kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۰۸۷۳
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۴
کارشناسان هشدار می‌دهند

ضرورت خروج مبادلات ارزی ایران از کانال‌های تحت رصد آمریکا

 
 
 
 
خروج فرآیند انتقال ارز به ایران از کانال‌های تحت رصد آمریکا ضرورت دارد؛ چرا که معاون سابق وزیر اقتصاد گفت: ۸۰ درصد از تبادلات بین‌المللی مالی میان ایران و سایر کشورها در کانال‌های تحت رصد آمریکا است.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ مجید شاکری؛ کارشناس اقتصادی گفت که ایران با ابزارهای جدید نظیر بازار توافقی و محدودیت ثبت سفارش بیش از هر زمان دیگری برای کنترل بازار ارز مقابل تکانه‌های سیاسی آماده است اما «علی فکری»؛ معاون سابق وزیر اقتصاد از یک خطر بزرگ پیرامون بازار ارز کشور خبر داد و تصریح کرد: «۸۰ درصد از تبادلات بین‌المللی مالی میان ایران و سایر کشورها در کانال‌های تحت رصد آمریکا است.» او افزود: این کانال‌های مالی مسیر ورود ارز به کشور است و اختلال در این فرآیند می‌تواند بر ذخایر ارزی کشور اثر بگذارد و ترجمه این وضعیت، تاثیرگذاری در کف بازار جهش قیمت دلار است. یکی از بزرگ‌ترین جهش‌های نرخ ارز در ایران در سال ۱۳۹۹ زمانی‌ انجام شد که واشنگتن برای ایجاد فشار اقتصادی در ایران تصمیم به محدود کردن یکی از کانال‌های مالی تحت رصد خود در امارات گرفت. 
گفتنی است، رصد جزئیات بازار ارز بیانگر آن است که تجار برای واردات و صادرات مجبور به تبدیل ارز خود به درهم بوده و این یکی از مهم‌ترین گلوگاه‌های تحت رصد اداره کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا موسوم به اوفک است.
اندیشکده اقتصاد دانشگاه علم و صنعت در گزارشی هدایت کانال‌های مالی تجارت خارجی کشور به سمت مسیرهای مطمئن از جمله ایجاد کانال‌های دو جانبه با کشورهایی قابل اتکا را راهکاری می‌داند که می‌تواند جلوی جهش نرخ ارز با وجود فشار اقتصادی را بگیرد و مسیر توسعه ایران را تسهیل کند.