kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۳۹۰۱
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۱
 گزارش خبری تحلیلی کیهان

 آمریکا و رژیم صهیونیستی فهمیده‌اند نابودی حماس ممکن نیست

 
 
 
این روزها آمریکا و رژیم صهیونیستی به‌شدت دنبال برقراری آتش‌بس در غزه هستند و گزارش‌ها از قریب‌الوقوع بودن آتش‌بس طی امروز و فردا حکایت دارد اما نکته اصرار و چرایی عجله آنها برای برقراری آتش‌بس به گفته کارشناسان و حتی اعتراف خود رسانه‌ها و مقامات آمریکایی و صهیونیستی این است که فهمیده‌اند نابودی حماس ممکن نیست.
با آغاز جنگ نابرابر و تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه ملت مظلوم فلسطین، بار دیگر چهره خشن و استعماری این رژیم غاصب آشکار شد. این رژیم اشغالگر با هدف نابودی نیروهای مقاومت و اشغال کامل نوار غزه، جنایات هولناکی را مرتکب شد که تاریخ معاصر کمتر نظیر آن را به خود دیده است. حملات بی‌وقفه و کور، محاصره ظالمانه و قطع دسترسی مردم غزه به غذا و دارو، تصویری از توحش بی‌سابقه این رژیم به نمایش گذاشت. آنها گمان می‌کردند که با این اقدامات غیرانسانی می‌توانند به اهداف نامشروع خود، از جمله آزادسازی اسرای صهیونیست و تحمیل اراده‌شان بر مردم فلسطین، دست یابند. اما بار دیگر، رژیم صهیونیستی در محاسبات خود دچار اشتباهی فاحش شد. مقاومت جانانه رزمندگان فلسطینی و پایداری مردم غزه، تمام نقشه‌های شوم این رژیم را نقش بر آب کرد. رژیم صهیونیستی نه‌تنها به هیچ‌یک از اهداف اعلامی خود نرسید، بلکه مجبور شد با پذیرش توافقی ذلت‌بار، شکست سنگینی را متحمل شود. این توافق که حتی مقامات ارشد رژیم صهیونیستی و کشورهای هم‌پیمان این نیز به زیان‌بار بودن آن اعتراف کرده‌اند، پیروزی بزرگ و غرورآفرینی برای مردم مقاوم فلسطین و نیروهای مقاومت محسوب می‌شود. رژیم صهیونیستی و آمریکا که در ابتدای جنگ به دنبال نابودی حماس بودند حالا با همان حماس بر سر آتش‌بس مذاکره می‌کنند چرا که فهمیده‌اند نابودی حماس ممکن نیست.
به گزارش «مهر» به نقل از «الجزیره»، «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا، طی سخنانی به صراحت اذعان کرد: «حماس را نمی‌توان صرفاً با راه‌حل نظامی شکست داد. برآورد ما این است که حماس به همان اندازه که نیرو از دست داده، نیروی جدید جذب کرده است.»
