نابودی 480 نقطه مهم سوریه طی 3 روز
حمله به زیرساختهای سوریه و ترور دانشمندان ادامه دارد
سرویس خارجی-
«راهاندازی هرج و مرج» با تروریستهای تکفیری، «ویرانی زیرساختها» و «ترورهای هدفمند» با رژیم صهیونیستی و آمریکا. این خلاصه وضعیتی است که امروز گریبان سوریه و مردمانش را گرفته است. صهیونیستها میگویند ۴۸۰ حمله به سوریه انجام داده و 80 درصد زیرساختهای نظامی این کشور را نابود کردهاند.
تروریستهایی که سر در آخور آمریکا، اسرائیل و ترکیه دارند از روز چهارشنبه (7 آذر) سوریه را میدان بلوای خود کردهاند و دولت این کشور را ساقط کردهاند تا میدان برای نفوذ آمران این بلوا فراهم شود. اما آن آمری که هویداترین منافع را در بلوای سوریه دارد، رژیم آپارتاید اسرائیل است. این رژیم گرفتار چالشهای ژئوپلوتیکی جدی در منطقه است. اسرائیل از لحاظ وسعت سرزمینی مساحتی بسیار کوچکتر از کشورهای بزرگ اسلامی دارد و جمعیت آن نیز به مراتب کمتر از آنهاست. از این رو، تضعیف، تجزیه و بیثباتی در کشورهای اسلامی از جمله استراتژیهای مورد علاقه صهیونیستها به شمار میرود؛ به ویژه در سوریه که در دورهای یکی از سنگرهای مهم مقاومت در بیخ گوش این رژیم بود. ارتش رژیم صهیونیستی – رژیمی که برنده هرج و مرج و ویرانی در سوریه است – اعلام کرده است حدود ٧٠ الی ۸۰ درصد از توان نظامی سوریه در طی حملات این رژیم نابود شده است. ارتش رژیم صهیونیستی با صدور بیانیهای از ۴۸۰ حمله به خاک سوریه خبر داد. در این بیانیه آمده است: «ما طی این حملات انبارهای تسلیحات استراتژیک را با هدف جلوگیری از افتادن این تسلیحات به دست عناصر تروریستی نابود کردیم.»(!) این بیانیه میافزاید: «۱۵ ناو جنگی، پدافندهای هوائی و نیز کارخانههای تولید تسلیحات در مناطق مختلف سوریه از جمله اهدافی بودند که جنگندههای اسرائیلی اقدام به بمباران آنها کردند.» گفتنی است، اقصی نقاط سوریه از دمشق تا طرطوس هدف این حملات شده است.
دیوارکِشی در مرز جولان اشغالی
منابع رسانهای عبری همچنین از تصمیم رژیم صهیونیستی برای ساخت دیواره حائل در مرز بلندیهای اشغالی جولان و سوریه پرده برداشتند. روزنامه «یدیعوت آحارونوت» در این باره نوشت: «ارتش اسرائیل با اولویت دادن به مناطق نزدیک به شهرکها، ساخت دیوار در مرز سوریه را تسریع میکند.» این رسانه صهیونیستی گزارش داد: «هدف از ساختن این دیوار با سوریه خنثی کردن هرگونه تلاش مسلحانه با استفاده از وسایل نقلیه برای ورود به شهرکهای جولان است.» این در حالی است که شبکه الجزیره در گزارشی نوشت با توجه به اینکه «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور منتخب آمریکا، در دوره اول ریاست جمهوری خود ارتفاعات جولان سوریه را برای رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت، احتمالاً دولت جدیدش نیز به این سیاست ادامه میدهد و مناطق دیگری را برای آن به رسمیت میشناسد. گفتنی است، به عنوان بخشی از تلاش رژیم صهیونیستی برای بهرهبرداری نظامی از شرایط سوریه، ارتش این رژیم برای اولین بار پس از سال ۱۹۷۴ چندین کیلومتر وارد خاک سوریه از سمت بلندیهای اشغالی جولان شد. همچنین کابینه این رژیم با اشغال منطقه جبل الشیخ سوریه و برپایی یک منطقه حائل در این منطقه موافقت کرد.
