kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۳۶۰۳
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۳
به مناسبت سالگرد شهیدان احمدی روشن و علیمحمدی

دانش هسته‌ای علمی که با خون جاودانه شد

 

سرویس سیاسی-
21 دی ماه سال 1390 و 22 دی‌ماه 1388 شهید مصطفی احمدی روشن و شهید مسعود علیمحمدی، دو دانشمند هسته‌ای ایران، به‌واسطه اقدام ناجوانمردانه و بزدلانه تروریست‌ها و دست‌نشاندگان آمریکا و رژیم صهیونیستی به درجه رفیع شهادت نائل شدند.
در روزگاری که آسمان ایران به ستاره‌های بی‌شمارش افتخار می‌کرد، دو ستاره درخشیدند که مسیر تاریخ را روشن کردند؛ شهید مصطفی احمدی روشن و شهید مسعود علیمحمدی. این دو دانشمند بزرگ، تنها اسامی نبودند در دفتر تاریخ؛ بلکه شعله‌هایی بودند که در ظلمت دشمنی‌ها و تنگ‌نظری‌ها، راه حقیقت و پیشرفت را نشان دادند.
آن روز که زمستان به قلب شهرها خزید و برف، زمین را سفیدپوش کرد، قصه‌ای دیگر در کوچه‌های سرد تهران آغاز شد. قصه‌ای که نه تنها از رنج و اندوه، بلکه از غرور و ایستادگی سخن می‌گفت. مصطفی احمدی روشن، جوانی پرشور و دانشمندی نابغه، با لبخندی همیشگی بر لبانش، نه فقط در آزمایشگاه‌های علمی بلکه در میدان‌های اندیشه و ایمان می‌درخشید. او مردی بود که از مرزهای دانش فراتر رفت و برای استقلال علمی ایران، قلبش را به میدان گذاشت.
اما سرنوشت، دست سنگینش را بر شانه او گذاشت. یک روز سرد زمستانی، در میان همهمه خیابان، انفجاری به وقوع پیوست. مصطفی، با خون خود بر زمین نقش بست و نامش را در قلب تاریخ جاودانه کرد. شهادت او، پایانی نبود بلکه آغاز فصلی تازه در مقاومت بود.
و پیش از او، مسعود علیمحمدی، استاد فرهیخته‌ای که دانش را نه تنها برای علم بلکه برای آرمان‌های بزرگ انسانی می‌خواست، با همان عشق و امید، زندگی‌اش را وقف ایران کرد. او نیز قربانی کینه دشمنان علم و آزادی شد، اما صدای او همچنان در گوش زمانه طنین‌انداز است.
سالگرد شهادت این دو مرد بزرگ، تنها یادآوری یک فقدان نیست. این روزها چراغی است برای ملت ایران که در مسیر استقلال و پیشرفت، خستگی‌ناپذیر گام بردارند. هر شمعی که در این روز روشن می‌شود، گواهی است بر این حقیقت که اندیشه‌های پاک و آرمان‌های بلند هیچ‌گاه نمی‌میرند.
آری، خون شهیدان، باغ آزادی و پیشرفت را آبیاری می‌کند. و هرچند دشمنان تلاش کردند این چراغ‌ها را خاموش کنند، اما حقیقت این است که هر شهید، هزاران چراغ روشن در دل‌هاست. یادشان گرامی و راهشان پر رهرو باد.
شهید مصطفی احمدی، دانش‌آموخته مهندسی شیمی و دکترای رشته نانو بیوتکنولوژی دانشگاه شریف بود. وی یکی از پایه‌گذاران سایت هسته‌ای نطنز بود که در طول سال‌های خدمت و فعالیت در بخش‌های صنعت هسته‌ای کشورمان به‌ویژه در بخش تأمین کالاها و خرید تجهیزات هسته‌ای مرتبط با غنی‌‌سازی در زمان تحریم‌ها، کارنامه مطلوب و مؤثری از خود به‌جای گذاشت.
همچنین شهید مسعود علی محمدی از دانشجویان نخستین دوره دکتری فیزیک در داخل ایران بود و نخستین شخصی است که در ایران دکتری خود را در فیزیک دریافت کرده‌ و همچنین نخستین دانشجوی پسادکترا در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی بود. تخصص اصلی او ذرات بنیادی، انرژی‌های بالا و کیهان‌شناسی بود. با پژوهشگاه دانش‌های بنیادی یا مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات نیز طی سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰ خورشیدی همکاری داشت.