بلینکن در ادامه سخنان خود در نشست اندیشکده شورای «آتلانتیک» افزود: «تداوم جنگ به اقتصاد اسرائیل آسیب می‌زند. غزه اسرائیل را در عرصه بین‌المللی منزوی کرده و باعث بی‌ثباتی شده است. علاوه‌بر این، تمام ساکنان نوار غزه با گرسنگی مواجه هستند.» وی همچنین اعتراف کرد: «هدف ما ایجاد واقعیتی جدید در خاورمیانه است. در سال گذشته، ۲۵میلیارد دلار به اسرائیل کمک کرده‌ایم.» او افزود که حماس تقریباً تمامی نیروهایی را که در جریان حملات پانزده‌ماهه اسرائیل از دست داده است، با جنگجویان جدید جایگزین کرده است. از سوی دیگر، روزنامه صهیونیستی «معاریو» نیز در گزارشی به ناکامی رژیم صهیونیستی در دستیابی به اهداف جنگ در نوار غزه اذعان کرد و تأکید نمود که نابودی حماس غیرممکن است. به گزارش «ایرنا»، این روزنامه نوشت: «همچنان موشک‌هایی از نوار غزه به شهرک‌های اطراف شلیک می‌شود و ارتش روزانه اسامی نظامیان کشته‌شده در غزه را اعلام می‌کند.» این روزنامه تصریح کرد: «با توجه به این شرایط، هدف نابودی حماس قابل تحقق نیست. بنابراین، باید به‌جای آن بر دستیابی به هدف دیگری مانند آزادسازی اسیران متمرکز شویم.» علاوه‌بر این، «اولاف شولتز»، صدراعظم آلمان، نیز اذعان کرده است که توافق مبادله اسرا برای اسرائیل دشوار و دردناک است اما نجات جان اسیران باید در اولویت باشد. روزنامه عبری «هاآرتص» نیز با تکرار این موضع نوشت که اسرائیل بهای سنگینی برای این توافق خواهد پرداخت. این روزنامه تأکید کرد که توافق مبادله اسرا باعث می‌شود اسرائیل از یکی از اهداف اصلی جنگ، یعنی نابودی حماس، صرف‌نظر کند.
چرا آمریکا برای آتش‌بس عجله دارد
بسیاری از کارشناسان معتقدند که عملیات‌های موفق نیروهای مقاومت علیه ارتش رژیم صهیونیستی طی روزهای اخیر، که منجر به افزایش شدید تلفات ارتش این رژیم شده و همچنین عدم تحقق آزادی اسرا و دیگر اهداف تعیین‌شده، فشارهای داخلی و خارجی را بر دولت «بنیامین نتانیاهو» و همچنین آمریکا افزایش داده است. این فشارها به‌ویژه با نزدیک شدن به تحلیف «دونالد ترامپ» در یکم بهمن‌ماه، که خواستار پایان دادن به این جنگ پرهزینه برای آمریکا شده، شدت بیشتری یافته است.
در همین زمینه، «عبدالباری عطوان»، تحلیلگر برجسته جهان عرب، با اشاره به افزایش تلفات ارتش رژیم صهیونیستی در غزه، به دلایل روی‌آوردن تل‌آویو و واشنگتن به آتش‌بس پرداخت و عملکرد نیروهای مسلح یمن در حمایت از مردم غزه را ستود. به گزارش «ایرنا» به نقل از «رای‌الیوم»، «عطوان» با تمجید از رشادت‌های رزمندگان مقاومت در برابر نظامیان اشغالگر، به ناکامی رژیم صهیونیستی در تحقق اهداف خود در غزه، ازجمله کنترل کامل این منطقه و کوچاندن ساکنان آن، اشاره کرد. وی همچنین افزایش تلفات نظامیان «اسرائیلی» و احتمال نافرمانی قریب‌الوقوع در فرماندهی ارتش این رژیم را مطرح کرد.
وی افزود: «شنبه گذشته، نیروهای مقاومت موفق شدند چهار نظامی اسرائیلی را به هلاکت برسانند و پنج نفر دیگر را زخمی‌کنند که یکی از آنها یک افسر ذخیره بود. این در حالی است که رژیم صهیونیستی برای حفظ روحیه ارتش و شهرک‌نشینان، تلاش می‌کند تعداد تلفات را کمتر از واقعیت نشان دهد. رزمندگان مقاومت نه‌تنها پایداری می‌کنند، بلکه با توسعه عملیات‌های خود و اتخاذ شیوه‌های جدید، به‌ویژه کمین‌گذاری، تحرکات ارتش اسرائیل را رصد کرده و با دقت بالا نظامیان صهیونیست را هدف قرار می‌دهند. همچنین، تانک‌ها و خودروهای زرهی حامل نظامیان را منهدم می‌کنند که نشان‌دهنده اوج خلاقیت و هوشمندی آنهاست.»
