kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۲۴۰۶
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۴
سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: 

نمایندگان در جلسه غیرعلنی خواستار برخورد قهری و جدی با دلالان بازار ارز شدند

 
 
 
سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان در جلسه غیرعلنی خواستار برخورد قهری و جدی با دلالان بازار ارز شدند. 
عباس گودرزی، نماینده بروجرد و سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس با اشاره به جلسه غیرعلنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه غیرعلنی وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی به بررسی نوسانات بازار ارز پرداختند. همچنین در این نشست، گزارش کمیسیون اقتصادی قرائت و نظرات اعضای کمیسیون و دیگر مسئولان بیان شد. 
وی بیان کرد: در این جلسه وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه بر لزوم یکپارچه‌سازی بازار ارز نیما و توافقی تأکید کردند. نمایندگان مجلس نیز بر ضرورت مدیریت بازار ارز و افزایش ورود ارز به کشور به منظور حمایت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان تأکید داشتند، همچنین نمایندگان خواستار برخورد قهری و جدی با دلالان بازار ارز شدند. 
گودرزی افزود: رئیس ‌مجلس نیز در این جلسه اعلام کرد که کمیسیون امنیت ملی باید به موضوع اخلالگران بازار ارز ورود کند و با آنها به‌طور قهری برخورد کند. قالیباف همچنین بر ضرورت تعامل سازنده دولت و مجلس برای بازگرداندن آرامش به اقتصاد کشور و تأمین معیشت مردم تأکید کرد. 
نماینده مردم بروجرد خاطرنشان کرد: رئیس ‌مجلس از کمیسیون اقتصادی خواست تا نظرات مطرح‌ شده در جلسه غیرعلنی را جمع‌بندی کرده و به‌صورت روزانه گزارش‌هایی ارائه دهند تا مردم بتوانند آثار این نشست‌ها را در زندگی خود مشاهده کنند. 
وی همچنین با اشاره به گزارش کمیسیون اقتصادی از جلسه خود با رئیس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد گفت: یکی دیگر از مباحث مطرح شده در جلسه غیرعلنی، قرائت گزارش کمیسیون اقتصادی درباره نظام ارزی کشور بود که در این رابطه نیز تأکید شد که بانک مرکزی باید پاسخگوی وضعیت بازار ارز باشد. همچنین، نمایندگان بر شناسایی و رفع ایرادات قانونی تأکید کردند تا با مدیریت صحیح بازار ارز، از وضعیت کنونی خارج شوند. 
سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس عنوان کرد: در نشست با وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی، تأکید بر تلاش دولت برای یکپارچه‌سازی قیمت‌های ارز نیما و توافقی به منظور تبدیل بازار ارز به یک بازار واحد مطرح شد که در همین راستا رئیس‌ مجلس بر اهمیت تعیین مبنای این یکپارچه‌سازی اشاره و پرسش‌هایی را درباره توجه به نرخ‌های غیررسمی که سقفی ندارند، مطرح کرد. 
وی افزود: رئیس‌ مجلس در ادامه، تأکید کرد که بانک مرکزی باید نقش سیاست‌گذاری را ایفا کند و صرفاً از دلال ارزی بودن فاصله بگیرد. به عبارت دیگر، بانک مرکزی باید با مدیریت بازار غیررسمی و برخورد قهری با افرادی که اقدام به نرخ‌سازی می‌کنند و از فضای مجازی برای ایجاد آشفتگی در بازار ارز بهره می‌برند، نقش اصلی خود را در بازار ارز ایفا کند.
گودرزی خاطرنشان کرد: نمایندگان همچنین بر لزوم شناسایی افراد و گروه‌هایی که باعث اختلال در بازار ارز می‌شوند، تأکید کردند و خواستار این شدند که دولت مبنای مدیریت بازار ارز را بر اساس بازار غیررسمی قرار ندهد و تلاش کند تا قیمت‌ها بر اساس اصول و ضوابط مشخص تعیین شوند، نه بر اساس نرخ‌های غیررسمی که ممکن است توسط دلالان و رانت‌خواران تعیین شود. 
بانک مرکزی باید در بازار غیررسمی
 مداخله مؤثر داشته باشد
مهدی طغیانی، نماینده اصفهان و نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در تشریح جزئیات جلسه غیرعلنی مجلس گفت: گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد موضوع ارز در این جلسه قرائت شد. بحث اصلی ما این بود که قانون تکلیف را معلوم کرده است.
