباره این اخراج گسترده اعلام کرد که صدها مهاجر غیرقانونی در آمریکا بازداشت و صدها تن دیگر نیز اخراج شدند. «لویت» جمعه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: دولت ترامپ ۵۳۸ مهاجر غیرقانونی تبهکار از جمله یک مظنون تروریستی، چهار عضو گروه تبهکار «ترن دآراگوا»
 و چند مهاجر غیرقانونی متهم به جرم جنسی علیه کودکان را بازداشت کرد. وی افزود: «دولت ترامپ همچنین صدها مهاجر غیرقانونی تبهکار را با استفاده از هواپیمای نظامی اخراج کرد. گسترده‌ترین عملیات اخراج دسته‌جمعی در تاریخ در جریان است. وعده داده شده و به وعده‌ها عمل شد.» وزارت امور خارجه آمریکا هم در پی فرمان ترامپ مبنی بر اعلام وضعیت اضطراری در مرزهای جنوبی این کشور با مکزیک، اعلام کرد: «ورود مهاجران به آمریکا تا اطلاع ثانوی به دلیل دستور اجرائی رئیس‌جمهور متوقف شده است.» ترامپ تهدید کرده است در صورتی که شهرهای این کشور از دستورات مهاجرتی او پیروی نکنند، بودجه دولت مرکزی (فدرال) به شهرهای به اصطلاح پناهگاه مهاجران را کاهش خواهد داد.متخصصان می‌گویند که احتمالاً ۱۰ میلیون کارگر غیرقانونی در کشور وجود دارند که ۶ درصد نیروی کار را تشکیل می‌دهند. بیشتر آنها در کارگاه‌های ساختمانی، مزارع و رستوران‌ها کار می‌کنند. کالیفرنیا، فلوریدا، نیویورک و تگزاس پذیرای نیمی از آنها هستند. از سوی دیگر سیاست‌های رئیس‌جمهوری آمریکا سبب شده تا بیش از ۳۰ هزار مهاجر غیرقانونی در مکزیک سرگردان بمانند و دولت مکزیک خود را برای یک عملیات بزرگ پذیرش افراد اخراج ‌شده از آمریکا آماده کند. 
پاکسازی نهادها با دستور ترامپ
گزارش‌ها همچنین حاکی است پاکسازی نهادهای آمریکا از افراد غیر وفادار به ترامپ هم آغاز شده است. در همین راستا شورای امنیت ملی آمریکا «بررسی کامل» از فعالیت دستیاران را آغاز کرده است. به گزارش ایسنا، «مایکل والتز» مشاور امنیت ملی آمریکا اجازه «بررسی کامل» حدود ۱۶۰ کارشناس را صادر کرده است و این مربوط به افرادی است که در کاخ سفید در مورد مسائلی از برنامه هسته‌ای ایران و کره‌شمالی گرفته تا جاسوسی سایبری و جنگ روسیه در اوکراین کار می‌کنند. «برایان هیوز» سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در بیانیه‌ای گفت: «این اقدام با هدف اطمینان از متعهد شدن پرسنل شورای امنیت ملی به اجرای دستور کار اول آمریکای ترامپ برای حفاظت از امنیت ملی و استفاده عاقلانه از دلارهای مالیاتی مردان و زنان آمریکایی انجام شده است.» طبق گزارش واشنگتن‌پست، «برایان مک کورمک» رئیس ستاد والتز روز چهارشنبه در تماسی کوتاه با این مقامات که به‌عنوان دستیاران هم شناخته می‌شوند، گفت که آنها باید فورا ساختمان را ترک کنند، به خانه بروند و «در حال آماده‌باش» باشند. نیویورک تایمز هم گزارش داده است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا ممکن است بیش از ۵۰ هزار کارمند دولتی را اخراج کند.
درخواست یک تریلیون دلاری از بن سلمان 
ترامپ همچنین نیامده شیردوشی از عربستان را آغاز و از ولیعهد این کشور خواسته است که یک تریلیون دلار در آمریکا سرمایه‌گذاری کند.دونالد ترامپ یک روز پس از گفت‌وگو با ولیعهد عربستان سعودی محمد بن سلمان، روز پنجشنبه از این پادشاهی خواست سرمایه‌گذاری خود در آمریکا را افزایش دهد و گفت که از سعودی‌ها خواهد خواست مبلغ وعده ‌داده‌ شده ۶۰۰ میلیارد دلار را به حدود یک تریلیون دلار افزایش دهند.طبق گزارش خبرگزاری رویترز، ترامپ در مجمع جهانی اقتصاد در «داووس» سوئیس گفت «اما از ولیعهد که آدم فوق‌العاده‌ای است خواهم خواست این مبلغ را به حدود ۱ تریلیون دلار برساند. فکر می‌کنم این کار را انجام خواهند داد چون ما خیلی به آن‌ها لطف کرده‌ایم.» پیشتر، خبرگزاری رسمی عربستان سعودی روز پنجشنبه گزارش کرده بود که عربستان سعودی قصد دارد طی چهار سال آینده ۶۰۰ میلیارد دلار را برای گسترش سرمایه‌گذاری و تجارت با ایالات متحده اختصاص دهد. طبق گزارش خبرگزاری رویترز، دفتر روابط عمومی دولت عربستان سعودی به درخواست رویترز برای اظهارنظر درخصوص اظهارات ترامپ در نشست داووس پاسخ ندادند.
ترامپ همچنین پنجشنبه در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز در پاسخ به این پرسش که آیا بار دیگر با رهبر کره شمالی «ارتباط خواهد گرفت» گفت: بله. این کار را می‌کنم. او من را دوست دارد. این در حالی است که «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا اخیرا رهبر 
کره شمالی را «دیکتاتور» نامید و گفت: باید نگاهی بسیار جدی به سیاست‌های گسترده‌تر کره شمالی داشت. وی اذعان کرد که تلاش‌های قبلی آمریکا برای رسیدن به توافق پایدار با کره شمالی نتیجه‌ای نداشت. ترامپ در دور اول ریاست جمهوری خود سه بار با رهبر کره شمالی دیدار کرد. 
دونالد ترامپ همچنین روز پنجشنبه چهارم بهمن ماه با امضای یک فرمان اجرائی پرونده‌های مربوط به ترور جان اف‌ کندی رئیس‌جمهور پیشین، رابرت کندی نماینده مجلس سنا و دادستان کل پیشین آمریکا و مارتین لوترکینگ رهبر جنبش حقوق مدنی آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار را از طبقه‌بندی محرمانه خارج کرد. به گزارش ایرنا به نقل از آکسیوس، ترامپ هنگام امضای این فرمان اجرائی با بیان اینکه خانواده‌های این افراد و همچنین مردم آمریکا مستحق فهمیدن شفافیت و حقیقت هستند، اظهار کرد: این به نفع منافع ملی آمریکا است که در نهایت تمامی سوابق مربوط به این ترورها بدون تأخیر منتشر شود.