kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۲۲۲۱
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۹

کیهان و خوانندگان

 
 
*  واضح است که شرایط ایران نسبت به سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۸ تغییر کرده و ایران نسبت به نه سال گذشته از وضعیت بهتری در حوزه سیاست خارجی و تجارت بین‌المللی برخوردار است. هم اکنون تهران عضو سازمان همکاری شانگهای و بریکس شده و در منطقه نیز در روند همگرایی با کشور‌های منطقه بخصوص عربستان سعودی قدم بر می‌دارد. همچنین به گفته آقای فرزین رئیس بانک مرکزی، ایران از مهرماه ۱۴۰۳ سیستم ACUMER را جایگزین سوئیفت کرده است.  طبیعی است که این روند، از میزان تاثیرگذاری تحریم‌های غربی در اقتصاد ایران می‌کاهد. فلذا در مذاکرات دست برتر را داریم و نباید باج داد.
دقایقی
* یکی از اشتباهات استراتژیک دولت بشار اسد، فاصله گرفتن از متحدان سنتی خود به‌ویژه ایران و اعتماد بیش از حد به وعده‌های کشورهای عربی بود. رفتار گرم کشورهای عربی در نشست اتحادیه عرب و اظهارات حمایتی از حاکمیت سوریه دل بشار اسد را به بقا بیش از آنچه واقعیت داشت خوش کرده بود.همین امر نیز باعث شد تا در زمان بحران 10 روزه اخیر از ایران برای مقابله با شورشی‌ها درخواست کمک نکرده و میدان را واگذار کند.
مجتهدی
* یکی از ادعاهای مطرح‌شده درباره شکست سوریه، عدم ورود قاطع ایران برای حمایت از دولت بشار اسد است.اما واقعیت این است که ایران در چارچوب احترام به خواسته‌های مردم سوریه عمل کرده است. در تحولات اخیر، شرایط به‌گونه‌ای تغییر کرد که انگیزه و توانایی دولت و ارتش سوریه برای مقابله با معارضان به‌شدت کاهش یافت. در چنین شرایطی، دخالت مستقیم ایران بدون همکاری دولت سوریه بی‌نتیجه می‌ماند.
شکوه
*نشریه «آتلانتیک» با اشاره به ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا و با پیش‌بینی برخی دگرگونی‌ها در این کشور نوشته کسی در انتخابات پیروز شده که اساسی‌ترین ارزش‌ها و سنت‌های دموکراسی، قانون اساسی و حتی ارتش آمریکا را تحقیر می‌کند. رئیس‌جمهوری که هر بار در انظار عمومی ظاهر می‌شود بی‌شرمانه و آشکارا دروغ می‌گوید. این نشریه در پایان می‌نویسد نظرسنجی‌ها طی یک دهه گذشته نشان می‌دهد باور مردم آمریکا به نهادهای‎شان رو به کاهش است. اما هیچ نظرسنجی‌ای نمی‌تواند روشن‌تر از انتخابات اخیر نشان‌دهنده تغییر ارزش‌ها در جامعه آمریکا باشد.
شمسایی
* با وجود نکات مثبتی که سقوط حکومت بشار اسد در سوریه برای رژیم صهیونیستی دارد ولی اندیشکده‌های صهیونیست به‌طور جدی هشدار داده‌اند تسلط گروه‌های مسلح تروریستی بر سوریه، اسرائیل را در برابر گزینه‌های راهبردی پیچیده و نامعلومی قرار خواهند داد.
پاکمنش
* مدیرعامل شرکت نفت آمریکایی «شورون» در گفت‌وگو با اندیشکده «آتلانتیک» گفته است تحریم‌های فعلی واشنگتن علیه ایران باعث عدم عرضه بشکه‌های نفت ایران به بازارها نشده است. وی ادامه داده این تحریم‌ها همچنین باعث ایجاد اخلال در عرضه نشده‌ بلکه تنها مسیر عرضه این محصول را تغییر داده‌اند. غربی‌ها باید می‌فهمیدند که ایران و ایرانیان کشور و مردمی نیستند که بتوان آن‌ها را تحریم کرد.
کشتکار
*موضع انقلابی آقای عارف معاون اول رئیس جمهور در رابطه با قدرت هسته‌ای کشورمان که بیان کردند ایران اهل مذاکره و تعامل است، ولی اهل باج دادن نیست ستودنی است. در واقع باید به غربی‌ها تفهیم کرد راهبرد جمهوری اسلامی ایران اقدام در برابر اقدام است.
اردشیری