«عطوان» ادامه داد: «در شرایطی که نظامیان صهیونیست از غزه فرار می‌کنند و بسیاری از نظامیان ذخیره از خدمت سر باز می‌زنند، هزاران مبارز دیگر به صفوف مقاومت می‌پیوندند. در این برهه، نظامی خوش‌شانس اسرائیلی کسی است که با جراحات شدید، زنده بماند.»
سابقه بدعهدی رژیم صهیونیستی مانع توافق است
رژیم صهیونیستی از زمان شکل‌گیری خود نشان داده است که به هیچ توافق‌نامه یا تعهدی پایبند نیست و به‌راحتی آنها را نقض می‌کند. این موضوع به‌ویژه با حمایت دولت‌های غربی، که معمولاً در برابر این نقض‌ها واکنشی نشان نمی‌دهند، تشدید شده است. به‌عنوان نمونه، با وجود توافق آتش‌بس با لبنان (حزب‌الله)، این رژیم بارها تعهدات خود را زیر پا گذاشته و همچنان به خاک لبنان حمله می‌کند.
بر همین اساس، طرف فلسطینی در آستانه توافق آتش‌بس خواستار تضمین‌های محکم و بستن تمامی راه‌های بدعهدی رژیم صهیونیستی شده است تا این رژیم نتواند آتش‌بس را نقض کند.
به گزارش «ایسنا»، یک منبع فلسطینی به «المیادین» گفت: «اشغالگران با اصل توافق آتش‌بس موافق هستند، اما جزئیات مهمی هنوز مانع از امضای این توافق شده است.» وی افزود: «اشغالگران تاکنون جزئیاتی در مورد مکانیسم تبادل اسرا، چگونگی خروج مجروحان برای مداوا، نقشه عقب‌نشینی نظامی از نوار غزه، و نحوه مدیریت گذرگاه رفح و ورود کامیون‌ها ارائه نکرده‌اند. این رفتار تاکنون موجب اختلال در توافق آتش‌بس در نوار غزه شده است.»
رژیم صهیونیستی که بر پایه خوی استعماری شکل گرفته و همواره به دنبال غصب زمین‌های فلسطینی بوده، اکنون که امکان تصاحب زمین‌های غزه را ندارد، با همکاری «محمود عباس» در پی افزایش شهرک‌سازی در کرانه باختری است. براساس گزارش سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی، «نتانیاهو» به دو وزیر افراطی کابینه خود، «بتزالل اسموتریچ» و «ایتمار بن‌گویر»، که تهدید کرده بودند در صورت توافق با جنبش حماس استعفا می‌دهند و موجب فروپاشی کابینه ائتلافی می‌شوند، وعده داده است که در صورت منصرف شدن از تصمیم خود، پس از توافق آتش‌بس در غزه، طرح گسترش شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری را اجرائی خواهد کرد.
دشواری ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه 
سازمان ملل متحد نیز با اشاره به اقدامات صهیونیست‌ها از جمله حمله به کاروان‌های بشردوستانه و محدودیت‌های دسترسی به نوار غزه اعلام کرد که حتی پس از آتش‌بس نیز مشکلات زیادی برای کمک به غزه وجود خواهد داشت. 
به گزارش «فارس»؛ «استفان دوجاریک»، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد که اعضای سازمان در حال آماده‌سازی برای افزایش کمک‌رسانی به نوار غزه پس از آتش‌بس احتمالی هستند، اما عدم اطمینان از دسترسی به مرزها و همچنین مسائل امنیتی در منطقه همچنان معضل نیروهای سازمان محسوب می‌شود.
شهادت 63 تن دیگر در پی حملات رژیم صهیونیستی
 خبر دیگر این که رژیم صهیونیستی علناً اعلام کرده است به دنبال نسل‌کشی در فلسطین است و به همین علت حتی در آستانه توافق این رژیم بار دیگر حملات هوائی سنگینی علیه مردم بی‌گناه غزه انجام داد و وزارت بهداشت غزه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که از بامداد سه‌شنبه تا اواخر شب دست‌کم ۶۳ غیرنظامی فلسطینی در توحش صهیونیست‌ها در مناطق مختلف غزه به شهادت رسیده‌اند.