سازمان پزشکی قانونی:
مصرف ریتالین در دانشجویان و دانشآموزان عارضه ایجاد میکند
رئیس کنترل کیفی امور آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی گفت: برخی دانشآموزان و دانشجویان برای حفظ تمرکز در شب امتحان داروی ریتالین مصرف میکنند؛ در حالی که از عوارض خطرناک آن مطلع نیستند.
به گزارش سازمان پزشکی قانونی کشور، مریم اخگری اظهار داشت: داروی ریتالین تنها با نسخه پزشک برای افراد بیش فعال و در موارد کاهش تمرکز تجویز میشود در حالی که برخی دانشجویان یا دانشآموزان این دارو را از بازارهای غیررسمی تهیه و برای حفظ تمرکز در شب امتحان استفاده میکنند بیخبر از اینکه این دارو در مغز آنان ایجاد عارضه برگشتناپذیر میکند و موجب اختلال در یادآوری خاطرات و حافظه میشود.
اخگری افزود: یکی از آلودگیهای موجود در مواد مخدر و محرک، سرب است که تولید کنندگان برای سنگین شدن مواد و دستیابی به سود بیشتر این فلز سنگین را به ترکیبات خود اضافه کرده و آلودگی با سم فلزی سرب را برای مصرفکنندگان رقم میزنند.
وی با هشدار درباره مصرف همزمان برخی از مواد مخدر و محرک توسط جوانان به نمونههایی از پروندههای ارجاعی به سازمان اشاره کرد و گفت: در پروندهای مربوط به یک فوتی ارجاعی به تالار تشریح، عنوان شده بود که این فرد شب گذشته در یک میهمانی شرکت کرده و بعد از بازگشت به خانه به خواب رفته است و فردای آن روز خانواده با پیکر بیجان او مواجه شده بودند.
به گفته این عضو هیئت علمی سازمان پزشکی قانونی، در نتیجه آزمایشهای سمشناسی این فرد فوت شده، ترکیبات مواد محرک و مواد مخدر مثل متابولیت هروئین و تریاک، شیشه و الکل اتیلیک به صورت همزمان یافت شد.