 وی ادامه داد: حرکت‌هایی که در هفته‌های اخیر در بحث بازار توافقی یا بازار تجاری انجام شده است کلیت آن در چارچوب قانون است اما همه آن چیزی که در قانون پیش‌بینی شده متاسفانه از ظرفیت‌های آن استفاده نشده است.
وی گفت: بخشی از تلاطم‌ها غیر از موضوعات سیاسی ناشی از عدم استفاده از هر آن چیزی است که در قانون وجود داشته است مثلاً اینکه بند پ ماده ۱۱ اجرا نشده یا آن ظرفیت‌هایی که در اختیار بانک مرکزی است اجرا نشده است.
طغیانی بیان کرد: کمیسیون بر این موضوع تاکید می‌کند که بانک مرکزی باید در بازار غیررسمی مداخله مؤثر داشته باشد و این مداخله مؤثر به نحوی باشد که ارزش پول ملی را حفظ کند در عین اینکه ذخایر کشور نیز باید حفظ شود. 
نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی خاطرنشان کرد: امیدوارم با تمهیداتی که بانک مرکزی بعد از این جلسه انجام می‌دهد آرامش را در بازار ارز شاهد باشیم.
صمصامی: ۱۶ راهکار به دولت
برای رفع مشکلات ارزی ارائه کرده‌ایم
در همین ارتباط با مباحث بازار ارز، حسین صمصامی، نماینده تهران و عضو کمیسیون اقتصادی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی با اشاره به جلسه غیرعلنی مجلس درباره سیاست‌های ارزی گفت: یکی از موضوعاتی که در مباحث ارزی مغفول مانده، بحث جنگ ارزی است که دشمن علیه کشور ما آغاز کرده است. 
وی توضیح داد: کشور ما به لحاظ مسائل سیاست، نظامی و منطقه‌ای در شرایط خاصی قرار گرفته است. در حال حاضر جنگی که علیه ما ایجاد شده، جنگ اقتصادی است و جنگ اقتصادی نیز ابزار اصلی دشمن در شرایط موجود است؛ به طوری که وزارت خزانه‌داری آمریکا و سازمان سیا و  سایر سازمان‌ها در حال اندیشه‌ورزی برای جنگ اقتصادی با ایران هستند. 
صمصامی اضافه کرد: سردمداران آمریکایی متفکرین خود را جمع کرده و در حال اندیشه‌ورزی بر این نکته هستند که چگونه کشور را وارد جنگ ارزی کنند که کرده‌اند. این افراد به دنبال این هستند که چگونه اقتصاد مردم ایران را با مشکلات معیشتی مواجه سازند تا نهایتا مردم را به خیابان آورده و تغییر رژیم را رقم بزنند. دشمن در این زمینه کتاب‌ها و مقالات علمی زیادی را منتشر کرده است. 
وی‌ توضیح داد: این کتاب‌ها می‌گویند مهم‌ترین، کاراترین و برترین شمشیر در ایجاد مشکلات اقتصادی کشور ایران، تضعیف پول ملی است. همچنین اقتصاددانان این مسئله را به باور دارند و تاکید دارد اگر می‌خواهید یک کشور را از بین ببرید و مردم به خیابان بریزند ابتدا پول ملی آنها را تضعیف کنید، ما در این شرایط چه کار کرده‌ایم؟
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره سیاست اخیر بانک مرکزی و توضیح مسئولین این نهاد در جلسه غیرعلنی بیان کرد: یکی از سیاست‌های برشمرده شده از بین بردن رانت و عرضه بیشتر درآمدهای نفتی است. سؤال ما این است که آیا پیرو سیاست‌های اخیری که بانک مرکزی اتخاذ کرده، رانت از بین رفته است؟  فاصله بین نرخ بازار ارز رسمی و آزاد کاهش پیدا کرده است یا سیاست افزایش نرخ ارز رسمی باعث افزایش نرخ بازار آزاد شده است؟
صمصامی معتقد است: سیاست شکست خورده فعلی از سال ۱۳۶۹ یعنی بیش از ۳۰ سال است که اجرائی می‌شود و انواع بازارها نظیر بازار توافقی، بازار مبادله ارز و طلا و بازار کذایی که جدیدا ایجاد شده ابزاری برای افزایش نرخ ارز بوده است. 
