kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۰۳۲۸
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۵

ناله‌های وزیر دفاع انگلیس درباره بحران در ارتش

 
 
سرویس خارجی-
وزارت دفاع انگلیس بار دیگر از بحران‌های این کشور در جذب و نگهداری نیروهای مسلح خبر داد. همزمان نشریه «فایننشال تایمز» انگلیس نیز نوشت که ارتش انگلیس برای یک جنگ بزرگ و طولانی مدت در اروپا آماده نیست.
گویا نالیدن از مشکلاتِ ارتش انگلیس عادت مألوف ژنرال‌های انگلیسی شده است. خبرها از مشکلات جدی ارتش این کشور هر چند وقت یک بار منتشر می‌شود و توجه‌ها را به فروپاشی یکی از بزرگ‌ترین ارتش‌های امپریالیستی جلب می‌کند. بار دیگر، «جان هیلی»، وزیر دفاع انگلیس تأیید کرد که طی سال گذشته نیروهای مسلح هر ماه ۳۰۰ پرسنل تمام وقت بیشتر از جذب نیرو از دست داده‌ است. هیلی گفت که در سال گذشته، نیروهای ما هر ماه ۳۰۰ نفر بیشتر از پرسنل تمام وقت خود را از دست داده است. هیلی این وضعیت را نتیجه «مشکلات عمیقی» توصیف کرد که در ۱۴ سال گذشته ایجاد شده است. او، همچون بسیاری دیگر از ژنرال‌های انگلیسی، پیشتر نیز نسبت به مشکلات ارتش انگلیس هشدار داده بود.
آن‌طور که ایسنا نوشته است، هیلی اظهار داشت: «چیزی که بیش از همه مرا بیدار نگه می‌دارد، موقعیت‌های مخاطره‌آمیز است که ما از پرسنل خود می‌خواهیم در آن مستقر شوند. ما در حال حاضر ۱۰ هزار نیروی بریتانیایی در بیش از ۵۰ کشور در سراسر جهان مستقر کرده‌ایم و برخی در شرایط بسیار سخت قرار دارند.» وزیر امور دفاع انگلیس همچنین بر ابتکارات اخیر دولت، از جمله اعطای بزرگ‌ترین افزایش دستمزد برای نیروهای مسلح در بیش از ۲۰ سال گذشته و حصول اطمینان از دریافت حداقل دستمزد برای همه پرسنل، تأکید کرد.
ارتش انگلیس قادر به جنگی بزرگ نیست
همزمان به نوشته نشریه انگلیسی «فایننشال تایمز»، ارتش انگلیس برای یک جنگ بزرگ و طولانی مدت در اروپا آماده نیست. آن‌طور که باشگاه خبرنگاران جوان نوشته است، این نشریه می‌گوید که «کر استارمر»، نخست‌وزیر انگلیس، با دعوت از متخصصان بسیاری به رهبری «لرد جورج رابرتسون»، دبیرکل سابق ناتو، دستور بازنگری استراتژیک دفاع از انگلیس را صادر کرد. این نشریه همچنین توجه خود را به این واقعیت جلب می‌کند که ظاهراً انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا امنیت قاره اروپا را به دلیل «قصدش برای معامله با ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه» زیر سؤال می‌برد. فایننشال تایمز وضعیت فعلی ارتش انگلیس به دلیل تضعیف همکاری نزدیک اقتصادی و سیاسی بین لندن و اتحادیه اروپا به دلیل برگزیت را بررسی کرده و این وضعیت را «زخم خودزنی» خوانده است. این مقاله همچنین خاطرنشان کرد که یک مقام ارشد اعتراف کرد که بدون ناتو انگلیس سیاست دفاعی ندارد. این نشریه همچنین تأکید می‌کند که اروپایی‌ها «باید بیشتر برای سازماندهی دفاعی خود تلاش کنند.» رسانه‌ها گزارش می‌دهند که ارتش انگلیس نه تعداد، نه ثبات و نه قوام داخلی برای انجام عملیات‌های جنگی با شدت بالا در درازمدت را ندارد. به عنوان مثال، نیرو‌های مسلح انگلیس در حال کاهش است و نیروی دریایی این کشور قادر به نگهداری تعداد کافی ناو هواپیمابر و زیردریایی نیست.