زمینه‌ تحقیقاتی وی به طور عمده فیزیک انرژی‌های زیاد، مدل‌های حل‌پذیر، تا حدودی ماده چگال نرم و در اواخر، گرانش و کیهان شناسی بود. وی خرداد ۱۳۸۷ خورشیدی، به عنوان یکی از ۲ نماینده ایران در پروژه سزامی (مرکز تابش سینکروترون برای تحقیقات و علوم کاربردی در خاورمیانه) منصوب شد. پر ارجاع‌ترین مقاله وی نیز مقاله‌ای در مورد پروسه‌های کاتورهیی غیر تعادلی بود.
رهبر معظم انقلاب: پیشرفت رشک‌آور ملت بزرگ ایران را به رخ دشمنان عنود و حسود خواهیم کشید
رهبر معظم انقلاب، در پی شهادت شهید مصطفی احمدی روشن پیامی صادر کردند. پیام رهبر انقلاب بدین شرح بود: شهادت دانشمند نخبه‌ جوان، شهید مصطفی احمدی روشن، اندوه دیگری بر دل دوستداران دانش و متعهدان به پیشرفت جمهوری اسلامی نهاد. ما همگی شریک غم پدر و مادر و همسر و فرزند این جوان مظلوم و برجسته و سرافرازیم.
این ترور بزدلانه که عاملان و طراحانش هرگز جرأت نخواهند کرد به جنایت کثیف و پلید خود اعتراف کنند و مسئولیت آن را بپذیرند مانند دیگر جنایات شبکه‌ تروریزم بین‌الملل دولتی، با طراحی یا همراهی سرویس‌های سیا و موساد عمل شده و نشانه‌ به بن‌‌بست رسیدنِ استکبار جهانی به سردستگی آمریکا و صهیونیزم، در مقابله با ملت مصمّم و مؤمن و پیشرونده‌ ایران اسلامی است. آنها در این رفتار شنیع و قساوت‌آمیز نیز شکست خواهند خورد و به اغراض پلید و شریرانه‌ خود دست نخواهند یافت. رشد شتابنده‌ علمی و فتح قله‌های دانش که با همت و عزم جوانان مؤمن و غیور و توانائی چون مصطفای شهید رونق یافته، امروز قائم به هیچ فردی نیست، این یک جنبش تاریخی و برخاسته از یک عزم خلل‌ناپذیر ملی است. ما به کوری چشم سران اردوگاه استکبار و نظام سلطه، این راه را با قوت و اراده‌ راسخ دنبال خواهیم کرد و پیشرفت رشک‌آور ملت بزرگ خود را به رخ دشمنان عنود و حسود خواهیم کشید، و البته از مجازات مرتکبان این جنایت و عاملان پشت صحنه‌ آن هم هرگز چشم‌پوشی نخواهیم کرد.
اینجانب شهادت این عزیز را به والدین و همسر و فرزندش و به جامعه‌ علمی و دانشگاهی کشور و به عموم دوستداران و متعهدان نهضت علمی فراگیر، تبریک و تسلیت می‌گویم و برای آنان صبر و سکینه‌ الهی و برای شهید عزیزمان علو درجات اخروی را از خداوند متعال مسألت می‌کنم و یاد شهیدان علیمحمدی و شهریاری و رضائی‌نژاد را گرامی می‌دارم.
رهبر معظم انقلاب: همت دانشمندان، انگیزه‌ خباثت‌آلود دشمنان جمهوری اسلامی را ناکام خواهد گذاشت
همچنین رهبر معظم انقلاب، در پی شهادت شهید مسعود علیمحمدی نیز پیامی صادر کردند. پیام رهبر انقلاب بدین شرح بود: شهادت استاد دانشمند مرحوم آقای دکتر مسعود علیمحمدی رضوان الله علیه را به مادر و همسر و خاندان گرامی‌اش و به همه‌ دوستان و شاگردان و همکارانش تبریک و تسلیت 
عرض می‌کنم.
دست جنایتکاری که این ضایعه را آفرید، انگیزه‌ دشمنان جمهوری اسلامی را که ضربه زدن به حرکت و جهاد علمی کشور است، افشاء و برملا کرد. بی‌گمان همت دانشمندان و استادان و دانش‌پژوهان کشور، به رغم دشمن،‌ این انگیزه‌ خباثت‌آلود را ناکام خواهد گذاشت. علوّ درجات آن شهید سعید و صبر و اجر بازماندگان را از خداوند متعال مسألت می‌کنم.