kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۰۵۴۰
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۵
با تأمین سوخت کافی برای نیروگاه‌ها

وزارت نیرو: خاموشی‌های خانگی متوقف می‌شود

 
 
 
بر اساس اعلام مسئولان وزارت نیرو، در چند روز نیروگاه‌ها سوخت کافی دریافت کرده‌اند؛ بنابراین خاموشی هم فعلاً اعمال نمی‌شود.
پس از نزدیک به ۱۶ روز اعمال خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌ شده به دلیل کمبود سوخت نیروگاه‌ها، وزارت نیرو اعلام کرد که این محدودیت‌ها به پایان رسیده و از این پس نیازی به اعمال خاموشی نخواهد بود. این تصمیم پس از افزایش تأمین سوخت نیروگاه‌ها اتخاذ شده است.
خاموشی‌های برنامه‌ریزی ‌شده از ۲۰ آبان و به دنبال اطلاعیه شورای اطلاع‌رسانی دولت آغاز شد. در این اطلاعیه تأکید شده بود که هدف از این اقدام، جلوگیری از استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها و کاهش آلودگی هوا در شهرهای آلوده‌ای مانند اراک، کرج و اصفهان است. سخنگوی دولت در آن زمان گفت: شرط عدالت نیست که برای تولید برق، بخشی از جامعه با جان خود هزینه بپردازد.
اما چند روز بعد مشخص شد که مشکل اصلی نه صرفاً آلودگی هوا، بلکه کمبود سوخت نیروگاه‌ها بوده است. محمدجعفر قائم‌پناه- معاون اجرائی رئیس‌جمهور- با اشاره به توقف مازوت‌سوزی در نیروگاه‌ها گفت: به دلیل کمبود گاز و کاهش ذخایر گازوئیل، چاره‌ای جز اعمال خاموشی منظم نداشتیم. این تصمیم در راستای جلوگیری از تولید آلودگی و حفظ ذخایر سوخت مایع اتخاذ شد.
در ادامه، آمارهای ضد و نقیضی درباره میزان تأمین سوخت نیروگاهی از سوی وزارت نیرو، وزارت نفت و رسانه‌ها منتشر شد که به جای شفاف‌سازی وضعیت به‌وجود آمده، به ابهامات افزود.
نهایتاً نمایندگان مجلس روز گذشته وزرای نیرو و نفت را به مجلس کشاندند تا سکوت خودرا بشکنند و درباره علت این خاموشی‌ها و تدابیر اتخاذ شده پاسخ بدهند.
 سوخت نیروگاه‌ها تأمین شد
«عباس علی‌آبادی» وزیر نیرو در این زمینه اظهار کرد: میانگین رشد مصرف پیک سالانه برق که طی 10 سال گذشته حدود چهار و هفت دهم درصد بوده است در سال جاری با افزایش 6500 مگاوات به هشت و هفت دهم درصد یعنی حدود دو برابر رسیده است. تاکنون تعمیرات بیش از 40 هزار مگاوات نیروگاه به پایان رسیده که رکورد بسیار خوبی برای کشور است.
او که در جلسه صحن علنی مجلس درباره علت خاموشی‌های اخیر سخن می‌گفت، ادامه داد: علاوه ‌بر این تکمیل نیروگاه‌های ناتمام در حال پیگیری است. ما تلاش کردیم این نیروگاه‌های ناتوان را به مدار بیاوریم. تا الان 1500 مگاوات وارد مدار شده و امیدوار هستیم که تا پیک سال آینده هم ما بتوانیم 1500 مگاوات دیگر از این نیروگاه را در مدار تولید وارد کنیم. از شهریور امسال تاکنون حدود 15 نیروگاه تجدیدپذیر نیز وارد مدار شده و بیش از 3000 مگاوات دیگر نیز تا قبل از پیک سال آینده وارد مدار خواهد شد.