* سه کشور اروپایی در صورتی که با هدف فشار به ایران بخواهند اسنپ‌بک یعنی مکانیسم ماشه در برجام را بر علیه ما فعال کنند باید بدانند دست ما بسته نیست.خروج از NPT یکی از راهکار‌های ما برای مواجهه با غرب است. قرار بود NPT منافع کشور را در حوزه هسته‌ای تأمین کند، اما اگر تعهداتی که درNPT به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داده‌ایم‌، برای ما رهاوردی نداشته باشد و به ازای آن فشارها، تهدید‌ها و تحریم‌ها برای کشورمان ایجاد شود، لزومی ندارد که بخواهیم در NPT باقی بمانیم.
مستوفی
* ناامیدسازی هدف اصلی جنگ شناختی است که دشمن راه انداخته است. جامعه به امید زنده است و منطق مقاومت با امید آبیاری می‌شود. در این میان، اگر امیدها به تردیدها و یأس‌ها و ناامیدی‌ها بدل شود، مقاومت دچار انفعال خواهد شد.به همین خاطر رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار اخیرشان در جمع اقشار گوناگون مردم فرمودند در داخل اگر کسی در تحلیلی، در بیانی جوری حرف بزند که معنایش خالی کردن توی دل مردم باشد، این جرم است و باید دنبال بشود.
ایرانپور
* سقوط دمشق پایان ماجرا نیست. هرگونه فشار خارجی و اقدامات خشونت‌آمیز، فرصتی را فراهم می‌آورد تا جریان‌های جدیدی از مقاومت در میان جوانان سوریه شکل بگیرد و بتوانند در آینده خاک و سرزمین اشغال شده خود را آزاد بکنند.فراموش نکنیم حشدالشعبی عراق از زیر خاکستر جنایات صدام، آمریکا و در زمانی که گروهک داعش در حال تصرف عراق بود، متولد شد. «انصارالله» یمن نیز از میانه جنگ و جنایت محور غربی ـ عبری ـ عربی به قدرت و صلابت امروز رسیده است. 
سیاوشی
* یسرائیل کاتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفته اجازه نخواهیم داد یک «رژیم تروریستی اسلام‌گرا» از خارج از مرزها علیه اسرائیل اقدام کند. اظهارات عجیب وزیر جنگ صهیونیست‌ها در حالی بیان می‌شود که صهیونیست‌ها خودشان حامیان اصلی همین تروریست‌هایی هستند که طبق یک نقشه از پیش طراحی شده در سوریه جولان دادند و حکومت سوریه را ساقط کردند. از این رو به نظر می‌رسد صهیونیست‎ها با این جنگ روانی و لفاظی‌های رسانه‌ای به دنبال توجیه تجاوزات خود به خاک سوریه می‌باشند.
صومعه
*  اگر اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه فکر می‌کند با انداختن تروریست‌های تحریرالشامی به جان سوریه به روزهای اوج امپراتوری باز می‌گردد، سخت اشتباه می‌کند. اردوغان از این به بعد مجبور است با اقتصاد در شرف ویران شدن سوریه تعامل داشته باشد. این تعامل و کمک به اقتصاد سوریه به خودی خود فرصتی تاریخی به قومیت کرد برای قدرت گرفتن خواهد داد و این امر همان چیزی است که اردوغان از آن وحشت دارد.
غیاثوند
*در حالی که رادیو ارتش رژیم صهیونیستی خبر داده، با حملات شدید نیروی هوائی رژیم صهیونی به زیرساخت‌های نظامی سوریه طی چند روز گذشته، بین 70 تا 80 درصد از توانایی نظامی این کشور از بین رفته جان کربی هماهنگ‎کننده امور راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفته هیچ نظری درباره عملیات اسرائیل در سوریه نداریم.
فخرالدین
* مقامات رژیم اسرائیل از بازداشت ۳۰ صهیونیست متهم به جاسوسی برای ایران خبر داده‌اند. این افراد متهم به جمع‌آوری اطلاعات حساس نظامی و برنامه‌ریزی برای خرابکاری شده‌اند.این ادعای صهیونیست‌ها اگر صحت داشته باشد باید آن را بزرگ‌ترین عملیات جاسوسی علیه اسرائیل دانست.حال باید گفت ایران قوی شده است یا ضعیف؟
مروتی
* از عوامل اصلی سقوط سوریه و پیشروی برق‌آسای تکفیری‌ها‌، متاسفانه نجنگیدن ارتش سوریه بود که دلایل متعددی دارد.یکی از مهم‌ترین علت‌های نجنگیدن‌، تردید و تشکیک فرماندهان و سربازان بر اثر عملیات روانی طرف مقابل بود. از شروع حمله تروریست‌ها دشمن در فضای مجازی شایعه کرد بشار اسد به روسیه فرار کرده و ارتش در دمشق دست به کودتا زده است.در حالی که واقعیت نداشت.
نعیم‌آبادی