این عضو کمیسیون اقتصادی بیان کرد: برای رفع مشکلات ارزی موجود ما ۱۶ راهکار به دولت پیشنهاد داده‌ایم؛ یکی از این بخش‌ها مربوط به قاچاق کالاست و قانون باید در این بخش اجرا شود. در قوانین مدیریت شناور شده ارزی وجود دارد اما باید بدانیم قانون در بعد دیگری به ثبات نرخ ارز نیز اشاره کرده است لذا ما باید به سمت تورم تک‌رقمی حرکت کنیم. 
وی در پایان اظهار کرد: پیشنهادات 16‌بندی ما مربوط به مدیریت تقاضا و مدیریت عرضه ارز بوده و این موارد را به دولت داده‌ایم. تا زمانی که این موارد اجرائی نشود، مشکل ارزی ما برطرف نخواهد شد.
افزایش قیمت دلار 
به معنای کوچک شدن سفره مردم است
همچنین، ابوالقاسم جراره، نماینده مردم تهران در جلسه علنی دیروز (سه‌شنبه ۴ دی‌ماه) مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی اظهار کرد: آقای پزشکیان! شما از مردم رأی گرفتید تا مشکلات آنان را حل کنید اما مردم روز به روز فقیرتر می‌شوند. 
وی افزود: آقایان همتی و فرزین! دلار مانند موشک‌ هایپرسونیک با سرعت رو به اوج است که افزایش دلار به معنای تشدید تورم و کوچک شدن سفره مردم است.
نماینده مردم تهران در مجلس خطاب به دولتمردان گفت: آیا می‌دانید که از کسبه و بازار چه خبر است؟ آیا خبر دارید که میزان تولید کشور در سال جهش تولید کاهش یافته است؟ تابستان برق نداریم و در زمستان هم برق و گاز نیست و باید به داد بخش تولید برسیم. 
مجلس و دولت مصمم به ایجاد ثبات 
در بازار ارز هستند
در همین ارتباط، محمدباقر قالیباف، رئیس ‌مجلس شورای اسلامی گفت: حتما دولت و مجلس مصمم به ایجاد ثبات نسبی در بازار ارز بر اساس قانون هستند. 
وی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم ثبات ارزی را برای تولیدکنندگان، صادرات‌کنندگان و کسانی که بخش واردات را به‌خصوص در بعد کاربردی تجاری و صنعتی انجام می‌دهند، ایجاد کرده و نیاز حوزه ارزی را در موارد مختلف تأمین کنیم. 
قالیباف اظهار کرد: گزارش‌های لازم درباره این جلسه را رؤسای کمیسیون‌های مجلس و وزیر به طور کامل اطلاع‌رسانی خواهند کرد. 
باید علیه اسرائیل به دلیل نابودی زیرساخت‌های سوریه اقامه دعوی شود
خبر دیگر اینکه، محمد سراج در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی اظهار کرد: اخیراً در داخل سوریه یک گروه معارض حرکت کرد و دولت مستقر جابه‌جا شد و سؤال ما آن است که این موضوع چه ارتباطی به رژیم صهیونیستی داشت که تمام زیرساخت‌های این کشور را نابود کرد؟ 
وی گفت: خواسته ما از وزیر امور خارجه کشورمان آن است که سران کشورهای اسلامی و همچنین پارلمان‌ها و وزرای کشورهای اسلامی را به حرکت درآورد تا آنان علیه رژیم صهیونیستی در مجامع بین‌المللی اقامه دعوی کنند تا مشخص شود که این رژیم به چه حقی زیرساخت‌های سوریه را نابود کرده است. 
وزارت آموزش و پرورش
به مسئله ترمیم معدل توجه کند
 علاوه ‌بر اخبار بالا، امید نصیبی، نماینده مردم ممسنی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزیر آموزش و پرورش باید به موجب برقراری عدالت آموزشی به‌ویژه در مناطق محروم توجه کنند. 
نماینده مردم ممسنی در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: فرصت ترمیم معدل حق مشروع جوانان است که باید مورد توجه قرار گیرد و افرادی که کنکور دارند، خواستار توجه به این موضوع هستند.