وزیر نیرو با بیان اینکه چالشی که این روزها با آن مواجه هستیم، چالش تأمین سوخت نیروگاه‌ها در زمستان بوده است، گفت: رشد بسیار زیاد مصرف گاز خانگی در سال‌های اخیر موجب گردیده که کمبود گاز در زمستان نیز علی‌رغم آمادگی نیروگاه‌ها برای تولید برق کافی، عرصه را بر تولید برق تنگ نماید.
علی آبادی افزود: کاهش سوخت گاز تحویلی به نیروگاه‌ها از ابتدای سال جاری و ضرورت استفاده از ذخایر مخازن گازوئیل به عنوان سوخت جانشین جهت جبران آن منجر به کاهش مخازن سوخت گازوئیل شد. به منظور جلوگیری از کاهش بیشتر، عملاً نمی‌توان از ظرفیت نیروگاه موجود که آمادگی کامل برای تولید برق اضافه‌تر بر نیاز مصرف‌کنندگان دارند، استفاده نمود و به‌ناچار محدودیت‌های برنامه‌ریزی شده طی چند روز برای مشترکان اعمال گردید.
وی تصریح کرد: خوشبختانه با همکاری وزارت نفت، گاز تحویلی به نیروگاه‌ها افزایش یافته و در چند روز اخیر خوشبختانه وضعیت تأمین برق خوب بوده و ما توانستیم سوخت کافی دریافت کنیم، بنابراین خاموشی هم در حال حاضر اعمال نمی‌شود. همچنین با تحویل سوخت مناسب گازوئیل به نیروگاه‌ها ضمن برطرف شدن محدودیت‌های تأمین برق، ذخیره‌سازی گازوئیل در نیروگاه‌ها نیز در حال افزایش است و با رعایت مصوبه اخیر شورای امنیت ملی این رفع محدودیت ادامه خواهد داشت.
 بازگشت به مازوت
بر اساس اعلام وزارت نیرو، تصمیم بر این شده که نیروگاه‌هایی که می‌توانند از مازوت به عنوان سوخت دوم استفاده کنند، دوباره مازوت بسوزانند، البته با این تفاوت که قرار است کیفیت مازوت‌های جدید بهتر باشد و سلامتی مردم را کمتر از قبل به خطر بیاندازد.
وزیر نیرو در این زمینه توضیح داد: مصرف مازوت در نیروگاه‌ها نیز با بهینه‌سازی سوخت نیروگاه‌ها در دستور کار قرار گرفته است که به این ترتیب می‌توان از ظرفیت نیروگاه‌هایی که می‌توانند از مازوت به عنوان سوخت دوم استفاده کنند نیز بهره برد بدون اینکه نگرانی برای شهروندان عزیز وجود داشته باشد. خوشبختانه در شرایط حاضر کمبودی در تولید برق توسط نیروگاه‌ها نداریم و نیروگاه‌های ما در آمادگی کامل برای تولید برق هستند.
«مصطفی رجبی مشهدی» مدیرعامل شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق هم دیروز گفت: در حال حاضر ظرفیت نیروگاه‌ها و شبکه‌های برق کشور در صورت تأمین سوخت مکفی برای نیروگاه‌ها بیش از نیاز مصرف مشترکان است.
وی با تأکید بر اینکه در فصل تعمیرات نیروگاهی به‌منظور آمادگی نیروگاه‌ها برای تولید برق تابستان ۱۴۰۴ به سر می‌بریم، ادامه ‌داد: در صورت ادامه روند فعلی تأمین سوخت نیروگاه‌ها، صنعت برق آمادگی کامل برای تولید برق دارد و چنانچه سوخت تحویلی کاهش یابد، برنامه‌ریزی لازم برای مدیریت مصرف در سایر بخش‌ها را باید اجرائی کنیم.
مدیرعامل توانیر از همه هموطنان درخواست کرد که در مصرف برق و گاز به طور جدی و حداقل ۱۰ درصد صرفه‌جویی کنند.