ادامه ترورها
در این هرج و مرج، روز گذشته، دکتر «زهره الحمصیه»، دانشمند برجسته سوری در زمینه میکروبیولوژی، نیز توسط افراد ناشناس در منزلش ترور شد. منابع خبری با اشاره به ترور یک شیمیدان دیگر در دمشق، هدف قرار دادن دانشمندان و جامعه علمی را نگرانکننده توصیف کردند. روز سهشنبه نیز منابع محلی در شهر دمشق گفتند که دکتر «حمدی اسماعیل ندی» شیمیدان آلی سوری در دمشق ترور شده است. ساعاتی قبل از آن هم اخبار ضد و نقیضی درباره ترور شیخ «توفیق البوطی» از علمای دینی دمشق منتشر شد. گفتنی است، ترور این شخصیتهای سوری درحالی انجام شده است که کشور عراق نیز، پس از پایان دوره رژیم بعث به رهبری «صدام»، شاهد ترور شماری از دانشمندان خود بود و در آن هم رسانهها و محافل سیاسی و امنیتی عراقی انگشت اتهام را به سمت رژیم صهیونیستی نشانه رفته و این رژیم را مسئول ترور دانشمندان عراقی دانسته بودند.
نتانیاهو خواهان برقراری روابط با نظام جدید!
در این میان «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، گفت: «اسرائیل هیچ نیتی برای مداخله در امور داخلی سوریه ندارد.»[!] نتانیاهو همچنین اظهار کرد که در این راستا به نیروی هوائی رژیم صهیونیستی اجازه داده است توانمندیهای استراتژیک ارتش سوریه را هدف قرار دهد. نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت که این رژیم خواهان برقراری روابط با نظام جدید سوریه است.
تروریستها چه میگویند؟!
در بحبوحه بزن و بکوبهای رژیم آپارتاید اسرائیل رهبر اصلی تروریستهای بلواگر در سوریه در اظهاراتش، در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی به این کشور، گفت که این کشور وارد جنگ جدید نخواهد شد! «احمد الشرع» معروف به «ابومحمد الجولانی»، رهبر گروهک «هیئت تحریر الشام» که گروهک اصلی در میان نزدیک به 40 گروه عامل در این هرج و مرج است، در اظهاراتی تأکید کرد که ملت سوریه در نتیجه سالها درگیری «خسته و فرسوده» شدهاند و این کشور شاهد جنگ دیگری نخواهد بود! البته باید توجه داشت که، به نوشته گاردین، کارشناسان درباره اینکه تحریرالشام قرار است چگونه امور را در آینده مدیریت کند، اختلاف نظر دارند. حقیقت هنوز ناشناخته است و مشخص نیست که چه نوع دولتی جایگزین اسد خواهد شد، یا اینکه الجولانی تا چه اندازه نیروی مسلط بر آن خواهد بود.
تسلط تروریستها بر دیرالزور
همچنین تروریستها از تسلط کامل بر شهر دیرالزور و خروج شبهنظامیان کُرد موسوم به «نیروهای سوریه دموکراتیک» (قسد) از این شهر خبر دادند. مدیریت عملیات نظامی آنها در بیانیهای اعلام کرد: «نیروهای ما کنترل کل شهر دیرالزور را به دست گرفتند. ما شهر دیرالزور و فرودگاه نظامی آن را به طور کامل آزاد کردیم.» از طرف دیگر، فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) اعلام کرد: «نیروهایمان را از شهر منبج خارج میکنیم.»
تروریستهای سابق، سیاستمداران لاحق!
این اخبار در حالی منتشر میشود که واشنگتن در حال بررسی خارج کردن گروه تحریر الشام از فهرست سازمانهای تروریستی است. واشنگتن پیشتر مدعی شده بود که در حوادث سوریه نقشی ندارد و بر تروریستیبودن تحریر الشام نیز تأکید کرده بود! شبکه انبیسی نیوز بامداد چهارشنبه خبر داده بررسی خارج کردن تحریر الشام از فهرست گروههای تروریستی در مراحل اولیه خود است اما «دولت بایدن» بهدنبال آن است که این اتفاق هر چه زودتر به وقوع بپیوندد. همچنین خبر میرسد که فرمانده «فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا» در سوریه با نیروهای دموکراتیک سوریه و در عراق با نخستوزیر و فرماندهان نظامی آن دیدار و گفتوگو کرد.
گزارشی از شورای سیاسی مقاومت اسلامی النُجَبا
خبر دیگر آنکه شورای سیاسی مقاومت اسلامی النُجَبا عراق طی بیانیهای درخصوص وقایع سوریه، اعلام کرد: «آنچه در سوریه اتفاق افتاد، نه تحولی خودجوش بلکه حاصل یک طرح انگلیسی با مشارکت اطلاعاتی ناتو و رژیم صهیونیستی بود. آنها با سوءاستفاده از مشغول بودن محور مقاومت به تکلیف پشتیبانی از غزه، اتاق عملیاتی در ترکیه تشکیل دادند و با به کارگیری ماهوارهها و پهپادهای شناسایی، تحرکات نیروها و مقرهایشان را رصد کردند تا برنامه خرابکارانه خود را به اجرا بگذارند.»