کد خبر: ۳۰۰۶۰
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۱
وزیر جهاد کشاورزی:

مرکبات شب عید از تولید داخل تامین می‌شود

وزیر جهاد کشاورزی گفت: وارداتی برای تامین مرکبات و سیب شب عید صورت نمی‌گیرد و میوه شب عید از تولید داخل تامین می‌شود.


«محمود حجتی» در بازدید از اراضی زراعی و باغی بخش چهاردانگه ساری در روستای «عقه خیل» افزود: هر چند سرمای پارسال به باغ‌های کشور آسیب زده اما دغدغه‌ای برای تامین مرکبات و سیب شب عید وجود ندارد.
وی ادامه داد: برنامه ذخیره‌سازی مرکبات و سیب به اتحادیه باغداران مازندران و تعاون روستایی ارائه شده است.
حجتی با تاکید بر تغییر الگوی کشت در مناطق ییلاقی، اظهار کرد: با بررسی و آسیب‌شناسی دقیق باید علاوه بر تامین منابع آبی نسبت به تغییر الگوی کشت در اراضی شیب‌دار اقدام کرد.
وی به ایجاد شهرک کشاورزی در کشور اشاره کرد و گفت: در زمان حاضر اساسنامه و ردیف اعتباری این شهرک ایجاد شده است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه دولت به صورت بلاعوض علاوه بر تامین آب و تقویت خاک تسهیلات پرداخت می‌کند، افزود: دولت پشتیبانی مناسبی را نیز در تهیه نهال برای اراضی شیب‌دار انجام می‌دهد.
حجتی از اقدام این وزارتخانه در تهیه طرح جامع برای اصلاح ساختار و نوسازی شالیکوبی‌ها از سنتی‌ به صنعتی برای کاهش ضایعات فرآیند تبدیل برنج خبر داد.
وی در حاشیه بازدید از شرکت خزر الکتریک آمل که در تولید صنایع تبدیلی بخش کشاورزی فعال است، گفت: با توجه به وضعیت فرسوده و ظرفیت‌های پایینی که شالیکوبی‌های سنتی و فعلی در کشور دارد، امیدواریم با کمک استانداری مازندران بتوانیم اجرای این طرح را با یک ساختار مناسب و برنامه زمان‌بندی مشخص اجرا کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: اجرای این طرح جامع، تقاضا برای خرید از تولیدات واحدهای تبدیلی سراسر کشور را رونق می‌دهد و می‌توان امیدوار بود در برنامه‌ای چند ساله این مشکلات را برطرف کرد.
وی بر لزوم نوسازی و اصلاح باغ‌های مرکبات استان مازندران تاکید کرد و گفت: با توجه به مشکلاتی که در منابع آب و خاک وجود دارد بهره‌وری و میزان تولید محصولات باغی در این استان اندک است.
وی به خسارت 150 هزار میلیارد ریالی بخش کشاورزی در سال زراعی جاری اشاره کرد و گفت: کمتر از 10 هزار میلیارد ریال برای جبران خسارت اعتبار تخصیص یافته است.
حجتی به وجود صندوق حمایت از تولیدکنندگان محصولات کشاورزی اشاره و اظهار کرد: درصدد تامین منابع به منظور تقویت این صندوق هستیم. وی با بیان اینکه تولیدکنندگان بدون کمترین مشکل از تسهیلات این صندوق بهره‌مند می‌شوند، افزود: باید مراقبت شود بازگشت تسهیلات به این صندوق به موقع انجام شود.
وزیر جهاد کشاورزی از صادرات 200 هزار تن گوشت در سال جاری خبر داد و اظهار کرد: با توجه به اینکه نمی‌توانیم جلوی واردات گوشت را بگیریم، اما تعرفه واردات افزایش و با نرخ آزاد ارز گوشت وارد می‌شود.